Kijkboek - De jaren '50
Kijkboek - De jaren '50
0 Reviews | Review toevoegen

Kijkboek uit de Terra reeks met een kleurrijk overzicht van de huis-tuin-en-keuken jaren vijftig waaraan velen hun hart zullen ophalen. Helpt herinneringen op te halen.

Standaard levertijd

LET OP: TIJDELIJK NIET LEVERBAAR. Normaal 1-2 werkdagen.

€ 15,99
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen
Op verlanglijst
 

| Meer

Terug in de tijd: nostalgie op z'n best!

De jaren '50 waren de jaren van hoelahoepen, petticoats en rock-'n-roll, van Berini's en van buikschuivers. De tijd van gezellig samen bij de kolenkachel luisteren naar Snip en Snap op de radio, pinda's pellen op een krant en spelletjes doen. Het was een knusse tijd, maar ook een spannende en dynamische tijd waarin veel veranderingen werden ingezet. Dit boek geeft aan de hand van een groot aantal (dagelijkse) gebruiksvoorwerpen en bondige teksten een kleurrijk tijdsbeeld van de jaren '50 in Nederland. 

   Bestellen  

Recensie(s)

Impressie van het dagelijks huiselijk leven in Nederland in de jaren vijftig van de twintigste eeuw, aan de hand van afbeeldingen in kleur van allerlei (gebruiks)voorwerpen. Rondom thema's als Naar school, Persoonlijk onderhoud, Schoon en proper, In de keukenla, In de huiskamer, Het rijk van de man, De wereld van het kind, en Wat spaar jij? staan vele voorwerpen afgebeeld, voorzien van informatieve bijschriften, reclameadvertenties en bijpassende zwart-witfoto's. Scheerkwasten, flesjes Boldoot en 4711, doosjes aspirine, blikjes gestampte muisjes, kinderwagens, Brabantse boerenbont serviesgoed, Flipje van de Betuwe, kroontjespennen, schoolplaten, schoonmaakmiddelen als Vim en Sunlightzeep, strijkijzers, stofzuigers, koffiemolens, kolenkachels, keukengerei, Formica tafels, pick-ups, de eerste televisies, sigarettenpakjes, de scooter, wijwaterbakjes, hoedjes, speelgoed, kinderboeken, verzamelingen van sigarenbandjes etc. De voorwerpen zijn afkomstig uit particuliere verzamelingen en musea, de zwart-witfoto's zijn van het Fotoarchief Spaarnestad te Haarlem. Een nostalgisch feest van herkenning, dit mooi uitgegeven, kleurrijke overzicht van de huis-tuin-en-keuken jaren vijftig waaraan velen hun hart zullen ophalen.

Sorteren op:

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst  goedgekeurd moet worden door de beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, verschijnt hij op deze pagina.

Geen reviews gevonden.

ISBN
9789089897398
Auteur
Jack Botermans
Uitgeverij
Terra
Laatst bekeken producten