Lekker eten met Parkinson
0 Reviews | Review toevoegen

Heerlijke recepten en praktische adviezen voor zowel de bereiding van de maaltijd als de ingrediënten die helpen bij de klachten die gepaard gaan met parkinson.

Standaard levertijd

2 - 3 werkdagen

€ 22,95
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen
Op verlanglijst
 

| Meer

Samenvatting

Lekker eten met parkinson

In Nederland leven op dit moment zo'n 50.000 mensen met de ziekte van Parkinson. De ziekte gaat gepaard met problemen als obstipatie, smaakverlies, kauw- en slikproblemen en gewichtsverlies. Daarnaast kan de hoeveelheid eiwitten in je voeding invloed hebben op de werking van de medicatie. De juiste voeding draagt bij aan de kwaliteit van leven van deze mensen. 

"We merkten in de praktijk dat mensen met parkinson veel vragen hebben over een goede voeding en het bereiden daarvan." zegt Heleen Dicke, expert diëtiek van ParkinsonNet. "Een goede voeding kan klachten die gepaard gaan met parkinson absoluut verlichten. Daarvoor was eerder al een landelijk richtlijn voor Diëtiek bij de ziekte van Parkinson opgesteld. Samen met Gerrit Jan Bos, chefkok, vertaalde Heleen Dicke de theorie uit de richtlijn voor Diëtetiek bij de ziekte van Parkinson naar de praktijk in de keuken. 

De auteurs hebben bij de samenstelling van hun boek gekeken naar hoe ze de richtlijn voeding konden vertalen naar aantrekkelijke recepten in combinatie met tips voor de bereiding ervan. Het resultaat is een aantrekkelijk boek met heerlijke recepten en praktische adviezen voor zowel de bereiding van de maaltijd als de ingrediënten die helpen bij de klachten die gepaard gaan met parkinson. 'Lekker eten met parkinson', is het eerste kookboek voor mensen met de ziekte van Parkinson. 

Je kiest je eigen lifestyle als het gaat om de inrichting van je huis, je kleding, je eetpatroon. Meestal, tenminste. Soms heb je niet zoveel te kiezen, bijvoorbeeld omdat er een medische noodzaak is die je eetpatroon bepaalt. Daar sluit dit boek op aan.

Lekker eten met parkinson is een lifestyle kookboek boordevol gezonde en creatieve eetadviezen. Iedereen die van lekker koken houdt kan met de recepten uit de voeten, ook wie door ziekte last heeft van beperkingen, zoals de Parkinsonpatiënt. Met welk uitgangspunt thuiskoks ook aan de slag gaan, in alle gevallen is genieten van een feestelijke maaltijd in goed gezelschap het doel.

Laat je inspireren, neem pan en pollepel ter hand en ga aan de slag!

  Bestellen 
 

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst moet worden goedgekeurd door een beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is zal hij verschijnen op deze pagina.

Geen reviews gevonden.

ISBN
: 9789491549809
Auteur
: Heleen Dicke
Kaft
: Paperback
Uitgever
: Poiesz Uitgevers Bv