Into D'mentia Cabine - Individuele training voor mantelzorgers en professionals
0 Reviews | Review toevoegen

Ervaar hoe ‘t voelt om met dementie te leven. Ervaringstraining met dementie-simulator in een cabine die het inlevingsvermogen en de relatie versterkt.

Standaard levertijd

Neem contact op voor mogelijke data

€ 140,00
Prijs per persoon

 

Aantal: 
Bestellen
Op verlanglijst
 

| Meer

Ervaar hoe het voelt om met dementie te leven

Ervaringstraining met een dementie-simulator die het inlevingsvermogen versterkt. Individuele training voor mantelzorgers en professionals. Beter inlevingsvermogen en sterkere relatie met mensen met dementie. Geschikt voor mantelzorgers en professionals. Helpt om beter af te stemmen en aan te sluiten bij de persoon met dementie. 

Voor mantelzorgers

De ervaring leert dat mantelzorgers vaak niet goed begrijpen wat er met hun naaste gebeurt en daardoor een machteloos gevoel kunnen krijgen. Into D’mentia laat gezonde mensen ervaren wat het betekent om dementie te hebben. Dit gebeurt door een simulatie in een ruimte waar de beleving van dementie wordt gecreëerd. In deze ruimte speelt een verhaal af waarin u, als bezoeker, zelf een rol heeft. In dit verhaal ontstaan ervaringen die passen bij het ziektebeeld van dementie. 

Overbelasting van de mantelzorger is de voornaamste reden voor opname van mensen met dementie in verpleeg- of verzorgingstehuizen. Door meer inlevingsvermogen ontstaat meer empathie. Daarmee helpt Into D’mentia mantelzorgers de zorg als minder zwaar te ervaren, waardoor dierbaren langer thuis kunnen wonen. 

Voor professionals

Het zorgen voor mensen met dementie is een bijzondere taak. Er wordt een beroep gedaan op uw empathisch vermogen en uw flexibiliteit. Het is vaak lastig om te doorgronden wat er alle­ maal gebeurt met iemand die dementie krijgt. Het beter begrijpen van de ziekte helpt de relatie tussen u, als verzorgende, en de demente persoon te verbeteren en verdiepen. Hierdoor kunt u niet alleen betere zorg leveren, maar wordt deze voor u ook minder belastend.

Into D’mentia biedt u meer inzicht in de leefwereld van mensen met dementie. Niet alleen door uit te leggen en te laten zien, maar juist ook door te laten beleven. Met een bezoek aan Into D’mentia ervaart u de wereld door de ogen van een persoon met dementie. In de simulatie­ training heeft u ervaringen die passen bij het ziektebeeld van dementie. Zo krijgt u meer begrip voor de gevolgen van de ziekte.

Het doel is de inzichten en competenties die nodig zijn in relationeel afstemmen verder te ontwikkelen. Relationeel afstemmen is essentieel voor een goede relatie. Daarvoor is inlevingsvermogen in de belevingswereld van de persoon met dementie nodig. 

Inhoud

Er zijn twee gekoppelde leerdoelen:
 
  1. In de individuele simulatie krijgt de cursist inzicht in de belevingswereld van iemand met dementie: welke gedachten, gevoelens en gedrag brengt dementie met zich mee? Het 'adaptatie – coping model' van Rose Marie Dröes (1991) sluit nauw aan bij deze beleving. Als iemand dementie krijgt kan dat ernstige stress veroorzaken. Hij of zij moet zich leren aanpassen aan deze nieuwe situatie. Deze aanpassing aan en coping met de gevolgen van dementie zijn volgens Dröes processen waarin de dementerende zelf actief is en waarbij de omgeving steun en begeleiding kan bieden.
     
  2. In de hierop volgende verlengde nagesprek gaat het over het leren afstemmen en aansluiten bij de persoon met dementie, vanuit het inlevingsvermogen en het inzicht in de beleving van dementie die tijdens de simulatie is opgedaan. Dit wordt vanuit de presentietheorie onderbouwd. De presentiebenadering gaat over het simpelweg er zijn voor de ander, zodat een vertrouwensrelatie wordt opgebouwd, de ander zich gezien en gehoord voelt en zich volwaardig mens voelt. Alleen al doordat er iemand is die je ziet als volwaardig mens, kan er beweging in de goede richting ontstaan. In de presentiebenadering wordt die beweging niet afgedwongen, de ander hoeft niet te veranderen. Door de ander onvoorwaardelijk te accepteren, ontstaat er ruimte aan wat zich niet laat maken of afdwingen.

Programma individuele simulatie (In totaal 1,5 uur)

Ontvangst
Ontvangst op locatie met gelegenheid voor een kopje koffie

Informatiegesprek
Een kort individueel informatiegesprek met een medewerker van Into D’mentia waarin u uitleg krijgt over het verloop van de ervaring.

Simulatie
Vervolgens gaat u de ervaring in. U treedt ‘uw’ woonkeuken binnen en u beleeft een dag uit het leven van iemand met dementie. De ervaring zal zo’n 25 minuten in beslag nemen. Vanzelfsprekend is er altijd een begeleider van Into D’mentia in de buurt.


Nagesprek
Na afloop van de simulatie vindt een verlengd nagesprek plaats. De begeleider van Into D’mentia bespreekt met u hoe u de simulatie heeft beleefd, welke ervaringen u heeft opgedaan en welke gevoelens bij u boven kwamen en wordt dieper ingegaan op het begrijpen van mensen met dementie en het verbeteren van de relatie. Wat is belangrijk voor hem/haar? Wat is belangrijk voor u? Hoe kunt u het beste omgaan met eventuele problemen?

Praktische informatie

De kosten voor de individuele simulatie bedragen € 140,- inclusief BTW.

De training wordt in Tilburg georganiseerd. Nadat wij uw reservering hebben ontvangen nemen wij contact op om datum en tijdstip voor de individuele simulatie af te stemmen.

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst  goedgekeurd moet worden door de beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, verschijnt hij op deze pagina.

Geen reviews gevonden.

Laatst bekeken producten