Tovertafel Volwassenen | Verstandelijke beperking - Tover.Care
0 Reviews | Review toevoegen

De Tovertafel 2 Volwassen is specifiek ontwikkeld om mensen met een verstandelijke beperking, ieder op zijn eigen niveau, een passende activiteit te bieden en samen spelen mogelijk te maken.

Vraag vrijblijvend een offerte aan
Op verlanglijst
 

| Meer

Waarom en voor wie

De Tovertafel 2 Volwassenen is de vernieuwde versie van de Tovertafel UP, een speelse zorginnovatie die iedereen met een verstandelijke beperking op zijn eigen niveau uitdaagt om mee te spelen. Er worden spellen op tafel (of op een ligmat, de vloer of een rolstoelblad) geprojecteerd die aansluiten bij de diverse uitdagingen die zo typerend zijn voor deze doelgroep. 
 
De spellen worden op zo’n manier ontwikkeld dat ze voor verschillende doelen kunnen worden ingezet. De spellen prikkelen op sociaal, cognitief en fysiek vlak en lokken enthousiaste reacties uit van jullie cliënten zodat zij worden geactiveerd. De Tovertafel 2 Volwassenen maakt het mogelijk om samen te spelen maar ook om iedere cliënt, met zijn eigen behoeften, een persoonlijke activiteit te bieden. Terwijl de ene cliënt een duidelijk einddoel nodig heeft in een spel, kan een ander op hetzelfde moment betoverd raken door de kleuren en de geluiden van een spel en op die manier meebeleven.

De vrolijke en kleurrijke spellen worden ontwikkeld via co-design, samen met de cliënten en het zorgpersoneel, om zo tot een aanbod te komen dat goed aansluit bij de doelgroep. De unieke spellen zijn uitdagend, prikkelend en stimuleren de spelers tot beweging en interactie. En zeker niet minder belangrijk: ze brengen een heleboel vrolijkheid en plezier!

De specifieke eigenschappen van de Tovertafel 2 Volwassenen-spellen zijn:
 • De spellen sluiten aan bij verschillende fysieke en cognitieve mogelijkheden van cliënten
 • Door de gelaagdheid in de spellen kunnen cliënten van verschillende niveaus toch samen spelen en plezier beleven.
 • De betoverende spellen maken veel los en brengen liefdevolle contactmomenten teweeg tussen cliënten, hun begeleiders en familieleden, zowel in groepsverband als in 1-op1-contact.
 • Met één druk op de knop kan de activiteit beginnen, zonder dat je iets hoeft klaar te zetten of op te ruimen. Projecteer de spellen op tafel, op de vloer, op ligmat of rolstoelblad.
Meer informatie? Lees verder onder deze video.

De spellen

Ballon: Er zweeft een ballon over tafel. Probeer de ballon tien keer naar elkaar over te spelen en hij verandert in een snellere bal! Het spel Ballon bevordert het groepsgevoel. De spelers hebben elkaar nodig om steeds op een niveau hoger te komen. Het spel is vrolijk en spannend en omdat de verschillende ballen op tafel worden geprojecteerd, kan er niets kapot gaan!Sneltrein: Laat de trein steeds sneller rijden door hem aan te raken. Veel mensen met een verstandelijke beperking hebben een fascinatie voor vervoersmiddelen. Het spel Sneltrein tovert de spelers om in machinisten. Met elke aanraking laat je de trein iets sneller rijden. Maar pas op dat de trein geen lading verliest! Spelers kunnen actief meedoen maar ook (mee)beleven door het spel de zintuigen prikkelt.Boeket: Een boeket komt tot leven! Verzamel verschillende bloemen en stel je eigen boeket samen. Dit spel zit vol verrassingselementen en neemt de spelers mee in een betoverende bloemenwereld. Het kleurrijke spel Boeket brengt rust in de kamer en geeft de spelers voldoening. Laat zelf de bloemen groeien en zet ze in de vaas!Vijver: De tafel verandert in een levensechte vijver vol vissen. Probeer ze te vangen of laat het water rimpelen. Het spel lokt grote bewegingen uit en geeft de spelers een fijn gevoel. Hun bewegingen hebben veel effect en de verrassing dat het water echt beweegt motiveert ze om het nóg een keer te doen.Lieverheersbeestjes: Vind alle lieveheersbeestjes die zich onder de herfstbladeren op tafel hebben verstopt! Hebben jullie ze allemaal gevonden? Dan volgt een vrolijke beloning. In het spel Lieveheersbeestjes hebben de spelers samen een doel. De lieveheersbeestjes zitten overal verstopt, dus samenwerken is belangrijk. Het spel heeft een sterk sociaal aspect. Daarnaast draait het bij Lieveheersbeestjes om iets afmaken.Rupsen: Help de rupsen die over de tafel kruipen te transformeren tot mooie vlinders. Het spel Rupsen daagt de spelers uit om met z’n allen iets te voltooien. Raak ze allemaal aan en zie hoe ze steeds iets dikker worden. Net zo lang tot ze transformeren tot prachtige vlinders. De vrolijke geluiden prikkelen de zintuigen. Heb je ze allemaal? Dan worden de spelers beloond met een vrolijke verrassing.Dierenduo's: Bij het spel Dierenduo’s draait het om teamwork. Het spel motiveert de spelers om samen te werken en elkaar te wijzen op de voorbij zwevende dieren. Een beetje gezonde competitie kan natuurlijk ook geen kwaad! De spelers worden uitgedaagd om net zo lang verder te spelen tot met alle dieren een juiste match is gemaakt.Bellenblaas: Prik de zeepbellen één voor één met je vinger kapot of laat er met een grote armbeweging een heleboel tegelijk uiteenspatten. Het spel Bellenblaas lokt veel beweging uit en heeft bovendien een ontspannend effect door de ondersteuning van geluid. De cliënten beleven veel plezier aan het doorprikken van de bellen en het spel maakt ze alert. Produceer meer bellen door de schijf in het midden van de tafel aan te raken!


Verfspetters: Klieder met verf zonder dat je naderhand hoeft op te ruimen en maak samen een abstract kunstwerk! Het vrolijk gekleurde spel Verfspetters motiveert de spelers om te bewegen. Hun acties leveren direct resultaat op en er kan niets misgaan. Ondanks de fysieke componenten brengt het spel ook momenten van rust. De spelers kunnen uren bezig blijven! 

 

Missie Tovertafel

Onze missie is door middel van speelse interacties het plezier in bewegen en sociale interactie terug te brengen. Met de Active Cues Tovertafel streven we ernaar om deze mensen met elkaar te verbinden. Iedereen kan deelnemen op zijn of haar niveau.

Achtergrond

De Tovertafel is ontwikkeld door ir. Hester Anderiesen tijdens haar promotieonderzoek aan de faculteit Industrieel Ontwerpen (TU Delft) en Klinische Neuropsychologie (VU Amsterdam). Haar doel was iets te ontwikkelen wat mensen met een cognitieve uitdaging in beweging krijgt en wat sociale interactie bevordert.
 
Een belangrijke voorwaarde voor een goed werkend zorginstrument is dat het inzetbaar is zonder dat er extra begeleiding nodig is van het toch al schaarse personeel. Dit maakt de Tovertafel bijzonder: de spellen kunnen zowel zelfstandig als samen met medewerkers of familieleden worden gespeeld. Naast de Tovertafel leveren we een uitgebreide supportservice, omdat we het belangrijk vinden dat optimaal gebruik gemaakt wordt van de Tovertafel.

Bij aanschaf van een Tovertafel ontvangt u

Bij aanschaf van een Tovertafel ontvangt u standaard 10 spellen. Het Tovertafel 2 Volwassenen-pakket bestaat uit Vijver, Ballon, Boeket, Rupsen, Lieveheersbeestjes, Verfspetters, Sneltrein, Bellenblaas en Dierenduo’s.

De Tovertafel is een kastje dat aan het plafond wordt gehangen, bijvoorbeeld boven de (eet)tafel, een rolstoel of een ligmat. Hierin bevinden zich een hoge kwaliteit beamer, infraroodsensoren, een luidspreker, een processor en het geheugen die samen spellen aansturen en projecteren. De Tovertafel is geschikt voor bijna ieder oppervlak, zowel wat betreft kleur als materiaal.

Daarnaast ontvangt u:
 • Tovertafel kast (34X38X24cm): computer, hoogwaardig beamer voor optimale licht projecties, speaker, beweging-sensoren, wifi-adapter en afstandsbediening,
 • 10 spellen,
 • 2 ophangsystemen*,
 • Installatie van de kast op locatie mogelijk tegen meerkosten a 302,50 euro incl. btw,
 • Training van het personeel mogelijk tegen meerkosten a 453,75 euro incl. btw,
 • 2 jaar garantie op de apparatuur,
 • 4000 branduren garantie op de projectorlamp,
 • Inclusief 2 jarig open play- en learnabonnement > u krijgt de beschikking over alle spellen van de doelgroep,
 • Toegang tot Tovertafel portaal: tutorials en nog veel meer.
* De Tovertafel wordt geleverd met twee ophangsystemen, zodat het in verschillende ruimtes van de zorginstelling kan worden gebruikt. De Tovertafel is gemakkelijk los te maken en te verplaatsen.

Ben je de afstandsbediening kwijtgeraakt of wilt je een extra ophangplaatje? U kunt bij je diverse Tovertafel-accessoires bestellen.

Het is ook mogelijk om de Tovertafel te huren.

Vraag hier vrijblijvend een offerte aan. En natuurlijk zijn wij bereikbaar voor aanvullende vragen, opmerkingen of suggesties.

Wilt u geld inzamelen?

Heeft u onvoldoende middelen om een Tovertafel aan te schaffen of te huren? Samen met Dementie-winkel.nl kunt u zelf via onze doneerpagina heel gemakkelijk zelf een geldinzamelactie starten. Met een druk op de knop kunt u uw geldinzamelactie verspreiden via e-mail, Facebook en Twitter. Grote aantallen mensen kunnen met relatief kleine bedragen een 'grote aanschaf' mogelijk maken. Met het ingezamelde geld kunt u bij Dementie-winkel.nl 'boodschappen doen'. Dementie-winkel.nl helpt u bij het maken en promoten van uw actie. Zo zorgen we er samen voor dat de Tovertafel er komt!

Sorteren op:

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst  goedgekeurd moet worden door de beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, verschijnt hij op deze pagina.

Geen reviews gevonden.

Laatst bekeken producten