Advies en coaching bij onbegrepen (probleem)gedrag - individueel - dr. Annetje Bootsma
Advies en coaching bij onbegrepen (probleem)gedrag - individueel - dr. Annetje Bootsma
0 Reviews | Review toevoegen

Familieleden, mantelzorgers en/of professionals kunnen bij dr. Annetje Bootsma terecht voor persoonlijke begeleiding en advies bij onbegrepen (probleem)gedrag thuis of in een tehuis.

Vraag vrijblijvend een offerte aan
Op verlanglijst
 

| Meer

Waarom en voor wie

Familieleden, mantelzorgers en/of professionals kunnen bij dr. Annetje Bootsma terecht voor persoonlijke begeleiding en advies bij specifieke situaties waarin het lastig blijkt om te gaan met onbegrepen (probleem)gedrag van een persoon thuis of in een tehuis.

Zij helpt u bij het vinden van praktische oplossingen die de betrokken persoon meer gevoel van welbevinden kunnen geven. Vaak wordt daarna de zorg niet meer als een enorme last ervaren en kan men dan de persoon met dementie ook veel langer thuis verzorgen.

Een belangrijk inzicht vanuit de moderne Hersenkunde is dat mensen met dementie volledig afhankelijk worden van hun omgeving. Zij biedt u een aantal handvatten voor de manier waarop u de omgeving in dagelijkse praktijk van wonen, zorg en welzijn kunt veranderen.

Dr. Annetje Bootsma

Dr. Anneke van der Plaats is als verpleeghuisarts, wetenschapper, docent en adviseur een voorloper in het begeleiden van mensen met dementie. Zij geeft een geheel nieuwe kijk op de werking van beschadigde hersenen bij ouderen. Haar boeken De wondere wereld van dementie en Het demente brein. Omgaan met probleemgedrag zijn populair. Velen ervaren de inzichten die zij deelt als een ware ‘eye-opener’.  

Anneke van der Plaats bestudeerde het ontstaan van gedrag bij hersenpatiënten vanuit de moderne hersenkunde. De vorm van omgevingszorg die door haar op basis van de ‘moderne’ hersenkunde ontwikkeld is, vermindert onbegrepen (probleem)gedrag en biedt houvast voor mantelzorgers en zorgverleners. Dit, in combinatie met een geschikte woonomgeving, zorgt ervoor dat een persoon met dementie beter gaat functioneren en tot meer in staat blijkt dan wij dachten!  

Op eenvoudige wijze maakt dr. Anneke van der Plaats duidelijk hoe de hersenen werken. Op basis daarvan leert men gedrag van mensen met geheugenproblemen te begrijpen. 

Zij maakt invoelbaar waarom mensen met dementie volledig afhankelijk worden van hun leefomgeving en hoe zij die omgeving ervaren. U gaat begrijpen wat u zelf kunt doen om een gunstige woon-leefomgeving te creëren die dementievriendelijk is. Zij legt uit wat dit betekent voor omgevingszorg: inrichting huis of kamer, bejegening, empathie, activiteiten, gunstige prikkels voor de hersenwerking en omgaan met de onmacht van de mantelzorger of zorgverlener. 

Praktische informatie

Van geval tot geval wordt overlegd wat de beste aanpak is. Soms is een telefoongesprek al voldoende. Soms is het van belang dat zij ter plekke komt observeren om goed advies te kunnen geven. 

Sorteren op:

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst  goedgekeurd moet worden door de beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, verschijnt hij op deze pagina.

Geen reviews gevonden.

Laatst bekeken producten