DoeBoek
Reviews | Review toevoegen

Een boekje van stof voor mensen met gevorderde dementie om zintuigen en fijne motoriek te stimuleren. Mensen met beginnende dementie kunnen herinneringen ophalen aan handwerken.

Standaard levertijd

Vanaf eind januari 2019 leverbaar. Normaal - 10 werkdagen. U kunt wel een exemplaar reserveren.

€ 55,00
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen
Op verlanglijst
 

| Meer

Doel

Het DOEBOEK is een boek om te zien en te voelen, om tot rust  te komen of actiever te worden. Een boek van stof dat met de naaimachine en de hand per stuk wordt gemaakt. Ieder exemplaar is uniek!  

Wie kan er wat mee doen?

Bij beginnende dementie:
Het boek kan voor mensen met een beginnende dementie worden gebruikt om herinneringen op te halen aan handwerken, met name aan het naaien wat vroeger bijna iedere vrouw deed. Ook zullen zij verschillende soorten stof, patronen en sluitingen herkennen. Voering of katoen,schotse ruit of wafelstof, drukker of knoop. Het feest der herkenning.

Bij gevorderde dementie:
Voor mensen met een gevorderde dementie is het DOEBOEK ideaal om de zintuigen en de fijne motoriek te stimuleren.  Er zijn verschillende soorten stof gebruikt: verschillend in kleur en patroon (bijvoorbeeld effen, geruit of gebloemd) en met een verschillende structuur: gladde voering, zacht als fluweel, ruw als jute… Er zijn verschillende sluitingen in verwerkt die los of vast gemaakt kunnen worden: knoop, rits, drukker, klittenband, veter of haak en oog. En natuurlijk kunnen de bladzijden worden omgeslagen.
Voor onrustige mensen een manier om meer doelgericht bezig te zijn. Voor passieve mensen een uitnodiging om actiever te worden.

Maatwerk

U kunt kiezen voor een boek met een meer mannelijke uitstraling of een meer vrouwelijke uitstraling.

Voor wie oude, eigen stoffen wil gebruiken om nog meer herinneringen wakker te maken, kan een exemplaar op offerte-basis  worden gemaakt.

Producteigenschappen:

  • Het DOEBOEK bestaat uit 6 pagina’s (12  bladzijden) en bevat vijf typen sluitingen.
  • Het formaat is iets kleiner dan een A4-tje.
  • De pagina’s kunnen van elkaar los gehaald worden zodat een pagina met een vlekje apart schoongemaakt kan worden.
  • De stoffen zijn van tevoren gewassen, maar voorzichtig wassen is aan te raden!

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst moet worden goedgekeurd door een beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is zal hij verschijnen op deze pagina.

Geen reviews gevonden.

Meer reviews