Meer nostalgie - De mooiste herinneringen van de jaren 30 tot eind jaren 70 Meer nostalgie - De mooiste herinneringen van de jaren 30 tot eind jaren 70 Meer nostalgie - De mooiste herinneringen van de jaren 30 tot eind jaren 70 Meer nostalgie - De mooiste herinneringen van de jaren 30 tot eind jaren 70
Meer nostalgie - De mooiste herinneringen van de jaren 30 tot eind jaren 70 Meer nostalgie - De mooiste herinneringen van de jaren 30 tot eind jaren 70 Meer nostalgie - De mooiste herinneringen van de jaren 30 tot eind jaren 70 Meer nostalgie - De mooiste herinneringen van de jaren 30 tot eind jaren 70
Meer nostalgie - De mooiste herinneringen van de jaren 30 tot eind jaren 70
0 Reviews | Review toevoegen
Terug in de tijd: nostalgie op z'n best! In 'Meer nostalgie' worden tal van mooie herinneringen opgehaald rijkelijk geïllustreerd met prachtige unieke foto's uit Het Nationaal Archief.

Standaard levertijd

1-2 werkdagen

ÔéČ┬á15,00
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst

| Meer

Terug in de tijd: nostalgie op z'n best!

Na het succes van Pure nostalgie, waarvan er zo’n 10.000 exemplaren zijn verkocht, volgt nu Meer nostalgie, want dat de jaren tussen 1930 en 1980 een bron aan warme herinneringen opleveren, staat buiten kijf. In Meer nostalgie weet GT Rovers na het succesvolle Pure nostalgie opnieuw de mooiste historische pareltjes op te duiken. Want herinnert u zich Dappere Dodo, de eerste hitparade, Ko van Dijk, de walkman, Pistolen Paultje, de brikkenbakker, Een van de acht of Turks Fruit en het dia-avondje thuis nog?

Meer nostalgie staat vol met dit soort mooie herinneringen. Rijkelijk voorzien van prachtige foto’s uit het Nationaal Archief.

  • ‘Herinneringen gebundeld in een fraai boek […] Een prachtig cadeau voor elke generatie!’ – TrosKompas
  • ‘Een boek dat het leven van niet eens zo heel lang geleden in kaart brengt, in een tijd dat alles nog overzichtelijker, soberder, eenvoudiger was […] voorzien van veel sprekende afbeeldingen.’ – Reformatorisch Dagblad
  • ‘Mooie herinneringen aan lang vervlogen tijden, aan de hand van unieke zwart-witfoto’s die pure nostalgie uitademen.’ – Primo magazine & TV gids

Recensie(s)

Bij het zien van de schitterende cover van Meer nostalgie van GT Rovers weet je meteen waar het boek over zal gaan. Als je het vorige boek van de auteur hebt gelezen, dan weet je door dezelfde luxe stijl als die gebruikt is bij het vorige boek, dat het een opvolger van het vorige boek is. De titel geeft het bewijs daarvoor.

Net als in Pure nostalgie gaat GT Rovers ook in Meer nostalgie weer terug in de tijd. Voor diegenen die de jaren die beschreven zijn, bewust hebben meegemaakt, zal het een blik van herkenning zijn. Bepaalde dingen die men misschien vergeten was, wordt weer in herinnering gebracht zoals bijvoorbeeld de mode in de jaren tachtig, de auto's waarin men reed en de muziek waar men indertijd naar luisterde. Sommige gebeurtenissen zullen misschien niet bij iedereen bekend zijn zoals bijvoorbeeld de herkomst van nonnevotten of waarom een schrijfster niet mocht trouwen toen haar ouders nog leefden. Voor de jongere lezers zal het een en ander wat vreemd overkomen omdat veel niet meer bestaat zoals bijvoorbeeld bepaalde tv-programma's, maar zullen bepaalde dingen ook bekend voorkomen omdat ze nu ook nog bestaan zoals bijvoorbeeld de boeken over Pinkeltje, de boeken over De Kameleon Schippers en het weekblad Story. Evengoed is het een boek voor alle generaties; voor de oudere generaties omdat het een blik van herkenning is en voor de jongere generaties is het leuk om te lezen en te zien hoe het vroeger was. Het boek geeft een mooi tijdsbeeld weer.

De columns zijn, zoals we gewend zijn van de auteur, op een vlotte en boeiende manier geschreven. In het kort geeft ze de geschiedenis van het onderwerp waar de bewuste column over gaat weer. Ook in dit boek kan je zien dat ze veel onderzoek heeft gedaan en bij één column heeft ze netjes een rectificatie geplaatst, omdat een stukje later anders bleek te zijn dan eerst gedacht. Dat lag overigens niet aan de auteur. Bij de columns zijn toepasselijke zwart-wit foto's geplaatst waardoor je een nog beter beeld van het bewuste onderwerp hebt. De columns zijn gegroepeerd in drie tijdperken: Jaren '30-'40, Jaren '50-'60 en Jaren '70-'80.

Net als in het vorige boek van de auteur, kan je ook hierin de columns los van elkaar lezen, zelf de volgorde waarin je ze leest bepalen. Doordat elke column maar één bladzijde beslaat, kan je de columns ook lezen als je bijvoorbeeld bij de dokter op je beurt moet wachten.

Kortom; Meer nostalgie van GT Rovers is een heel erg mooi vormgegeven boek waarin de auteur je mee terug in de tijd neemt. In het kort kom je meer te weten over beroepen die niet meer bestaan, over de mode van toen, over de bekende mensen van toen en nog veel meer. Voor de oudere generaties een boek vol herkenning, voor de jongere generaties geeft het mooi weer hoe het vroeger was. Het is een heel erg leuk boek om cadeau te geven of zelf te houden.

Surfingann - januari 2020

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.

Boekfilters

Soort publicatie
Informatief
Agenda's en kalenders
Dichtbundel
Ervaringsverhalen
Kijkboek
Kinder- en prentenboeken
Roman
Tijdschriften
Thema's
Activiteiten en beweging
ADL en PDL
Alzheimer
Anneke van der Plaats
Bouwen en inrichten
Cognitieve gedragstherapie
Complementaire zorg
Contact maken
Dagelijkse zorg
Diagnostiek
Herinneringen ophalen
Jongdementie
Lerend vermogen
Mantelzorgen
Muziek
Omgaan met dementie
Omgaan met levenseinde
Omgevingszorg
Palliatieve zorg
Parkinson
Spiritualiteit
Voeding & Di├źtiek
Wetenschap
Zingeving
Uitvoering
Hardcopy
E-book

Boekgegevens

ISBN
9789045217864
Auteur
G t Rovers
Kaft
Hard cover
Uitgeverij
Karakter Uitgevers B.V.