Geurbeleving - Scentscape - De Trein
2 Reviews | Review toevoegen

'Scentscape' zorgt door middel van bekende geuren en geluiden voor een beleving van herinneringen. Leuk om te doen in een groep, maar kan ook één op één worden gebruikt.

Standaard levertijd

5 werkdagen

€ 39,95
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen
Op verlanglijst
 

| Meer

Scentscape™ De Trein is ontworpen om elke dag herinneringen aan treinen en het spoor op te roepen. Het afspelen van de geluiden in combinatie met het ruiken van de geuren zorgt samen voor een unieke activiteit waarbij herinneringen worden opgehaald.
 
Sommige activiteiten kunnen een grotere uitdaging worden voor mensen met dementie. Activiteiten die misschien zowel bij de routine horen, als zorgen voor rust, worden minder toegankelijk.
 
Scentscape™ De Trein combineert geluid met geuren om zo voor een unieke belevingservaring te zorgen. De combinatie van deze twee zintuigen kan mensen terugbrengen naar een specifieke plaats of tijd, het stimuleert het ophalen van herinneringen en stimuleert de start van een gesprek over de herinneringen. Herinneringen die moeilijk toegankelijk waren, worden met behulp van de geuren en het horen van de klanken veel toegankelijker.
 
Elke Scentscape™ bevat vier geuren: kust, trein interieur, de machinekamer en rook. Daarnaast bevat de doos vier reukpotten en een 30min durende Cd-rom met specifieke klanken bij het thema. De Cd-rom is onderverdeeld in 4 fragmenten, passend bij de vier verschillende geuren.
 
Scentscape™ is goed te gebruiken in een groep, maar kan ook bij zelfstandig gebruik voor een leuke beleving zorgen.
De materialen in de doos zijn herbruikbaar, dus u kunt meerdere keren genieten van de beleving. 
 
Onderstaand filmpje laat zien hoe Scentscape™ precies werkt.

Sorteren op:

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst  goedgekeurd moet worden door de beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, verschijnt hij op deze pagina.

Dementie-winkel.nl - 10-05-2017 14:09

Dank voor uw review meneer Koemans. Het spijt ons dat het product niet helemaal aan uw verwachtingen voldoet. Uiteraard is dit iets dat wij nooit willen dat dit gebeurt. Het ruiken van geuren is heel subjectief en de geur is lastig om voor iedereen 'raak te krijgen'. Uw terugkoppeling is doorgegeven aan de leverancier. Zij hebben bevestigd dat zij er samen met de ontwerpers bij toekomstige versies rekening mee houden.

J.M. Koemans - 06-05-2017 16:22

CD heeft prima geluidskwaliteit en bijpassende themageluiden.
Handige en praktische doosjes met wattenschijfje waarop
men de geur op kunt doen.

Jammer is wel dat de geuren niet overeen komen
met zoals men ervan zou verwachten; met name "De Kust"
is helaas erg geparfumeerd, terwijl men eerder een zilte zeelucht
zou verwachten. Ook de geur van "Machinekamer" is heel anders; hierbij
verwacht men echter de geur van steenkool en smeerolie.
De geur van de Rook is wat mij betreft helaas ook nep;
hierbij verwacht men echter de geur van kolenrook
(meer op barbecue rookaroma lijkend).

Toch niet echt waar voor uw geld als men
realistische geuren wilt ruiken.

Laatst bekeken producten