Live Video optreden DIva Dichtbij dementie Live Video optreden DIva Dichtbij dementie
Live Video optreden DIva Dichtbij dementie Live Video optreden DIva Dichtbij dementie
Live Online-Optreden 'Zingen van mens tot mens' door Diva Dichtbij
0 Review | Review toevoegen
Diva Dichtbij geeft, ook online, intieme zangoptredens voor mensen met dementie. De Diva (of Divo) maakt hierbij op een doordachte, persoonlijke manier intens contact: zingen van mens tot mens.
Vraag vrijblijvend een offerte aan
 
Op verlanglijst

Live online video-optreden Diva Dichtbij

Diva Dichtbij geeft intieme zangoptredens voor mensen met dementie. Thuis en bij zorginstellingen óf via Zoom of Skype als ze niet echt op bezoek kunnen komen. Want ook via een beeldscherm zorgen de Diva’s voor interactie en intens contact: zingen van mens tot mens.

Écht contact

Met een live online video-optreden via Zoom of Skype komt Diva ook Dichtbij als ze niet op bezoek kunnen komen. De muziek en zangstem van de Diva brengen emoties in beweging. En doordat je elkaar ziet, kan er contact ontstaan. Ook met mensen met dementie die de taal kwijt zijn: de Diva’s zijn gespecialiseerd in non-verbaal contact. Bijvoorbeeld door gedrag te spiegelen en mee te bewegen. En als iemand of de muziek daarom vraagt, kan de Diva gaan dansen en mensen het gevoel geven mee te dansen. Zo voelt iedereen zich gezien en is er écht contact. 


Thuis of in een zorginstelling

Een live video-optreden van Diva Dichtbij is perfect voor thuis. Het enige dat nodig is, zijn een tablet of laptop en Zoom of Skype. Er kan een 3e persoon inbellen en meegenieten. Dit is ook een aanrader als beeldbellen normaalgesproken niet (meer) werkt; door de muziek en het non-verbale contact lukt het Diva Dichtbij vaak wèl en dat is waardevol om mee te maken.

In zorginstellingen zingt de Diva eerst 1 of 2 nummers voor iedereen in de huiskamer, zodat men eraan kan wennen. Daarna zingt ze telkens 1 of 2 liederen voor de bewoners individueel. De tablet of laptop wordt dan doorgegeven door een medewerker. Ondertussen kan iedereen mee blijven luisteren naar de muziek. Als afsluiting zingt de Diva weer een lied centraal voor iedereen. Is er een groot scherm met goede boxen beschikbaar? Sluit het device aan op beamer of tv en de hele huiskamer kan meegenieten! 

De sessie kan worden opgenomen, in zijn geheel of in onderdelen. Zo kan het optreden worden teruggekeken en gedeeld. 

Praktische informatie

  • Vraag vrijblijvend een offerte aan.
  • Diva Dichtbij is een CBF-erkend goed doel met de culturele ANBI-status. Dat betekent dat giften fiscaal aftrekbaar zijn tot 125%. Door een live video-optreden cadeau te doen met een donatie kun je profiteren van deze aftrek.
  • Diva Dichtbij organiseert ook trainingen voor zorgprofessionals, zoals de training ‘Beter contact’ waarin zorgmedewerkers ontdekken hoe ze nog beter aandacht kunnen geven aan de mens achter de cliënt. Zónder dat het meer tijd kost. Ze leren hoe ze echt, van mens tot mens, in contact komen en blijven.

Meer weten?

Stuur een e-mail naar dementie-winkel.nl

Over Diva Dichtbij 

Stichting Diva Dichtbij verzorgt intieme zangoptredens voor kwetsbare mensen die langdurig zorg nodig hebben, veelal ouderen met dementie. De – professioneel geschoolde – zangers en zangeressen maken hierbij op een doordachte, persoonlijke manier intens contact met individuele bewoners: zingen van mens tot mens.

Elk optreden is anders. Bijzonder is het altijd. Want een optreden van Diva Dichtbij maakt veel los. Herinneringen komen boven drijven. Mensen kruipen uit hun schulp en lachen weer. Wie dat nog kan, maakt een dansje, met of zonder rolstoel. Maar er is ook ruimte voor verdriet en pijn. Zo brengen onze Diva’s en Divo’s mensen in beweging, bieden ze verlichting en dragen ze bij aan hun welzijn.

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.