Rudy hoort er ook nog bij Rudy hoort er ook nog bij
Rudy hoort er ook nog bij Rudy hoort er ook nog bij
Rudy hoort er ook nog bij
0 Reviews | Review toevoegen
Cabaretière Manon Kroezen laat op liefdevolle, humoristische en confronterende manier zien wat er zich afspeelt in de belevingswereld van iemand met dementie en hoe de naaste omgeving ermee om gaat.

Standaard levertijd

1-3 werkdagen

€ 20,00
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst

| Meer

Waarom en voor wie

Mensen met dementie schamen zich maar al te vaak voor hun hersenziekte. Ook veel dierbare naasten weten niet goed hoe ze ermee moeten omgaan. Hoewel het aantal mensen met dementie de komende jaren sterk zal toenemen, weet het grote publiek nog maar bar weinig over deze ongeneeslijke aandoening. En speelt de pijn zich vooral af achter gesloten deuren.

In "RUDY hoort er ook nog bij' laat cabaretière Manon Kroezen op een liefdevolle, humoristische, maar ook confronterende manier zien wat er zich afspeelt in de belevingswereld van iemand die lijdt aan dementie. En niet te vergeten, op wat voor manier de naaste omgeving ermee om gaat.
Tijdens haar werk als muzikaal begeleider, raakt Manon verwikkeld in de emotionele strijd van Rudy, een heer op leeftijd die de weg helemaal kwijt is. En dat zal haar kijk op de ziekte dementie voorgoed veranderen.

Over de auteur

Manon Kroezen (1992) is een jonge cabaretière die voorstellingen maakt over maatschappelijke thema's, waaronder over dementie. In 2018 bereikte ze de halve finale van het Leids Cabaret Festival. Naast haar optredens werkt ze als muzikaal begeleider bij een kleinschalige dagbesteding voor mensen met dementie.

Recensies

"Dit boek is zo open en eerlijk geschreven. Tijdens het lezen heb ik gelachen maar ook tranen langs mijn wang voelen gaan. Het is vanuit verschillende perspectieven geschreven en dat maakt het zo waardevol. Het leest makkelijk door de korte hoofdstukken en de manier van schrijven."

"Een boeiend boek van een jonge cabaretière over haar ervaringen als muzikaal begeleider in een dagopvang voor dementerenden. In vlotte stijl beschrijft zij haar belevingen waarbij je als lezer vanzelf de beelden voor je ziet. Knap hoe zij met liedteksten de geschreven tekst lardeert en zo de sfeer van bijzonder intieme momenten weet te vangen. Je zou wensen dat als jezelf aan het dementeren bent een persoon als de schrijfster zou tegenkomen."

 

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.

ISBN
9789492798565
Auteur
Manon Kroezen
Kaft
Paperback
Uitgeverij
Uitgeverij Water