Tovertafel Senior | Dementie - Tover.Care
3 Reviews | Review toevoegen

De Tovertafel 2 Senior is een speels product dat ouderen in de midden tot late stadia van dementie stimuleert in fysieke en cognitieve activiteit en sociale interactie met minimale begeleiding.

Vraag vrijblijvend een offerte aan
Op verlanglijst
 

| Meer

Waarom en voor wie

De Tovertafel 2 Senior is de vernieuwde versie van de Tovertafel Orginal, een speelse zorginnovatie die ouderen in de latere fasen van dementie met elkaar en met hun omgeving verbindt en beweging stimuleert. De mooie spellen zijn specifiek voor de doelgroep ontwikkeld en kunnen zowel zelfstandig als onder begeleiding worden gespeeld. 

Wat is de Tovertafel?

Een helder moment, een herinnering die opdoemt, een onverwacht grapje. Het zijn schaarse geluksmomenten voor mensen met dementie, maar ze zijn des te waardevoller. In de latere fasen kunnen mensen met dementie in hun schulp kruipen en lijden aan apathie. De Tovertafel 2 Senior doorbreekt apathie op een vernieuwende en effectieve manier door mensen met dementie en iedereen om hen heen uit te nodigen om samen te spelen met mooie, interactieve lichtprojecties. Wat blijkt? Je bent nooit te oud om te spelen!
 
De Tovertafel is een kastje dat aan het plafond wordt gehangen, boven de vertrouwde eettafel bijvoorbeeld. In het kastje zitten onder andere een hoge kwaliteit beamer, infraroodsensoren, een luidspreker en een processor waarmee de interactieve spellen op tafel worden geprojecteerd. Het apparaat neemt geen ruimte in beslag en laat de vertrouwde leefomgeving intact. Met een druk op de knop kan het spelen beginnen.

Lees meer over de spellen en productspecificaties onderaan de pagina.
 

De spellen

Bladeren: Door een windvlaag wordt de tafel bedekt met herfstbladeren. Met je handen kun je proberen de tafel schoon te vegen. En... vele handen maken licht werk! Maar let op, door de wind dwarrelen de bladeren zo weer terug.
Bloemen: Het bloemenspel speelt sterk in op het magische karakter van de lichtprojecties. Mooie bloemen zweven over tafel, allemaal verschillend in kleur en vorm. De beweging nodigt de ouderen uit om ze aan te raken en zodra dat gebeurt, staat hen een verrassing te wachten. Rijmpjes: Er zweven een aantal ringen over de tafel. Bij het aanraken van één van de ringen verschijnen de eerste regels van een rijmpje. Maak het rijmpje af en raak een andere ring aan om te controleren of het klopt.
Gezegden: Als je met je hand één van de stippen aanraakt die over de tafel zweeft kan het spel beginnen. Er zal een gedeelte van een gezegde worden geprojecteerd en het is aan jullie om het gezegde af te maken. Raakt iemand aan tafel nog een stip aan dan verschijnt het hele gezegde en weet je of jullie het goed hadden.Strandbal: Verander de strandbal van richting en snelheid door hem aan te raken. Zo kun je met de bal overgooien rondom de tafel. Het goede nieuws: de bal valt nooit op de grond, want bij de tafelrand stuitert hij terug.
Visjes: Er zwemmen vissen over tafel! Kan jij ze naar je toe lokken? Dit spel is ontwikkeld om de speler fysiek uit te dagen, maar er is ook een lichte sociale stimulans.
Vlinders: De rondvliegende vinders creëren een prettige, ontspannen sfeer. Niet alleen vinden de ouderen ze prachtig, de vlinders hebben ook een sociaal effect. Zodra de ouderen naar hen reiken, fladderen ze naar iemand anders aan tafel.
Zeepbellen: Een draaiend wiel in het middel van de tafel maakt zeepbellen waarmee je kunt spelen. Prik de zeepbellen een voor een door met je vinger. Of maak er in een keer een heleboel kapot met een grote veeg over de tafel. Aanraking van het draaiende wiel levert extra bellen op!
Heelal: Het ontspannende spel werkt als een soort muziekdoosje en zit vol kleine verrassingen. Als de ouderen de sterren aanraken, spelen die een melodie. Af en toe spat er een ster uit elkaar! Dit motiveert de ouderen om de sterren steeds opnieuw aan te raken.
Meesterwerken: Tijdens het spel Meesterwerken ‘schilderen’ de spelers landschappen en portretten van dieren, zonder dat er echte verf bij komt kijken. Het spel heeft een hoog wauw-effect  en geeft direct resultaat. Doordat er steeds meer van het schilderij wordt onthuld, houdt het spel de aandacht vast.Nostalgiepuzzel: Het spel Nostalgiepuzzel helpt ouderen met dementie om een herkenbare handeling uit te voeren die voor hen niet meer zo vanzelfsprekend is. Wanneer de spelers de stukjes ‘pakken’, vallen ze vanzelf op hun plaats. Het spel is zowel leuk voor ouderen als voor wijtgkleinkinderen die op bezoek komen!Missie Tovertafel

Onze missie is door middel van speelse interacties het plezier in bewegen en sociale interactie terug te brengen. Uit onderzoek is gebleken dat 90% van de ouderen met dementie zeer passief is. Zij hebben behoefte aan persoonlijke stimulatie, wat door de aanhoudende bezuinigingen in de zorg tegenwoordig helaas moeilijk kan worden aangeboden. De Tovertafel doorbreekt deze apathie door op een speelse manier beweging en gesprekken te stimuleren. In de huiskamers van zorginstellingen komen bewoners in verschillende stadia van dementie samen. Met de Active Cues Tovertafel streven we ernaar om deze mensen met elkaar te verbinden. Iedereen kan deelnemen op zijn of haar niveau.

Onderzoek

Onderzoek staat bij ons centraal. Niet alleen is de Tovertafel ontstaan uit het promotieonderzoek van Hester Le Riche; aan al onze producten gaat een grondig ontwerpproces vooraf. In samenwerking met universiteiten over de hele wereld wordt onderzocht of en hoe de Tovertafel 2 Senior nóg beter kan bijdragen aan een betere kwaliteit van leven voor mensen met dementie.

Wij ontwerpen de Tovertafel-spellen via de co-designmethode: samen met de doelgroep en hun omgeving. We gaan in gesprek met zorgmedewerkers en familie en proberen nieuwe spellen steeds opnieuw uit met de bewoners. Doordat we hen bij het ontwerpproces betrekken, kunnen we onze producten goed afstemmen op hun behoeften en zorgen dat de spellen hen zo goed mogelijk stimuleren.

Bij aanschaf van een Tovertafel ontvang je

  • Tovertafel kast (34X38X24cm): computer, hoogwaardig beamer voor optimale licht projecties, speaker, beweging-sensoren, wifi-adapter en afstandsbediening,
  • 10 spellen,
  • 2 ophangsystemen*,
  • Installatie van de kast op locatie mogelijk tegen meerkosten a 302,50 euro incl. btw,
  • Geaccrediteerde Instructie en training van het personeel mogelijk tegen meerkosten a 453,75 euro incl. btw, (2 accreditatiepunten!),
  • 2 jaar garantie op de apparatuur,
  • 4000 branduren garantie op de projectorlamp,
  • Inclusief 2 jarig open play- en learnabonnement > u krijgt de beschikking over alle spellen van de doelgroep,
  • Toegang tot Tovertafel portaal: tutorials en nog veel meer.
* De Tovertafel kan worden gebruikt in verschillende ruimtes van de zorginstelling omdat hij wordt geleverd met twee ophangsystemen. De Tovertafel is gemakkelijk los te maken en te verplaatsen.

Vraag hier vrijblijvend een offerte aan. En natuurlijk zijn wij bereikbaar voor aanvullende vragen, opmerkingen of suggesties.  

Wilt u geld inzamelen?

Heeft u onvoldoende middelen om een Tovertafel aan te schaffen of te huren? Samen met Dementie-winkel.nl kunt u zelf via onze doneerpagina heel gemakkelijk zelf een geldinzamelactie starten. Met een druk op de knop kunt u uw geldinzamelactie verspreiden via e-mail, Facebook en Twitter. Grote aantallen mensen kunnen met relatief kleine bedragen een 'grote aanschaf' mogelijk maken. Met het ingezamelde geld kunt u bij Dementie-winkel.nl 'boodschappen doen'. Dementie-winkel.nl helpt u bij het maken en promoten van uw actie. Zo zorgen we er samen voor dat de Tovertafel er komt!

Sorteren op:

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst  goedgekeurd moet worden door de beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, verschijnt hij op deze pagina.

GV - 08-01-2019 20:08

Sinds een paar weken hangt de Tovertafel bij mijn demente schoonvader boven de tafel. Verrassend om te zien hoe hij en zijn medebewoners reageren. Zelfs een diep demente bewoner die in een rolstoel ligt, steekt zijn hand uit naar de ballen en blaadjes. En samen met familie doe je iets als de conversatie beperkt is. Leuk!

Jose & Erik - 26-08-2018 22:52

We zagen jullie tovertafel onlangs in de krant, en waren verrast!

Hilly de Koning - 23-04-2017 16:54

Een heel mooi apparaat waar onze cliënten veel plezier aan beleven. Maar het ophangen is bijna niet te doen en zeker arbo technisch niet verantwoord vind ik. Kan daar niet snel iets voor bedacht worden voordat hij een keer naar beneden valt.

Laatst bekeken producten