Lezing - 'Wat kunt u doen bij dementie?' - Carolien Langendijk
Lezing - 'Wat kunt u doen bij dementie?' - Carolien Langendijk
1 Reviews | Review toevoegen
Lezing die meer kennis en inzicht geeft over hoe je bij de zorg rondom dementie zolang mogelijk kwaliteit van leven kunt behouden. Boordevol praktische tips.
Vraag vrijblijvend een offerte aan
 
Op verlanglijst

| Meer

Waarom en voor wie

Voor iedereen die in zijn of haar dagelijkse leven te maken heeft met dementie.

Kennis van dementie is een eerste stap naar een beter leven voor mensen met dementie. In haar lezing neemt Carolien u mee in de wereld van dementie, waarbij zij op eenvoudige wijze weergeeft hoe mensen met dementie hun kwaliteit van leven zo goed mogelijk kunnen  behouden door het op tijd ingang zetten van de juiste zorg. De lezing is verhelderend en geeft praktische tips in de dagelijkse omgang en zorg bij dementie.

Carolien Langendijk, ervaringsdeskundige dementie, schreef in 2013 voor familie, vrijwilligers en professionals het praktische handleiding boekje Wat kunt u doen bij dementie?. Dit boekje kwam tot stand doordat zij zelf ieder dag heeft ervaren tegen welke complexe problemen je aanloopt bij de zorg voor iemand met dementie.

Aan de hand van onderwerpen uit het boekje vertelt Carolien op zeer heldere wijze hoe je kwaliteit van leven kunt behouden en het levensplezier kunt bevorderen bij mensen met dementie en hun naasten.

In 2015 kwam haar andere boekje uit, getiteld: ‘In voor- en tegenspoed! Het verhaal van mijn moeder met Alzheimer’. Beide boekjes zijn educatief en gemaakt voor partners, familie, vrijwilligers, professionals en andere geïnteresseerden.

Programma

De lezing zit boordevol praktische tips en geeft inzichtelijk een helder beeld van de dagelijkse zorg en omgang bij dementie.
Het praktische handleiding boekje ontvangt u als naslagwerk. 

Praktische informatie

  • Tijdsduur: minimaal driekwartier met daarnaast gelegenheid tot het stellen van vragen.
  • Aantal deelnemers: afhankelijk van de locatie.
  • In overleg is het mogelijk om extra aandacht te geven aan bepaalde onderwerpen.
  vraag hier vrijblijvend een offerte aan  

Sorteren op:

Review toevoegen
Ymo Vellenga - 11-10-2017 10:08

Carolien Langendijk gaf op ons Alzheimer Café een presentatie met brede inhoud.Eigen ervaring met dementie aangevuld met theoretische kennis. Veel praktische tips maar soms wat teveel verborgen tussen de theorie. Dat tekort wordt goedgemaakt door haar (gratis) digitale boekje. Sommige gasten, vooral zij die met beginnende dementie te maken hadden, vonden het verhaal confronterend. Harde feiten verpakken in wat andere bewoordingen kan dan helpen. Haar aanpak van gebitsverzorging getuigde van een waardevolle gedrevenheid.