Fruffel - therapeutisch tastdoekje - Thijs Fruffel - therapeutisch tastdoekje - Thijs Fruffel - therapeutisch tastdoekje - Thijs Fruffel - therapeutisch tastdoekje - Thijs
Fruffel - therapeutisch tastdoekje - Thijs Fruffel - therapeutisch tastdoekje - Thijs Fruffel - therapeutisch tastdoekje - Thijs Fruffel - therapeutisch tastdoekje - Thijs
Fruffel - therapeutisch tastdoekje - Thijs
1 Reviews | Review toevoegen
Voelen en frunniken aan de Fruffel stoffen en materialen geeft rust en activeert tegelijkertijd meerdere zintuigen. Het Fruffel doekje heeft een bijzondere vorm en is veelzijdig te gebruiken.

Standaard levertijd

3-5 werkdagen indien op voorraad

€ 39,95
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst

| Meer

Waarom en voor wie

Mensen met Alzheimer of een andere vorm van dementie kunnen in een latere fase erg in zichzelf teruggetrokken raken of onrustig worden door gebrek aan zintuigelijke prikkels.
Fruffels zijn gericht op sensomotorische stimulatie. Aaien, knijpen, frunniken en plukken aan kleurrijke linten, knopen, zachte en ruwe lapjes stof maakt mensen met dementie rustiger maar prikkelt ook hun zintuigen zodat ze alerter blijven.

Dit is Thijs.

Thijs is zacht aan de voorkant door het nepbont in een tijgerprint.
De achterkant voelt weer heel anders aan door het gebruik van badstof.

En dat is niet alles!
Links heeft dit tastdoekje een stuk knisperfolie dat is ingenaaid tussen twee lagen molton. Dit maakt een knisperend geluid als je er in knijpt.

Verder heeft het doekje touwtjes, franjes, lusjes van fluweel en met een ribbelstructuur en twee knopen, die allemaal op hun eigen manier uitnodigen om aan te voelen en frunniken. Daar wordt de fruffelaar rustig en ontspannen van. Ideaal dus voor mensen met onrustige vingers.
En verschillende zintuigen, zoals zicht en tast, worden erdoor gestimuleerd.

Met dit Fruffel doekje kan nog veel meer

Door het lusje om de knoop heen te doen, krijgt het ineens een hele andere vorm. Daardoor ontstaat er bijvoorbeeld een aaibaar armmanchet. Dan is het net alsof je over een diertje aait. En de Fruffel kan zo ook niet op de grond vallen.

De touwtjes kunnen gebruikt worden om mee te vlechten of de Fruffel ergens aan vast te maken. Bijvoorbeeld aan de (rol)stoelleuning of de eigen pols. Het kan zelfs ook als (hippe!) slab gebruikt worden.

Hangen de touwtjes in de weg? Dan kunnen ze door het lusje aan de onderkant gehaald worden. Dat is ook nog eens een leuke bezigheid voor de bezitters van deze Fruffel doekjes. In de praktijk zullen vast en zeker nog meer functies bedacht worden.

Wassen

De Fruffel kan op 40 graden in de wasmachine gewassen worden. Doe ‘m wel even in een waszak of kussensloop.

Fruffel doekje in opdracht laten maken

Deze Fruffel doekjes worden ook in opdracht gemaakt. Extra bijzonder is het om iemand een Fruffel te geven die gemaakt is van (kleding)stoffen waar een herinnering aan vastzit voor diegene. Zo krijgt de Fruffel nog een andere functie, zowel voor wie het cadeau krijgt als later voor de familie… Herinneren.

  vraag vrijblijvend een offerte aan  

Garantie

Op alle Fruffel is een herstelgarantie van een jaar van toepassing. Dit houdt in dat als een naad of attribuut losgetrokken wordt, de Fruffel teruggestuurd mag worden voor reparatie.

Handwerk

De Fruffels worden in kleine oplages gemaakt. Daarom kan de Fruffel die je ontvangt iets afwijken van de foto's.

Sorteren op:

Review toevoegen
Wilma Wouters - 02-08-2019 10:20

Een heel fijn knuffel doekje. Bij mij op de afdeling hebben we er verschillende
Sommige bewoners komen hierdoor tot rust.
Echt een heel mooi en fijn doekje .
Mvg
Wilma.