Seniorentelefoon - Doro® 8035 - Super eenvoudig en veilig
2 Reviews | Review toevoegen

Supereenvoudige smartphone met hulp op afstand bij bedienen. Ideaal voor wie zelf nog nooit een smartphone heeft gehad. Met assistentieknop met locatie (gps) bepaling voor noodsituaties.

Standaard levertijd

3-5 werkdagen

€ 239,00
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen
Op verlanglijst
 

| Meer

Denkt zoals u. Handelt zoals u.

De Doro 8035 is een ideaal toestel als u nog nooit een smartphone heb gehad en je niet heel veel verstand hebt van technologie. Het toestel kent geen fratsen en is zo ontworpen dat het gebruik zo makkelijk mogelijk is. Het toestel is licht, ligt goed in de hand en heeft grote fysieke knoppen waarmee u makkelijk door het toestel navigeert. 

Het toestel zelf is geen hoogstaande hardware maar de kracht zit hem in de software. Over het besturingssysteem Android ligt de eigen Doro-schil die het gebruik extra gebruiksvriendelijk maakt. Het menu denkt met je mee in duidelijke taal en grote iconen. Ook bij het instellen van de telefoon wordt u vanaf begin tot eind geholpen. Lukt het soms nog niet, dan kunt u via de 'My Doro Manager'-app hulp op afstand inschakelen. Een vriend of familielid kan u dan helpen door op afstand de smartphone te bedienen.

Functioneel ontwerp

De Doro 8035 is niet echt mooi maar vooral functioneel. Het toestel heeft brede schermranden en de plastic behuizing voelt een beetje goedkoop aan. Daar is duidelijk op bespaard. Aan de andere kant heeft het ook voordelen: het toestel is niet erg zwaar en er is geen glazen achterkant die snel stuk kan gaan. De opstekende rand naast het scherm zorgt er bovendien voor dat het scherm ook beschermd is als je de telefoon met het scherm naar beneden op de tafel legt. Het toestel ligt ook lekker in de hand maar is wel een beetje breed.

Fysieke knoppen

Onder het scherm zijn 3 knoppen te vinden om makkelijk op het toestel de weg te vinden. Aan de linkerkant van het toestel vindt u de aan- en uitknop en de volumeknoppen. Aan de rechterkant van het toestel vinden we ook een sluiterknop om een foto mee te maken, net als op een gewoon fototoestel. Ten slotte zit er nog een knop aan de achterkant van het toestel, en dat is geen onbelangrijke. Met deze knop kunt u namelijk snel hulp inschakelen bij een noodsituatie. Drukt u de knop in, dan worden er automatisch verschillende contactpersonen opgebeld totdat er iemand opneemt. 

Handige instelronde

Start u het toestel voor het eerst op, dan wordt u met behulp van vragen begeleid bij het instellen van de smartphone. Dit alles in simpel en met begrijpelijk taalgebruik. Zo weet u precies wat je moet doen. Hebt u nog nooit met een smartphone gewerkt, dan worden de basishandelingen uitgelegd zoals vegen over het scherm. Verder wordt u aan de hand genomen om de tekstgrootte en zaken als de internetverbinding in te stellen.

Gebruiksvriendelijk menu

Waar het allemaal om draait bij de Doro is de software. Doro heeft als het ware een eigen laag software over het Androidbesturingssysteem van Google heen gelegd. Deze software denkt met u mee. De meeste acties die u met een smartphone kunt doen worden aangeduid met beschrijvende iconen, zoals Bellen, Bekijken, Verzenden, Zoeken, Toevoegen, Ontdekken en Instellen. Onder het icoontje 'Verzenden' kunt u een mail, sms of foto versturen. Dat is een hele logische inrichting.

Daarnaast zijn iconen en knoppen erg duidelijk en geven ze goed aan wat u ermee kunt doen. Dit alles maakt de Doro 8035 erg gebruiksvriendelijk voor mensen die nog nooit met een smartphone hebben gewerkt. Lukt het soms nog niet, dan kunt u via de 'My Doro Manager'-app hulp op afstand inschakelen. Een vriend of familielid kan u dan helpen door op afstand de smartphone te bedienen.

Speciale nachtstand

In de doos wordt ook een speciale nachtstand meegeleverd waarmee u de Doro op uw nachtkastje kunt plaatsen. Zo is de Doro 8031 ook heel makkelijk als wekker te gebruiken en als vervanging van de vaste telefoon. Met de nachtstand kan de Doro bovendien 's nachts worden opgeladen.

Specificaties:

(Zie het tabblad bijlage voor het meest uitgebreide overzicht van specificaties)
 • Verkrijgbaar in de kleur blauw
 • Noodtoets met GPS plaatsbepaling
 • HD geluid (hoge kwaliteit geluid)
 • H.A.C. (geschikt voor gebruik met gehoorapparaten)
 • Bluetooth
 • Wifi
 • 5 megapixel camera
 • Eenvoudige interface
 • Inclusief My Doro Manager
 • Android 5.1
 • Telefoongrootte (mm): 137x71x10,1
 • Telefoongewicht met batterijen (g): 142
 • Schermgrootte (inch): 4.5"
 • Schermgrootte (H x B mm): 98.64*55.44
 • Intern geheugen: 8GB
 • Directe geheugentoetsen: 4
 • Grootte telefoonboek: >500
 • 3 fysieke knoppen
 • Inclusief bureaulader en hoofdtelefoon

Sorteren op:

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst  goedgekeurd moet worden door de beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, verschijnt hij op deze pagina.

Judith Odijk - 04-02-2021 19:21

Beviel niet, dit heb ik aangegeven en teruggestuurd. Ik wacht nog op afhandeling.

carla - 28-10-2019 10:37

De telefoon is moeilijk geen superhandige smartphone, integendeel. Zelf heb ik een normale smartphone en mijn vader van 90 kreeg een doro. Nou, ik moet zeggen dat het zo'n ingewikkeld toestel is. Ik kan nooit iets vinden wat ik zoek bij de instellingen enz. Gelukkig weet mijn vader nu hoe hij ermee kan bellen en appen maar meer zit er niet in. Ik ben stukken jonger maar kan er ook niet mee omgaan. Dus als jullie zeggen dat dit een superhandig apparaat is dan moet ik dit toch tegenspreken.

Laatst bekeken producten