Geheugenvenster - Interactieve TV Geheugenvenster - Interactieve TV Geheugenvenster - Interactieve TV Geheugenvenster - Interactieve TV Geheugenvenster - Interactieve TV Geheugenvenster - Interactieve TV Geheugenvenster - Interactieve TV
Geheugenvenster - Interactieve TV Geheugenvenster - Interactieve TV Geheugenvenster - Interactieve TV Geheugenvenster - Interactieve TV Geheugenvenster - Interactieve TV Geheugenvenster - Interactieve TV Geheugenvenster - Interactieve TV
Geheugenvenster | 24/7 senioren tv-kanaal plus 800 interactieve activiteiten
0 Review | Review toevoegen
Dementievriendelijk TV-aanbod speciaal ontwikkeld voor de huiskamer: 24/7 TV-kanaal én on-demand aanbod met ruim 800 interactieve activiteiten om direct te kunnen reageren op de wens of situatie.
Vraag vrijblijvend een offerte aan
 
Op verlanglijst

| Meer

Speciaal ontwikkeld voor mensen met dementie

Gewone TV is voor mensen met dementie niet meer geschikt. Te snel, teveel prikkels, teveel informatie en sluit niet meer aan bij de belevingswereld. Feit en fictie zijn moeilijker te onderscheiden en dat zorgt voor onrust. Vaak wordt er dan een DVD’tje opgezet en veelvuldig herhaald. Dat moet en dat kán anders!

Samen met deskundigen uit de dementiezorg en zorglocaties heeft GeheugenVenster een dementievriendelijk TV-kanaal ontwikkeld (STV) én een uitgebreid on-demand video aanbod voor gezamenlijke activiteiten. Alles geheel afgestemd op de prikkelverwerking en de belevingsmogelijkheden van mensen met dementie. Het veelzijdige programma-aanbod zorgt dagelijks voor een goede sfeer en is ook nog eens zorgondersteunend! Onderzoek (Cordaan) bevestigt dat het Geheugenvenster-aanbod een positieve invloed heeft op het gedrag van bewoners (bijlage).

Verpleeghuizen en kleinschalig wonen locaties kunnen zich hierop abonneren. 

Hoe werkt het?
Wat houdt een huiskamerabonnement in?
Wat heb je nodig?
Wat kost het?

  Vraag vrijblijvend een offerte of presentatie aan  

Hoe werkt het?

Het totale muziek- en beeldaanbod is te ontvangen via de STV-mediaspeler welke je eenvoudig aansluit op de eigen TV. Zet je de STV-mediaspeler aan, dan ontvang je automatisch het dementievriendelijke STV-kanaal helemaal afgestemd op de dagstructuur in de zorg, de belevingswereld en prikkelverwerking van mensen met dementie. Zo heb je 24/7, op elk moment van de dag, én nacht, passende en geschikte content.

Wil je samen met de bewoners iets leuks doen? Dan kun het kanaal onderbreken met de afstandsbediening. Via het on-demand menu heb je de keuze uit maar liefst 800 verschillende activiteiten, voor elk (en elke situatie) wat wils! De kant-en-klare activiteiten zijn geheel voorbereid met praktische (gespreks)tips en tijdsbeeldinformatie, zodat je er meteen mee aan de gang kunt!

Denk bijvoorbeeld aan gezamenlijke beweegoefeningen, je kunt een Themagesprek beginnen of meezingen met bekende liedjes van vroeger, Natuur of Cultuur beleven, herinneringen ophalen via het Reminiscentie aanbod of passende beelden kiezen voor directe afleiding bij onrust of tijdens de dienstwisseling. De bediening is praktisch en eenvoudig. Hierdoor kunnen ook bezoek, gastvrouwen en vrijwilligers er gemakkelijk en met plezier gebruik van maken.

Wat houdt een huiskamer abonnement in?

Een STV Interactief abonnement bevat:

 • 24-uurs dementievriendelijk TV-kanaal met liedjes en amusement vanaf de jaren 50 en herkenbare beelden uit het leven van vroeger (ruim 12.000 muziek- en beeldfragmenten)
 • De programmering wordt dagelijks bijgewerkt en is elke dag anders
 • Speciale nachtprogrammering ter vermindering van nachtelijke onrust 
 • Gevarieerd on-demand aanbod: meer dan 700 verschillende digitale Activiteiten bestaande uit Beweegoefeningen, Beleefprogramma’s, Reminiscentie, Natuur, Themagesprekken, Humor, Meezingliedjes en nog veel meer
 • Kant-en-klaar voorbereide huiskamer activiteiten met nostalgische videobeelden, foto’s en muziek of korte quiz
 • Toegang via je eigen (afdelings-)tablet tot ons digitale Activiteitenhandboek, boordevol tijdsbeeld weetjes, gespreksvragen, zintuigprikkelende en praktische tips voor de (jongere) medewerker
 • Toevoegen van eigen foto’s en filmpjes is mogelijk, en te beheren per huiskamer
 • Updates en uitbreidingen in het aanbod inbegrepen
 • Gratis installatie van de STV-mediaspeler op locatie
 • Inclusief bedieningsinstructie in de huiskamer

Wat heb je nodig?

 • een TV: toestel met HDMI-ingang (je sluit de STV-mediaspeler net zo aan als een DVD-speler)
 • stroom: stopcontact nabij de TV
 • internet: via kabel bij de TV of indien mogelijk Wifi

Wat kost het?

 • Een STV Interactief jaarabonnement kost € 787,00, excl. BTW, all-in. Het aansluiten van de GeheugenVenster STV mediaspeler in de huiskamer is bij het abonnement inbegrepen, evenals de bedieningsinstructie op locatie. Voor nieuw ontwikkelde contentpakketten worden geen extra kosten in rekening gebracht.
 • Een abonnement wordt afgesloten voor de periode 1 jaar.
 • Gedurende de abonnementsperiode wordt een borg gevraagd van € 100,00 excl. BTW per mediaspeler.
 • Meer STV-mediaspelers binnen een locatie? Vraag gerust een offerte aan.
   

  Vraag vrijblijvend een offerte of presentatie aan  

STV Interactief wordt samengesteld door STV GeheugenVenster:
"Bij de ontwikkeling van nieuwe dagritme ondersteunende programma's hebben wij adviezen geïntegreerd van deskundigen uit de dementiezorg, waaronder onze grote bron van inspiratie Dr. Anneke van der Plaats."

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.