Geheugenvenster Senioren TV Geheugenvenster Senioren TV Geheugenvenster Senioren TV
Geheugenvenster Senioren TV Geheugenvenster Senioren TV Geheugenvenster Senioren TV
Geheugenvenster | 24/7 senioren tv-kanaal
0 Review | Review toevoegen
Ondersteunend TV-aanbod. Herkenbaar, positief, boordevol muziek, amusement van vroeger én afgestemd op de dagstructuur in de zorg. Te ontvangen op alle TV’s binnen uw zorglocatie!
Vraag vrijblijvend een offerte aan
 
Op verlanglijst

| Meer

Het belang van passend beeld via de TV

“Er is helemaal niks op TV!” Het is een vaak gehoorde klacht van ouderen, ook in het verpleeghuis. Onderwerpen spreken steeds minder aan, beelden en/of gesprekken gaan te snel… mensen kunnen er erg onrustig van worden van de berichtgeving van actualiteiten die we voorgeschoteld krijgen. Reguliere TV sluit bovendien niet aan bij de prikkelverwerking van mensen met dementie en het dagritme in het verzorgings- of verpleeghuis.

Het was dé reden om in 2011 te starten met het ontwikkelen van Seniorentelevisie (STV). Want hoe fijn is het wanneer de TV wel effectief ingezet kan worden, plezier geeft, informatief en ook nog eens zorgondersteunend is!

Wat is STV?

STV is een op maat gemaakt in-huis TV-kanaal (24/7) en helemaal afgestemd op de dagstructuur in de zorg, inclusief locatienieuws om alle bewoners op de eigen kamer te informeren over diensten en georganiseerde activiteiten. De programmering vermindert onrust bij bewoners (ook ’s nachts), geeft gespreksstof, stimuleert en voedt het brein en draagt effectief bij aan een betere kwaliteit van leven. Bewoners én medewerkers ervaren dagelijks houvast aan de terugkerende dagstructuur en de inhoud van de programmering. 

Optioneel

Het is tevens mogelijk om ook uw eigen locatienieuws te integreren zodat u alle bewoners op de eigen kamer te informeren over diensten en georganiseerde activiteiten. Daarmee heeft u een intern communicatiemiddel in handen waar u bewoners dagelijks ondersteunt én stimuleert tot het meedoen aan door u georganiseerde activiteiten. Hoe fijn is dat!

“STV is een heel mooi middel om in te zetten voor een gesprek. Als je een fragment ziet, kun je daar meteen op inhaken. Bewoners gaan ook met elkaar een gesprek aan. Het bevordert een goede sfeer. En ook het activiteitennieuws is een goed geheugensteuntje, waardoor deelname aan een activiteit wordt bevorderd.”

(Michelle Poolen, activiteitenbegeleider)

STV 24/7: wat kun je zien?

Het in-huis STV-kanaal bevat:

 • een zeer uitgebreide muziek- en beeldcollectie (ruim 12.000 verschillende muziek- en videobestanden)
 • herkenbare muziek en beelden vanaf de jaren 50
 • onvergetelijk nostalgisch TV-amusement
 • mooie natuur- en beleefprogramma’s
 • beelden uit het leven van vroeger
 • thematische fotocollecties
 • beelden met handreikingen voor reminiscentie
 • 24/7 programmering, afgestemd op het dagritme en de dagstructuur in de zorg
 • nachtprogrammering ter vermindering van nachtelijk dwalen

Optioneel: integratie van uw eigen nieuwsvenster

Het is mogelijk om bewoners meer bij de leefomgeving te betrekken door integratie van uw eigen locatienieuws. Uw locatienieuws wordt ieder uur op alle TV’s binnen uw locatie getoond. Alle activiteiten en/of diensten in het STV Nieuwsvenster (van uitstapjes, optredens tot verenigingsleven) worden voor u door ons verwerkt, dus daar heeft u geen omkijken naar.
 

“STV is een heel leuk medium om je activiteitenprogramma kenbaar te maken of gezellige uitstapjes ook nog een keer via de TV terug te zien. Ook voor familie is het leuk om te zien wat je bewoners allemaal aanbiedt. Het geeft ons echt de kans om ons te profileren en te laten zien waar je als locatie mee bezig bent.”

(Nel Bak, coördinator vrijwilligers)

Onderzoek bij Cordaan bevestigt dat STV passend activeert, bijdraagt aan een betere leefomgeving, zorgt voor de juiste hoeveelheid prikkels op het juiste moment en dagelijks veel mooie contactmomenten oplevert. Meer informatie (en filmpje) hierover in de bijlage

Wat houdt een abonnement in?

Een basis locatieabonnement op het in-huis SeniorenTV kanaal kost € 275,00 per maand, ex. BTW. Dit is een totaalbedrag voor alle aansluitingen binnen de gehele zorg- of verpleeglocatie (80-250 TV’s), inclusief:

 • dagelijks nieuwe programmering (dag én nacht)
 • maandelijkse uitbreiding van nostalgisch muziek- en beeldaanbod
 • afdrachten aan rechten derden voor materiaalgebruik
 • lease van de benodigde apparatuur bij centrale inkoppeling
 • dagelijkse monitoring en software updates
 • installatiekosten: aansluiting op intern kabelnetwerk of integratie in eigen TV-pakket*), na inventarisatie, offerte op maat.

Een SeniorenTV abonnement wordt afgesloten voor de periode van 1 jaar.

Optioneel

All-in abonnementsprijs inclusief verwerking in-huis locatienieuws: € 425,00 per maand, ex. BTW (ongeacht aantal berichten).
*) NB. Het SeniorenTV-kanaal voor ziekenhuizen bevat geen locatie- of activiteitennieuws. De focus gedurende kortverblijf of herstelzorg ligt hierbij vooral op plezierige afleiding en dagstructuur ondersteuning, rekening houdend met de aangepaste prikkelverwerking van mensen met dementie.

 

  Vraag vrijblijvend een presentatie aan  


SeniorenTV wordt samengesteld door STV GeheugenVenster:
"Bij de ontwikkeling van nieuwe dagritme ondersteunende programma's hebben wij adviezen geïntegreerd van deskundigen uit de dementiezorg, waaronder onze grote bron van inspiratie Dr. Anneke van der Plaats."

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.