Kijkboek - De jaren '60
Kijkboek - De jaren '60
1 Reviews | Review toevoegen

Kijkboek uit de Terra reeks met impressies van het dagelijks leven in Nederland in de jaren zestig aan de hand van afbeeldingen in kleur en zwart-wit. Helpt herinneringen op te halen.

Standaard levertijd

1-2 werkdagen

€ 15,99
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen
Op verlanglijst
 

| Meer

Terug in de tijd: nostalgie op z'n best!

In de jaren '60 zetten deze veranderingen door. Deze jaren zijn bekend van de hippies, provo's en kabouters, maar ook in en om het huis veranderde er veel, denk aan de opkomst van de pil en de televisie. Door het afbrokkelen van de vertrouwde gezagsstructuren van kerk, werk en het heilige huwelijk, kon en moest alles anders. Dit boek geeft aan de hand van een groot aantal (dagelijkse) gebruiksvoorwerpen en bondige teksten een kleurrijk tijdsbeeld van de jaren '60 in Nederland.

   Bestellen  

Recensie(s)

Fotoboek met impressies van het dagelijks leven in Nederland in de jaren zestig van de twintigste eeuw aan de hand van afbeeldingen in kleur en zwart-wit van vooral (gebruiks)voorwerpen, reclames, interieurs, wat krantenfoto's etc. Afgebeeld rond thema's als mode, interieur, huishouden, keukeninrichting, voeding, genotmiddelen, spelletjes, sport, nieuws, boeken, muziek en televisieprogramma's. Voorzien van informatieve bijschriften en advertenties zijn onder meer te zien mode uit de catalogus van een postorderbedrijf, was- en schoonmaakmiddelen, servies en keukengerei, huishoudelijke apparaten, theemutsen, levensmiddelen, asbakken, tabakswaren, speelgoed (Barbies, Lego, een step, spelletjes), wekkers, auto's en brommers, transistorradio's, de Melkbrigade, de provobeweging, De Gruyters snoepje van de week, populaire tv-programma's (Ja zuster, nee zuster, Stiefbeen, Swiebertje), boek- en stripomslagen en platenhoezen (Stones, Beatles, Softmachine, Gert Timmermans, Heintje, Corry Brokken en Willeke Alberti). De voorwerpen zijn afkomstig uit particuliere verzamelingen en van bedrijven en musea. Een nostalgisch feest van herkenning, dit mooi uitgegeven en kleurrijke overzicht waaraan velen hun hart kunnen ophalen.

Sorteren op:

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst  goedgekeurd moet worden door de beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, verschijnt hij op deze pagina.

Lenie - 13-06-2020 23:34

Heerlijk boek, om te bekijken en herinneringen op te halen. Ik had het besteld voor mijn dementerende zus maar geniet zelf ook van het lezen en kijken in dit boek.

ISBN
9789089897381
Auteur
Jack Botermans
Uitgeverij
Terra
Laatst bekeken producten