Vergeet me nietjes
Vergeet me nietjes
0 Reviews | Review toevoegen

Over ouderdom, dementie en het leven in een verpleegtehuis. Toch is ‘t boek geen tranendal. Het toont ook veel momenten van geluk, zoete herinneringen en hoe mensen toch menswaardig oud kunnen worden.

Standaard levertijd

3-5 werkdagen

€ 18,55
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen
Op verlanglijst
 

| Meer

Over het boek

De gedichten in deze zijn geschreven vanuit de jarenlange ervaring van Hans Ciermans met werken in verpleeghuizen. Ze zijn toegankelijk en herkenbaar voor een ieder die iets met de 'zorg' te maken heeft. Over moeilijke onderwerpen als afhankelijkheid, angst en eenzaamheid en de problemen waar ouderen tegenaan lopen en waar mantelzorgers mee worstelen. Toch is het boek geen tranendal. Het toont ook veel momenten van geluk, zoete herinneringen en hoe mensen menswaardig oud kunnen worden. Deze balans heeft de auteur vanuit zijn professionele ervaring uitstekend weten aan te brengen. De bundel is heel toegankelijk en herkenbaar voor mantelzorgers, medewerkers en vrijwilligers in de ouderenzorg. Bij elk gedicht staat een toepasselijke foto van Alain Ulmer.

Recensies

"Ontroerend goed"
Hugo Borst

"In tegenstelling tot de gangbare aanpak in de gezondheidszorg, medisch/hygiënisch en financieel gericht, wordt in deze gedichtenbundel voorzien in een geheel andere behoefte: psychisch/emotioneel. Hans Cieremans weet als geen ander waar de ouder wordende mens, met al zijn groeiende handicaps en toenemende eenzaamheid, behoefte aan heeft: gevoelens delen met de medemens. De mooie, gevoelige gedichten zullen mensen zeker ontroeren. Hulde aan Hans Cieremans."
Professor H.M. Becker (oud-directeur Humanitas Rotterdam)

Over de auteur

Hans Cieremans (1949) zijn loopbaan heeft zich afgespeeld in de ouderenzorg en het Middelbaar Beroepsonderwijs. Hij schreef veel liedteksten voor de cabaretgroep 'De Eigen Bijdrage', die in de jaren 80 en 90 van de vorige eeuw regelmatig met succes optrad in verpleeghuizen voor vrijwilligers en/of personeel. De groep luisterde ook regelmatig symposia op in kleine en grote zalen, zoals o.a. de Doelen, het Zuidpleintheater en het bibliotheektheater in Rotterdam, de Beatrixzaal in Utrecht en het Worldtrade Centre in Den Haag. Nadat de groep na ruim 20 jaar stopte met optreden, bleef Hans teksten (gedichten) schrijven. 

Sorteren op:

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst  goedgekeurd moet worden door de beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, verschijnt hij op deze pagina.

Geen reviews gevonden.

ISBN
9789089549907
Auteur
Hans Cieremans
Uitgeverij
Dekeyzervanaken
Laatst bekeken producten