Dementie - Verhalen & goede raad
0 Reviews | Review toevoegen

Algemene kennis die een beter zicht op dementie geeft en deze koppelt aan praktische tips met een uiteenzetting over onderwerpen uit de dagelijkse praktijk.

Standaard levertijd

2 - 4 dagen

€ 31,95
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen
Op verlanglijst
 

| Meer

Dementie is een dagelijkse, vaak bittere realiteit voor de ruim tweehonderdduizend Nederlanders die eraan lijden. En vooral ook voor hun naasten. Dementie is een volksziekte, die met name hoogbejaarden treft: één op de drie 85+'ers lijdt aan dementie. Hoe ga je om met deze ziekte? Hoe ga je om met dementerenden? Hoe krijg je enigszins grip op het ongrijpbare?

Op deze - en andere - vragen geeft dit boek een antwoord. De kracht van dit boek is dat het algemene kennis (die een beter zicht op dementie geeft) koppelt aan praktische tips. In ieder hoofdstuk komt een persoonlijk verhaal van Jan Mus met dementie naar voren; verhalen die iedereen zal herkennen. Hierna volgt een uiteenzetting over een onderwerp uit de dagelijkse praktijk én tips. Bijvoorbeeld over aan- en uitkleden, het wassen en het bieden van troost.

De auteur werkt als psycholoog in Zorgcentrum Oranjehaeve te Breda. Voor dit boek baseerde hij zich op zijn eigen werkervaring en die van zijn collega's. Maar hij kon ook putten uit zijn persoonlijke ervaringen met zijn groot- en schoonmoeder.

Voor wie

Het boek is in eerste instantie geschreven voor iedereen die beroepsmatig te maken heeft met ouderen met dementie: verzorgenden, verpleegkundigen, activiteitenbegeleiders. Maar ook disciplines zoals maatschappelijk werkers, artsen en psychologen zullen veel aan dit boek hebben. Niet in de laatste plaats wordt familieleden een helpende hand geboden door de vele praktische tips.

Sorteren op:

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst  goedgekeurd moet worden door de beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, verschijnt hij op deze pagina.

Geen reviews gevonden.

ISBN
9789031362523
Auteur
Ronald Geelen
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
Laatst bekeken producten