Kijkboek - Hoor wie klopt daar?
1 Reviews | Review toevoegen

Boek met veel foto's over het sinterklaasfeest, de geschiedenis ervan en de tradities en gebruiken hierbij door de eeuwen heen. Nadruk ligt op de jaren 50 en 60.

Standaard levertijd

1-2 werkdagen

€ 9,99
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen
Op verlanglijst
 

| Meer

Samenvatting

Samen met Museum In de Zevende Hemel in Apeldoorn stelde nostalgiekenner Jack Botermans dit leuke boekje over het feest van de goedheiligman samen. Met pakkende teksten en herkenbare spotprenten, zwart-witfoto's en afbeeldingen van boeken, kledingstukken en attributen, kortom met veel, heel veel beeld.

   Bestellen  

Recensie

Nostalgisch fotoboekje over het sinterklaasfeest, de geschiedenis ervan en de tradities en gebruiken hierbij door de eeuwen heen. Met aandacht voor de oorsprong van het sinterklaasfeest, de legendes eromheen, bekende boekjes en illustraties, de sinterklaasliedjes, de knecht van de sint, de intocht, het paard van Sinterklaas en de aankomst per boot, het strooi- en snoepgoed (pepernoten, suikergoed, speculaas, borstplaat en marsepein) en de chocoladeletters, de surprises en de gedichten, de verlanglijstjes, het sinterklaaspakpapier, het schoen zetten, de kleding van Sinterklaas, Sinterklaas op school en thuis en nog veel meer. Een kleurrijk, aantrekkelijk uitgegeven kijk- en bladerboekje met veel illustraties en oude foto's dat een nostalgische terugblik op het sinterklaasfeest in voorbije jaren biedt, met de nadruk op de jaren vijftig en zestig. Er zijn meer van dit soort fotoboekjes verschenen over de jaren vijftig en zestig, zoals 'Bij ons op school' (2011) en 'Met pa en ma op vakantie' (2011).

Sorteren op:

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst  goedgekeurd moet worden door de beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, verschijnt hij op deze pagina.

Lenie Willemsen - 29-12-2019 11:53

Het boekje was wat kleiner dan ik had verwacht, dus daardoor zijn ook de plaatjes wat klein om te laten zien.
Wel leuk om met onze ouderen met dementie te praten over hoe Sinterklaas vroeger werd gevierd.

ISBN
9789089892133
Auteur
Jack Botermans
Kaft
Hard cover
Uitgeverij
Terra
Laatst bekeken producten