Tovertafel Ouderen | Dementie - Tover.Care Tovertafel Ouderen | Dementie - Tover.Care Tovertafel Ouderen | Dementie - Tover.Care Tovertafel Ouderen | Dementie - Tover.Care Tovertafel Ouderen | Dementie - Tover.Care Tovertafel Ouderen | Dementie - Tover.Care Tovertafel Ouderen | Dementie - Tover.Care
Tovertafel Ouderen | Dementie - Tover.Care Tovertafel Ouderen | Dementie - Tover.Care Tovertafel Ouderen | Dementie - Tover.Care Tovertafel Ouderen | Dementie - Tover.Care Tovertafel Ouderen | Dementie - Tover.Care Tovertafel Ouderen | Dementie - Tover.Care Tovertafel Ouderen | Dementie - Tover.Care
Tovertafel Ouderen | Dementie
0 Review | Review toevoegen
De Tovertafel Ouderen is een speels product dat mensen in de midden tot late stadia van dementie stimuleert in fysieke en cognitieve activiteit en sociale interactie met minimale begeleiding.
Vraag vrijblijvend een offerte aan
 
Op verlanglijst

Waarom en voor wie

De Tovertafel is een zorginnovatie die bijzondere contactmomenten creëert voor zorgmedewerkers en ouderen met dementie. Spelen met de Tovertafel heeft bewezen effect op fysiek, cognitief, sociaal en zintuiglijk niveau, zoals: het doorbreken van apathie, stimuleren van beweging of het versterken van de relatie tussen zorgmedewerker en hun bewoners.

Geluksmomenten

 

Wat is de Tovertafel?

De Tovertafel is een innovatieve zorgtechnologie die zorgmedewerkers in staat stelt om op een gebruiksvriendelijke manier de beste zorg aan hun cliënten te geven. Dankzij het ingenieuze klik-en-klaarsysteem is de Tovertafel gemakkelijk te installeren en blijft de vertrouwde leefomgeving intact. 

Dat is belangrijk voor ouderen met dementie, want zo voorkomen we onnodige onrust en overprikkeling. Eenvoudig in gebruik, groots in effect.

Wij nemen spelen serieus. Of het nou gaat om het doorbreken van apathie of het vergroten van positieve emoties: spelen biedt dé oplossing voor ouderen met dementie. De Tovertafel helpt zorgmedewerkers bij het verbeteren van de kwaliteit van leven voor hun cliënten. Dat is ‘the genius of play’!

De interactieve Tovertafel-spellen brengen meer teweeg dan verwondering en plezier alleen: ze hebben écht effect, omdat ze prikkelen in vier belangrijke hersendomeinen.

Voor wie is de Tovertafel?

De Tovertafel verbetert de kwaliteit van leven voor ouderen met dementie en vergroot het werkplezier voor zorgmedewerkers. 

Speciaal voor ouderen met dementie

 

Spellen die bewegen stimuleren, en nog veel meer

Tovertafel-spellen zijn de ideale activiteit voor mensen met dementie en hun zorgmedewerkers, familie en vrienden. De spellen vergroten het plezier tijdens werk of een bezoek en doorbreken apathie. Ook zijn ze intuïtief te spelen. Ze lokken natuurlijke beweging uit en reageren al op de kleinste beweging. De spellen geven spelers het vertrouwen dat ze nodig hebben om samen verder te spelen. Zo beweeg je samen met ouderen aan tafel in elk verpleeghuis.

Benieuwd naar de Tovertafel-spellen voor ouderen met dementie? Ontdek ze hier.

Dit zeggen spelers

“Mensen die normaal gesproken in een stoel zitten en indutten, worden actief. Door het spel komen ze letterlijk in beweging en ontstaat er onderlinge interactie.” Olga, Begeleider – Savant Zorg

“De Tovertafel geeft ‘s avonds voor het slapengaan, wat vaak een onrustig moment is, een beetje rust en ontspanning. Heel bijzonder!” Ria Witteveen, VGG in opleiding – Hof en Hiem

Open Play & Learn-abonnement

De Tovertafel komt met het Open Play & Learn-abonnement. Met dit abonnement krijg je toegang tot alle spellen voor jouw doelgroep. Bovendien ontvang je eindeloos veel inspiratie en tips via het online platform My Tover en krijg je verhelderende inzicht over jullie gebruik op de Tovertafel te zien. 

Specificaties:

  • Tovertafel-kast (34X31X20,5): erschillende ophanghoogtes mogelijk met het handige klik-en-klaarsysteem
  • 32 spellen
  • 2 ophangsystemen*
  • Installatie van de kast op locatie mogelijk tegen meerkosten
  • Geaccrediteerde instructie en training van het personeel mogelijk tegen meerkosten
  • 2 jaar garantie op de apparatuur
  • 4000 branduren garantie op de projectorlamp
  • Inclusief 2-jarig Open Play & Learn-abonnement
  • Toegang tot het online platform My Tover
*De Tovertafel kan worden gebruikt in verschillende ruimtes van de zorginstelling, omdat hij wordt geleverd met twee ophangsystemen. De Tovertafel is gemakkelijk los te maken en te verplaatsen.

Je kunt hier vrijblijvend een offerte aanvragen. Natuurlijk zijn wij bereikbaar voor aanvullende vragen, opmerkingen of suggesties. 

   vraag vrijbijvend offerte aan  

Missie Tovertafel

Onze missie is door middel van speelse interacties het plezier in bewegen en sociale interactie terug te brengen. Uit onderzoek is gebleken dat 90% van de ouderen met dementie zeer passief is. Zij hebben behoefte aan persoonlijke stimulatie, wat door de aanhoudende bezuinigingen in de zorg tegenwoordig helaas moeilijk kan worden aangeboden. De Tovertafel doorbreekt deze apathie door op een speelse manier beweging en gesprekken te stimuleren. In de huiskamers van zorginstellingen komen bewoners in verschillende stadia van dementie samen. Met de Tovertafel streven we ernaar om deze mensen met elkaar te verbinden. Iedereen kan deelnemen op zijn of haar niveau.

Onderzoek

Onderzoek staat bij ons centraal. Niet alleen is de Tovertafel ontstaan uit het promotieonderzoek van Hester Le Riche; aan al onze producten gaat een grondig ontwerpproces vooraf. In samenwerking met universiteiten over de hele wereld wordt onderzocht of en hoe de Tovertafel 2 Senior nóg beter kan bijdragen aan een betere kwaliteit van leven voor mensen met dementie.

Wij ontwerpen de Tovertafel-spellen via de co-designmethode: samen met de doelgroep en hun omgeving. We gaan in gesprek met zorgmedewerkers en familie en proberen nieuwe spellen steeds opnieuw uit met de bewoners. Doordat we hen bij het ontwerpproces betrekken, kunnen we onze producten goed afstemmen op hun behoeften en zorgen dat de spellen hen zo goed mogelijk stimuleren.

Wilt u geld inzamelen?

Heeft u onvoldoende middelen om een Tovertafel aan te schaffen of te huren? Samen met Dementie-winkel.nl kunt u zelf via onze doneerpagina heel gemakkelijk zelf een geldinzamelactie starten. Met een druk op de knop kunt u uw geldinzamelactie verspreiden via e-mail, Facebook en Twitter. Grote aantallen mensen kunnen met relatief kleine bedragen een 'grote aanschaf' mogelijk maken. Met het ingezamelde geld kunt u bij Dementie-winkel.nl 'boodschappen doen'. Dementie-winkel.nl helpt u bij het maken en promoten van uw actie. Zo zorgen we er samen voor dat de Tovertafel er komt!

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.