De dag door met dementie - dr. Anneke van der Plaats & Dick Kits
De dag door met dementie - dr. Anneke van der Plaats & Dick Kits
Reviews | Review toevoegen

Helder handboek voor iedereen. Een eye-opener. Van dr. Anneke van der Plaats en Dick Kits. Praktische tips illustreren hoe je een prettiger en ontspannen omgang met mensen met dementie kunt hebben.

Standaard levertijd

Vanaf januari 2016

€ 21,95
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen

| Meer

Verschijnt in januari 2016. Bekijk de preview onderaan.

Reserveer alsvast uw exemplaar

Bestel hier alvast uw exemplaar. Tijdens de bestelprocedure kunt u kiezen voor de optie 'Betalen na ontvangst factuur'. Deze factuur ontvangt u pas wanneer het boek geleverd kan worden.

Een eye-opener voor iedereen

Van Nederlandse ouderen wordt verwacht dat ze langer thuis blijven als ze door ziekte of dementie afhankelijk worden. Voor mantelzorgers en familie betekent dit een extra belasting. Want zorgen voor en omgaan met iemand met dementie is niet eenvoudig. Zoals mantelzorger Irma van Milt ervaart: ‘We leven samen in een wankel evenwicht. Het is elke dag bijstellen’.

De dag door met dementie is een absolute eye-opener voor iedereen. 

Het boek De dag door met dementie maakt helder wat er gebeurt in het hoofd en in het leven van iemand met dementie. Onder andere dat denken, kiezen en zelfstandig handelen opeens niet meer gaan. Vervolgens volgt uitleg hoe je hiermee om kunt, of eigenlijk zou moeten gaan. Praktische tips illustreren hoe je een prettiger en meer ontspannen omgang met mensen met dementie kunt hebben. De heldere schrijfstijl en overzichtelijke samenvattingen maken dat je alle informatie als het ware ‘opzuigt’. En direct kunt toepassen. Prof. Erik Scherder noemt het in zijn voorwoord ‘een uiterst waardevol naslagwerk’.  
 
Dr. Anneke van der Plaats is één van de weinige wetenschappers, die de kennis uit de neurowetenschappen koppelt aan gedrag en dan vooral dement gedrag. Daarnaast verstaat zij de kunst dit eenvoudig voor het voetlicht te brengen. Zij ontdekte dat de bejegening en de omgeving van grote invloed zijn op het gedrag van mensen met dementie.

Veel zorginstellingen hebben deze kennis al met succes in praktijk gebracht. Met dit boek kan iedereen dat: thuis, in de verzorging én in het openbare leven. Familie, vrienden, buren, artsen, verzorgers, winkeliers, ambtenaren…

Kortom: hoe kom je ongedwongen de dag door met iemand met dementie.
Omgaan met dementie begint met kennis over dementie.

"Super helder. Een waardevol naslagwerk."
Prof. Erik Scherder

Sneak Preview

 

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst moet worden goedgekeurd door een beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is zal hij verschijnen op deze pagina.

Geen reviews gevonden.

Meer reviews
ISBN
: 9789080997226
Auteur
: Anneke van der Plaats, Dick Kits

Relevante producten