Pure nostalgie - De mooiste herinneringen van de jaren 30 tot eind jaren 70
0 Reviews | Review toevoegen

Terug in de tijd: nostalgie op z'n best! In Pure nostalgie worden tal van mooie herinneringen opgehaald rijkelijk geïllustreerd met prachtige unieke foto's uit de archieven van Het Nationaal Archief.

Standaard levertijd

1-2 werkdagen. NIET OP VOORRAAD. EIND OKTOBER 2021 WEER LEVERBAAR.

€ 17,99
Prijs per stuk

 

Op verlanglijst
 

| Meer

Terug in de tijd: nostalgie op z'n best!

Weet u nog dat brood op de bon ging en dat trouwjurken van parachutestof werden gemaakt? En dat warm water voor de was bij de waterstoker werd gekocht? We luisterden naar hoorspelen op de radio en telefoneerden met een bakelieten telefoon in de gang. Herinnert u zich de nozems, de Solex en de SRV-wagen nog? Of de zitkuil met oranje ribfluwelen kussens?
In Pure nostalgie van GT Rovers (bekend van haar columns voor TrosKompas) worden tal van dit soort mooie herinneringen opgehaald rijkelijk geïllustreerd met prachtige unieke foto's uit de archieven van Het Nationaal Archief. Pure nostalgie is daarmee hét cadeauboek voor iedere generatie! Leuk om te lezen en te bekijken met ouders en grootouders.

   Bestellen  

Recensie(s)

Onder het pseudoniem GT Rovers schrijft de auteur columns voor Tros Kompas. Zij vindt haar werkelijke naam 'niet heel gemakkelijk' en 'gedoemd tot spellen'. Voor haar website maakt zij video's en podcasts over de jaren dertig tot eind jaren zeventig van de twintigste eeuw. In dit boek beschrijft zij in meer dan zeventig korte stukjes de verdwenen tradities uit de generatie van haar ouders en grootouders. Daarbij begeeft zij zich op het kwetsbare en uitgeputte terrein van auteurs als onder anderen Annegreet van Bergen. Het boek is onderverdeeld in drie chapiters: Jaren '30-'40, Jaren '50-'60 en Jaren '70. We maken kennis met beroepen als eekschiller en waterstoker, met begrippen als M-brigade en nozems en figuren als Pietje Bell en Swiebertje. Haar gekozen onderwerpen zijn willekeurig en door de kortheid soms wat oppervlakkig. Zo ontbreekt bij 'Ochtendgymnastiek' de destijds zeer populaire Lien Dreese. Hoe mooi nostalgie ook kan zijn, we hebben het nu toch allemaal wel gezien en gehoord. Dat geldt ook voor de foto's die in dit soort boeken steeds terugkomen. Gebonden uitgave.

Haaije Jansen

Sorteren op:

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst  goedgekeurd moet worden door de beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, verschijnt hij op deze pagina.

Geen reviews gevonden.

ISBN
9789045215204
Auteur
G t Rovers
Kaft
Hard cover
Uitgeverij
Karakter Uitgevers B.V.
Laatst bekeken producten