Dementie eetset
Dementie eetset
1 Reviews | Review toevoegen

Dit rode servies helpt tegen ondervoeding bij mensen met dementie. Ze eten zelfstandig 25% meer en drinken 84% meer. Door de rode kleur zijn ze minder snel afgeleid en kunnen langer zelfstandig eten.

Standaard levertijd

3-5 werkdagen

€ 79,95
Prijs per eetset

 

Aantal: 
Bestellen
Op verlanglijst
 

| Meer

40% van de mensen met dementie lijdt aan gewichtsverlies. Het wordt voor hen steeds moeilijker om zelfstandig te eten en voldoende voedsel binnen te krijgen. Verschillende kleuren kunnen ze moeilijk van elkaar onderscheiden, wat voor extra onrust zorgt.

Het is wetenschappelijk bewezen dat mensen gevoeliger zijn voor de kleur rood. Onderzoek heeft aangetoond dat mensen met dementie zelfstandig 25% meer eten en 84% meer drinken bij het gebruik van een servies met een opvallende rode kleur. Door de gele onderlegger wordt dit effect versterkt. Zie de bijlage voor meer informatie.

De eetset bevat een rood bord met verhoogde rand en antislip onderzijde, een rode eierdop op zuignap, een rode drinkbeker met tuit (inhoud 250 ml.), een rode bestekset (vork, lepel en mes) en een gele antislip onderlegger (40 x 30 cm). Alle producten hebben een felle opvallende kleur, waardoor mensen met dementie meer geconcentreerd en beter kunnen eten en drinken.

Sorteren op:

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst  goedgekeurd moet worden door de beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, verschijnt hij op deze pagina.

Rianne Aalbers (Herbergier Emmen) - 19-08-2019 16:32

Deze set heb ik teruggestuurd, omdat ik het meer een camping- of picknickset vond dan een eetset waar je dagelijks gebruik van wilt maken. Een goedkope uitstraling. Ik ben verder wel heel netjes geholpen door dementie-winkel en heb andere suggesties ontvangen.

Laatst bekeken producten