Gezichten van dementie - 5e druk Gezichten van dementie - 5e druk Gezichten van dementie - 5e druk Gezichten van dementie - 5e druk
Gezichten van dementie - 5e druk Gezichten van dementie - 5e druk Gezichten van dementie - 5e druk Gezichten van dementie - 5e druk
Gezichten van dementie - 5e druk
0 Review | Review toevoegen
Herman van Hoogdalem (portretten) en Gijs Wanders (interviews met geliefden) willen verwanten van mensen met Alzheimer informeren en vooral troosten met de herkenbare verhalen die erin worden verteld.

Standaard levertijd

2 - 5 werkdagen

€ 19,95
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst
De ziekte van Alzheimer, in de volksmond vaak dementie genoemd, treft niet alleen de mensen die eronder lijden, maar ook hun naasten. In Gezichten van dementie gaat Gijs Wanders (journalist, schrijver en ex-presentator bij de NOS) in gesprek met die mensen, om ze te vragen naar hun ervaringen. Bij de gesprekken schildert Herman van Hoogdalem de mensen om wie het gaat – mensen die te maken hebben met een ziekte die op een scan niet te zien is.

Gezichten van dementie is voor deze vierde druk uitgebreid met een hoofdstuk over de vader van Gijs Wanders. In dit hoofdstuk interviewt Gijs zijn zus en moeder over de ziekte van hun vader en echtgenoot. Ook vertelt hij zelf zeer openhartig over hoe hij er zelf mee omgaat.
 
Gezichten van dementie is een boek over een zwaar onderwerp. Maar de dierbaren die erin figureren worden met veel respect en zachtmoedigheid benaderd en ondervraagd. Ondertussen zijn de portretten van de mensen die onderwerp van het gesprek zijn, bijzonder: soms confronterend, soms ontroerend maar altijd waarheidsgetrouw.
 
Herman van Hoogdalem en Gijs Wanders bundelen hun onderzoekende krachten – van Hoogdalem met de kwast, Wanders met de pen – om een beeld te schetsen van niet alleen de slachtoffers van dementie maar ook de mensen die om hen heen staan. Deze herziene uitgave is wederom een boek geworden dat niet alleen wil informeren over een ziekte, maar vooral wil troosten door de herkenbare verhalen die erin worden verteld.

 

Gezichten van dementie toont portretten van mensen die dementeren, door kunstenaar Herman van Hoogdalem. Deze portretten zullen van 11 maart t/m 3 april 2016 te zien zijn in Studio Pulchri in Den Haag. De portretten waren eerder te zien in het Drents Museum (in de periode van 2 februari tot 19 mei 2013).

Journalist Gijs Wanders interviewde verwanten en geliefden van de geportretteerde mensen met de ziekte van Alzheimer. In deze gesprekken stond de relatie tussen familie en de persoon met dementie centraal. Veranderingen in karakter en gelaatsuitdrukking maken een diepe indruk op de directe omgeving, waardoor de grote portretten soms confronterend kunnen zijn.

Over dit boek

Herman van Hoogdalem is gefascineerd door de veranderingen die mensen met dementie ondergaan en schilderde hun pijn, wanhoop en lijden in Gezichten van dementie. Ook heeft hij de gevoelens van onzekerheid, leegte, onthechting en berusting op de metershoge schilderijen weten te vangen. Zowel de portretten als de interviews geven een indringend beeld van wat deze ontwrichtende ziekte voor zoveel mensen betekent.

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.

Boekfilters

Boek/publicatie - genre
Informatief
Agenda's en kalenders
Dichtbundel
Ervaringsverhalen
Kijkboek
Kinder- en prentenboeken
Knutselboek
Roman
Tijdschriften
Voorleesboek
Boek/publicatie - onderwerp
Activiteiten en beweging
ADL en PDL
Alzheimer
Anneke van der Plaats
Bouwen en inrichten
Cognitieve gedragstherapie
Complementaire zorg
Contact maken
Dag- en tijdsbesteding
Dagelijkse zorg
Diagnostiek
Herinneringen ophalen
Jongdementie
Kleurboek
Leiderschap
Lerend vermogen
Mantelzorgen
Muziek
Omgaan met dementie
Omgaan met levenseinde
Omgevingszorg
Palliatieve zorg
Parkinson
Spiritualiteit
Verstandelijke beperking
Voeding & Diëtiek
Wetenschap
Zingeving
Zintuigen prikkelen
Boek/publicatie - uitvoering
Hardcopy
E-book

Boekgegevens

ISBN
9789462581432
Auteur
Gijs Wanders, Herman van Hoogdalem
Kaft
Paperback
Uitgeverij
Uitgeverij WBooks