De magische wereld van Alzheimer. 30 tips voor meer begrip en tevredenheid.
De magische wereld van Alzheimer. 30 tips voor meer begrip en tevredenheid.
0 Reviews | Review toevoegen

Huub Buijssen geeft praktische en direct toepasbare tips waarmee het leven met en zorgen voor iemand met dementie lichter, aangenamer en vreugdevoller wordt.

Standaard levertijd

1 - 2 werkdagen

€ 18,99
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen
Op verlanglijst
 

| Meer

Mensen met dementie hebben behoeften en verlangens als iedereen, maar uiten ze alleen anders dan voorheen. Aan de hand van vaak persoonlijke ervaringen onthult Huub Buijssen, wiens beide ouders dement werden, welk rijk gevoelsleven schuilgaat achter vreemde uitspraken en lastige gedragingen van mensen met dementie.

De auteur maakt ook duidelijk hoe verlangens en behoeftes van dementerenden en verzorgers kunnen botsen en hoe hier een uitweg in gevonden kan worden. Liefde en verlangen kan zich uiten in boosheid en agressiviteit, angst in ontkenning en claimend gedrag, verdriet in opschepperij. Huub Buijssen geeft praktische en direct toepasbare tips waarmee het leven met en zorgen voor iemand met dementie lichter, aangenamer en vreugdevoller wordt.

  Bestellen  

Recensie(s)

In dertig hoofdstukken beschrijft de auteur steeds een ander aspect van dementie, gaat hij in op de achterliggende oorzaken en dynamiek en geeft hij aan hoe men er het beste mee kan omgaan. Dit resulteert in adviezen en noties als: praat over vroeger, bedenk dat boosheid vaak een uiting is van een andere emotie, wat heeft geluk met onthouden te maken, humor maakt het leven lichter, blijf praten. De auteur is psycholoog en schreef vele boeken waaronder het veel gelezen, vertaalde en geprezen 'De beleving van dementie' (2007)*, een eenvoudige gids voor de familie. Omdat er behoefte bleek aan een dunnere versie van dit laatste boek, schreef hij de voorliggende titel. Door de heldere schrijfstijl en de vele voorbeelden, vaak gebaseerd op persoonlijke ervaringen van de auteur met zijn demente moeder, zeer lezenswaardig, nuttig en inspirerend boek voor familie, vrienden en verzorgers van demente mensen. Deze herziene druk is aangevuld met enkele nieuwe hoofdstukken, onder meer over het afscheid van demente mensen. Bevat speelse, artistiek verantwoorde zwart-witillustraties en een korte literatuurlijst.

Drs. M.H. Langelaan

Sorteren op:

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst  goedgekeurd moet worden door de beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, verschijnt hij op deze pagina.

Geen reviews gevonden.

ISBN
9789000345748
Auteur
Huub Buijssen
Kaft
Paperback
Uitgeverij
Spectrum
Laatst bekeken producten