DVD Vroeger - WO2 - De Oorlogsjaren in Nederland
DVD Vroeger - WO2 - De Oorlogsjaren in Nederland
0 Reviews | Review toevoegen

De 3 dvd-box bevat ontroerende en confronterende, maar ook alledaagse en herkenbare beelden uit de Tweede Wereldoorlog. Het zijn amateurbeelden uit 1939 – 1945 op verschillende plaatsen in Nederland

Standaard levertijd

3-5 werkdagen

€ 19,99
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen
Op verlanglijst
 

| Meer

De 3 dvd-box WOII – De oorlogsjaren in Nederland bevat ontroerende en confronterende, maar vooral ook alledaagse en herkenbare beelden uit de Tweede Wereldoorlog. De beelden zijn ingezonden door lezers van De Telegraaf na een oproep in die krant. Het zijn amateurbeelden, gemaakt in de jaren 1939 – 1945 op verschillende plaatsen in Nederland.

Zo ziet u opnames van Nederlandse gemobiliseerde soldaten in 1939; van Duitsers die onder grote publieke belangstelling steden en dorpen binnentrokken in de meidagen van 1940; van oorlogsschade. Maar ook van een dagje uit met de familie, van vakantie in eigen land en van sneeuw- en ijspret. Ook zijn er amateuropnames gemaakt van de voedsel- en brandstofschaarste en van de creatieve oplossingen hiervoor.

Met name in de eerste oorlogsjaren ging het leven voor veel Nederlanders door. Ook veel amateurfilmers filmden tijdens die jaren. Vaak in het geheim, van achter een raam of uit een rijdende auto. Maar film werd schaars en was niet meer verkrijgbaar. Mensen bewaarden hun kostbare film tot de bevrijding, die toch eens zou komen. Veel opnames zijn dan ook van die laatste oorlogsdagen en van de bevrijding.

Dit en nog veel meer is verzameld op de 3 dvd-box WOII – De oorlogsjaren in Nederland die is samengesteld uit ingezonden amateurfilms en hierdoor een uniek en verrassend beeld schetst van de Tweede Wereldoorlog in Nederland.

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst  goedgekeurd moet worden door de beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, verschijnt hij op deze pagina.

Geen reviews gevonden.

Laatst bekeken producten