Coronavirus Praat- en uitlegkaarten
0 Reviews | Review toevoegen

Kaarten waarmee u in een veilige sfeer met kwetsbare groepen in gesprek kunt gaan. Helpt bij laagdrempelig informatie geven, neemt stress en angst weg en voorkomt misschien (verdere) besmettingen.

Standaard levertijd

5 werkdagen

€ 47,00
Prijs per Vanaf 4 sets met 27 Praatkaarten

 

Velden met een * zijn verplichte velden
Aantal: 
Bestellen
Op verlanglijst
 

| Meer

Waarom en voor wie

Het Coronavirus heeft het dagelijkse leven in Nederland op z’n kop gezet. Om verdere verspreiding van het virus te vertragen én besmetting te voorkomen, is het voor de gezondheid van IEDEREEN, ook van zorgverleners, van belang dat mensen met dementie goede informatie krijgen over het Coronavirus. Dat kan lastig zijn omdat zij moeite kunnen hebben om informatie goed te begrijpen en te onthouden.

Deze Coronavirus Praat- en uitlegkaarten zijn daarom in een razend tempo samen met mensen die werkzaam zijn in de zorg, zonder commercieel oogmerk, ontwikkeld. De illustraties, gemakkelijke teksten en vragen behandelen de meest relevante corona-onderwerpen.

Bedenk vooraf met welk doel u de kaarten wilt inzetten

Want de impact van het virus op hun gezondheid én de dagelijkse structuur kan voor kwetsbare mensen enorm zijn. Met behulp van deze kaarten kunt u daarover in gesprek gaan, onderzoeken welke emoties spelen en hoe u stress & angst kunt verminderen.

Gebruik de kaarten bijvoorbeeld om:
  • te onderzoeken wat de doelgroep van het thema weet,
  • hun vragen te inventariseren en te beantwoorden,
  • verdere informatie te geven,
  • over angsten en emoties te praten,
  • stress en spanning te verminderen,
  • (overheid)regels door te nemen en afspraken te maken.
Zo kan een positiever gevoel ontstaan van ’we helpen elkaar en het virus gaat ook weer een keer weg’!

Inhoud koffer

De koffer bevat, afhankelijk van je keuze,
  • 4 of 7 kunststof doosjes met
  • 27 Praatkaarten per set en
  • 4 of 7 praktische handleidingen.
De voorzijde van elke Praat- en uitlegkaart bevat makkelijke informatie en eindigt met een vraag. Op de andere zijde van de kaart staat een afbeelding die aansluit bij de tekst en vraag. De kaarten en handleidingen zijn gelamineerd en dus makkelijk schoon te maken met een vochtige doek.

Let op
Als u minder sets nodig heeft, dan kunt u de rest doorgeven aan collega’s binnen uw eigen organisatie of daarbuiten! Zo kunt u uw steentje bijdragen aan het snel op grote schaal verspreiden van de gespreksstof binnen het werkveld.

 

Sorteren op:

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst  goedgekeurd moet worden door de beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, verschijnt hij op deze pagina.

Geen reviews gevonden.

Laatst bekeken producten