DoeBoek
0 Reviews | Review toevoegen

Een boekje van stof voor mensen met gevorderde dementie om o.a. zintuigen en fijne motoriek te stimuleren. Met mensen met beginnende dementie kunnen ook herinneringen worden opgehaald aan handwerken.

Standaard levertijd

3 - 5 werkdagen indien op voorraad. Anders 10 werkdagen.

€ 55,00
Prijs per stuk

 

Velden met een * zijn verplichte velden
Aantal: 
Bestellen
Op verlanglijst
 

| Meer

Doel

Het DOEBOEK is een boek van stof dat met de naaimachine en met de hand per stuk wordt gemaakt. Ieder exemplaar is uniek!  Een boek om te bekijken, te betasten, om mee tot rust  te komen of om actiever door te worden.

Wie kan er wat mee doen?

Het boek kan voor mensen met een beginnende dementie worden gebruikt om herinneringen op te halen aan met name aan het naaien wat vroeger bijna iedere vrouw deed. Ook kunnen zij verschillende soorten stof herkennen. 

Voor mensen met een gevorderde dementie is het boekje ideaal om de zintuigen en de fijne motoriek te stimuleren.  Er zijn verschillende soorten stof gebruikt: verschillend in kleur en patroon (bijvoorbeeld effen, geruit of gebloemd) en met een verschillende structuur: gladde voering, zacht als fluweel, ruw als jute… Er zijn vijf verschillende sluitingen in verwerkt die los of vast gemaakt kunnen worden. Denk aan een knoop, rits, drukker, klittenband, veter of haak en oog. En natuurlijk kunnen de bladzijden worden omgeslagen. Voor onrustige mensen een manier om meer doelgericht bezig te zijn. Voor passieve mensen een uitnodiging om actiever te worden.

Maatwerk

U kunt kiezen voor een boek met een meer mannelijke uitstraling of een meer vrouwelijke uitstraling of een boek met het thema natuur.

Voor wie oude, eigen stoffen wil gebruiken om nog meer herinneringen wakker te maken of een speciaal thema, kan in overleg een speciaal exemplaar worden gemaakt (meerprijs in overleg).

Producteigenschappen:

  • Het DOEBOEK bestaat uit 5 pagina’s (10  bladzijden) en bevat vier typen sluitingen.
  • Het formaat is iets kleiner dan een A4-tje.
  • De pagina’s kunnen van elkaar los gehaald worden zodat een pagina met een vlekje apart schoongemaakt kan worden.
  • De stoffen zijn van tevoren gewassen, maar voorzichtig wassen is aan te raden!
  • Laat voor gebruik iemand eventueel zijn handen wassen.

Sorteren op:

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst  goedgekeurd moet worden door de beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, verschijnt hij op deze pagina.

Geen reviews gevonden.

Laatst bekeken producten