Advies Omgaan met lastig gedrag bij dementie - Persoonlijk Consult Advies Omgaan met lastig gedrag bij dementie - Persoonlijk Consult Advies Omgaan met lastig gedrag bij dementie - Persoonlijk Consult Advies Omgaan met lastig gedrag bij dementie - Persoonlijk Consult
Advies Omgaan met lastig gedrag bij dementie - Persoonlijk Consult Advies Omgaan met lastig gedrag bij dementie - Persoonlijk Consult Advies Omgaan met lastig gedrag bij dementie - Persoonlijk Consult Advies Omgaan met lastig gedrag bij dementie - Persoonlijk Consult
Advies Omgaan met lastig gedrag bij dementie - Persoonlijk Consult
1 Review | Review toevoegen
Advies aan partner, kinderen of verzorgers voor omgaan met lastig gedrag en gunstige omgeving creëren volgens principes van belevingsgerichte zorg. Praktische stappen naar meer kwaliteit van leven.
Vraag vrijblijvend een offerte aan
 
Op verlanglijst

  vraag hier vrijblijvend een offerte aan  

Waarom en voor wie

Familieleden, mantelzorgers en zorgverleners kunnen bij dr. Annetje Bootsma en Carolien Langendijk terecht voor persoonlijk consultatie en advies bij allerlei lastige situaties rond ingewikkeld gedrag, behoud van welzijn en verbeteren van de zorg. Zowel thuis als in een verpleeghuis.

Dr. Annetje Bootsma is specialist ouderengeneeskunde en kaderarts psychogeriatrie. Zij is gepromoveerd in ‘succesfull ageing, en gespecialiseerd in dementiezorg en dementiebehandeling vanuit een breed perspectief. 

Carolien Langendijk is actief als dementie-deskundige en gespecialiseerd in bewegen, mondzorg en mantelzorgondersteuning bij dementie. Zij schreef o.a. het praktisch handleiding boek ‘Wat kunt u doen bij dementie? en geeft voorlichtingsbijeenkomsten.

Zij helpen u bij het vinden van praktische oplossingen die de betrokken persoon meer gevoel van welbevinden kunnen geven. Vaak komt lastig gedrag dan veel minder voor, kan minder medicatie worden gebruikt en wordt daarna de zorg niet meer als een enorme last ervaren.

Een belangrijk inzicht vanuit de moderne Hersenkunde is dat mensen met dementie meer afhankelijk worden van hun omgeving. Zij bieden u een aantal handvatten voor de manier waarop u de omgeving in dagelijkse praktijk van wonen, zorg en welzijn kunt veranderen.

Advies in diverse fases

Als de diagnose dementie net is gesteld zal u dat eerst moeten verwerken. Helaas komt het regelmatig voor dat mensen na de diagnose meteen als ‘patiënt’ behandeld worden terwijl zij nog voldoende levenslust hebben en veel kunnen. Hoe behoud je dan je eigenwaarde?

Bij het voortschrijden van de dementie wordt een goede balans belangrijk. Dat betreft de balans in activiteiten, maar ook in de interactie met anderen en met de omgeving en lichamelijke prikkels. Hoe voel je jezelf zo lang mogelijk veilig en thuis in een huiskamer?

In de latere stadia bij dementie is het goed om een zorgvuldige afweging te maken rond wel of niet verhuizen naar een zorginstelling, het wel of niet accepteren van risico’s. Wat weegt het zwaarst, veiligheid of juist autonomie? Wat is belangrijk voor de kwaliteit van leven, maar ook voor de kwaliteit van sterven?
In al deze fases kan een persoonlijk en professioneel advies u helpen.

Inhoud

Het onderzoek, de observatie en de gesprekken thuis of in het verpleeghuis worden gedaan door dr. Annetje Bootsma en Carolien Langendijk.

Uitgangspunt bij de consultatie is leefplezier en welzijn van de persoon met dementie. Analyse vindt niet alleen plaats door gesprekken en onderzoek, maar ook door observatie van de persoon met dementie en diens omgeving en dagindeling.

Er wordt aandacht besteed aan beschrijving en toelichting van gunstige en ongunstige factoren in de leefomgeving. Zowel medische, psychische, als sociale aspecten komen aan bod.

Advies kan zowel mondeling plaatsvinden in een uitslaggesprek (evt. buiten kantoortijden) of in een schriftelijke rapportage. Desgewenst kan een gepersonaliseerd e-book of informatiebrochure op maat worden gemaakt. In zorginstellingen kan een klinische les worden gegeven aan het zorgteam.

Praktische informatie

Het eerste, geheel vrijblijvende, contact is met dr. Annetje Bootsma die samen met u kijkt wat zij en Carolien Langendijk kunnen bieden. Soms is een kort advies en de bestaande reguliere hulp voldoende. Wanneer meer ondersteuning nodig is ontvangt u een voorstel op maat met bijbehorende offerte. Het voorstel kan variëren van een kort consult tot een volledig onderzoek met advisering.

Een volledig onderzoek, inclusief observatie, rapportage en adviesgesprek kost ongeveer € 600,00.
Een gedeeltelijke vergoeding is soms mogelijk vanuit zorgkantoor of persoonsgebonden budget (PGB).

  vraag hier vrijblijvend een offerte aan  

Sorteren op:

Review toevoegen
Mariska Daems - 19-10-2017 12:44

Wat een mooie prijs had ik gewonnen bij de Facebookactie van dementiewinkel.nl
Een consult voor een bewoner met moeilijk verstaanbaar gedrag.
En we kregen niet 1 consult maar een consult voor 2 bewoners.
Het waren niet de makkelijkste vragen die we hadden dus het is veel werkt geweest voor mevr Langendijk en mevrouw Bootsma.
De tips die we gekregen hebben passen binnen onze visie en zijn helder en goed bruikbaar. We gaan ze zeker mee nemen in onze begeleiding.
Nogmaals heel hartelijk dank voor al dit werk.
Met vriendelijke groet,
Mariska Daems
Activiteiten begeleidster de Westerhof
Stichting Philadelphia

Advies over ...
Omgaan met (probleem)gedrag
Woon- en leefomgeving inrichten
Alledaagse zorg
Algemene zaken
Activiteiten & Therapieën
Organiseren van langdurige zorg
Advies aan ...
Mensen met dementie
Mantelzorgers
Zorginstellingen
Adviesmethode
Consult
Direct telefonische hulp