BeweegID Box - 70 beweegkaarten
BeweegID Box - 70 beweegkaarten
0 Reviews | Review toevoegen

De BeweegID box bevat 70 kaarten met suggesties voor beweegvormen. De box biedt een eenvoudige methode, waarmee bewegen aan tafel met kwetsbare ouderen mogelijk is zonder ervaring of voorbereiding.

Standaard levertijd

3 - 5 werkdagen

€ 78,95
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen
Op verlanglijst
 

| Meer

Waarom en voor wie

De BeweegID box bevat 70 kaarten met suggesties voor beweegvormen. Biedt een eenvoudige methode, waarmee bewegen aan tafel met kwetsbare ouderen mogelijk is zonder veel ervaring of voorbereiding.

De BeweegID box is geschikt voor medewerkers en vrijwilligers van huiskamerprojecten, kleinschalig wonen en dagopvang. De oefeningen en spelvormen vinden plaats aan tafel en zijn zowel geschikt voor groepsgebruik als voor één op één situaties. BeweegID is heel geschikt om mede invulling te geven aan de “bouwstenen van de Inspectie voor de Gezondheidszorg” en mag eigenlijk in geen enkele huiskamer ontbreken.

Voor een kort beweegmoment gebruikt u 1 of 2 kaarten. Voor een uitgebreide beweegactiviteit gebruikt u meerdere kaarten. Hoewel er een beroep wordt gedaan op spierkracht, mobiliteit, coördinatie en reactievermogen is dit niet het hoofddoel. Dat is plezier hebben door samen te bewegen!

Een aantal kaarten bevat rek en strek en spierkracht oefeningen. Deze kunnen motiverend werken omdat ze door de deelnemers met gymnastiek worden geassocieerd.
De kaarten met beenoefeningen zijn ook geschikt als warming-up voordat u aan een andere activiteit begint. Opstaan uit de stoel en starten met lopen kan dan iets gemakkelijker gaan.
De hand en vingeroefeningen kunnen helpen de vingers soepel te houden, van belang voor de ADL.

Inhoud

  • De BeweegID box basis bevat 70 geplastificeerde kaarten op briefkaartformaat met beweegvormen en spelvormen. 
  • De kaarten zijn gerangschikt per onderwerp: bal, ballon, beenoefeningen, bol wol, foambuis, hand- en vingeroefeningen, pittenzak, tikvormen en touwtjes. 
  • Door het gebruik van verschillende kleuren zijn deze onderwerpen direct herkenbaar. 
  • Op iedere kaart staan gemiddeld 5 beweeg- en spelvormen kort en duidelijk beschreven.

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst moet worden goedgekeurd door een beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is zal hij verschijnen op deze pagina.

Geen reviews gevonden.