Pop - Therapie pop Meisje
2 Reviews | Review toevoegen

Deze pop helpt te ontsnappen uit een wereld waarin iemand met dementie zelf veel hulp nodig heeft en anderen voor hen zorgen. Voorkomt onrust, verdriet en een gevoel van eenzaamheid.

Standaard levertijd

2 - 3 werkdagen

€ 141,95
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen
Op verlanglijst
 

| Meer

Verrassing

Wanneer u Therapie pop "Meisje" bestelt, dan ontvangt u een pop die lijkt op de foto's die u op deze pagina kunt zien. Het is een verrassing welke pop u ontvangt. Net als bij een geboorte: ook dan is iedereen benieuwd hoe het kindje eruit ziet!

De poppen hebben een opmerkelijk effect op vrouwen (en mannen) in de midden en latere stadia van dementie. Ze brengen de persoon terug naar een moment in hun leven toen de zorg voor een jong familielid de eerste prioriteit was. En helpen diegene te ontsnappen uit een wereld waarin ze zelf veel hulp nodig hebben en anderen voor hen zorgen.

Er is veel aandacht gegeven aan bepaalde details, zo zijn de handen en vingertjes bijzonder natuurlijk gemaakt. Het gewicht is ongeveer 2 kg. Als je de pop op je linkerarm houdt, zoals de meeste mensen dit vanzelfsprekend met een baby doen, dan kijkt de pop je aan. Dit contact roept het gevoel op om voor de pop te willen zorgen. De poppen zijn ook makkelijk aan- en uit te kleden.

Er is een wetenschappelijke Italiaanse studie* gedaan omtrent de invloed van “Empathy dolls” op personen
met dementie. De belangrijkste conclusies waren:
  • een duidelijke verbetering van de levenskwaliteit door het gebruik van knuffelpoppen
  • een verhoogde sociale interactie en een betere deelname aan de georganiseerde therapie-activiteiten
  • een afname van medicatie bij een aantal personen 
*Bron: http://www.news-medical.net/news/20110428/2711/Dutch.aspx 

Sorteren op:

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst  goedgekeurd moet worden door de beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, verschijnt hij op deze pagina.

Ann - 22-03-2018 15:12

mooie pop, goed afgewerkt, ruikt lekker, mooie blauwe ogen, fijn gewicht.
Jammer dat ze geen geluid maakt of ademhaalt ; dit zou nog meer charme geven.
Onze dementerende bewoners dragen haar alle dagen rond en zijn er heel fel mee. Net of ze met een echte baby bezig zijn.
Kleding 1 x uitgewassen is ook zichtbaar, kleding pluist al wat waardoor het lijkt dat ze al vaak gewassen is; jammer.

Siepie van Tuinen - 06-02-2017 10:10

Ik kan niet anders zeggen dan dat de poppen werkelijk prachtig zijn ze ruiken zelfs naar baby. Nu is het natuurlijk niet belangrijk wat ik er van vindt maar voor al wat vinden de bewoners er van. Ze zijn met groot plezier en liefde door hen ontvangen.

Laatst bekeken producten