Beeld van betekenis - Dierbare herinnering(en) in interieur Beeld van betekenis - Dierbare herinnering(en) in interieur Beeld van betekenis - Dierbare herinnering(en) in interieur
Beeld van betekenis - Dierbare herinnering(en) in interieur Beeld van betekenis - Dierbare herinnering(en) in interieur Beeld van betekenis - Dierbare herinnering(en) in interieur
Beeld van betekenis - Dierbare herinnering(en) in interieur
1 Reviews | Review toevoegen
Waarom en voor wie Ouderen in een zorgcentrum of verpleeghuis doen afstand van dierbare huisraad en verzamelde voorwerpen die te veel ruimte innemen. Bestel hier op maat, een creatieve oplossing...
Vraag vrijblijvend een offerte aan
 
Op verlanglijst

| Meer

Waarom en voor wie

Ouderen in een zorgcentrum of verpleeghuis doen afstand van dierbare huisraad en verzamelde voorwerpen die te veel ruimte innemen. Bestel hier op maat, een creatieve oplossing om betekenisvolle herinneringen en spullen te verbeelden.

Inhoud

Persoonlijke voorwerpen en elementen die herkenbaar en dierbaar zijn krijgen op een creatieve manier een plek. In gesprekken met de cliënt en de familie en door middel van observaties wordt bepaald welke onderwerpen van belang zijn, welke voorwerpen een bijzondere betekenis hebben en in welke sfeer de bewoner zich thuis voelt. Afstemmen van licht, prikkelvorming, contrastwerking en beeldmateriaal spelen een belangrijke rol.

Voorbeeld 1

Een wanddecoratie met een bewerkte foto van het zelfontworpen huis van een architect. Een kale witte muur wordt op deze manier ingevuld met een beeld van betekenis. Dit bevordert ook de communicatie tussen de cliënt en familie, mantelzorgers en begeleiders.

Voorbeeld 2

Een lampenkap met prenten van de gespaarde collectie Christusbeeldjes van Mevr. G. (diverse technieken, o.a. geborduurd).

Voorbeeld 3

Een wandpaneel met objecten, een reis door de tijd. Dit paneel heeft een jaren 60-sfeer, zo kunnen ook andere periodes in beeldmateriaal en 3-d worden vormgegeven.

Enthousiaste reactie's.

Door jouw werk heeft hij zich op zijn kamer de laatste maanden echt thuis gevoeld. Ik geloof wel dat hij je dat persoonlijk ook zeer zeker heeft laten weten. Wat je gemaakt hebt, zo mooi en zo creatief en helemaal in zijn stijl was echt fantastisch. Ook de kleine doosjes waarin hij zijn portemonnee en sleutels bewaarde (ik heb er nog twee van in gebruik) waren een geweldige vondst. Ik wens je dan ook nog vele mooie projecten toe.

Praktische informatie

Tineke Mouthaan, docente geriatrie en interieurstylist bij Academie Artemis in Amsterdam, adviseert en styleert. Zij heeft al een aantal mensen met dementie heel gelukkig gemaakt met haar creatieve aanpak. Na een kennismakingsgesprek ontvangt u een voorstel en offerte.

Sorteren op:

Review toevoegen
Anoniem - 10-09-2016 10:57

….hoe belangrijk deze opdracht en het eindresultaat voor mijn oom George zijn geweest.Door jouw werk heeft hij zich op zijn kamer de laatste maanden echt "thuis "gevoeld. Ik geloof wel dat hij je dat persoonlijk ook zeer zeker heeft laten weten. Wat je gemaakt hebt, zo mooi en zo creatief en helemaal in zijn stijl was echt fantastisch. Ook de kleine doosjes waarin hij zijn portemonnee en sleutels bewaarde (ik heb er nog twee van in gebruik) waren een geweldige vondst.