Actief - Fietslabyrint Grenzeloos - interactieve fietstochten
0 Reviews | Review toevoegen

Met een hometrainer interactief fietsen in eigen stad of omgeving.

Vraag vrijblijvend een offerte aan
Op verlanglijst
 

| Meer

Nieuw! Fietslabyrint Grenzeloos!

Met meer dan 250 fietsroutes in binnen- en buitenland.

Waarom en voor wie

Een ideale oplossing voor zorginstellingen, verzorgingscentra, revalidatiecentra en andere instellingen. Met Fietslabyrint kunnen mensen met dementie op een veilige manier, zonder snel te hoeven te anticiperen op het verkeer, interactief door de mooiste steden en landschappen van Nederland fietsen. De ervaring leert dat demente mensen helemaal kunnen opleven van de beelden met omgevingsgeluiden. Vooral als de beelden in hun eigen omgeving zijn gemaakt.

Fietstochten

Fietslabyrint is een groot beeldscherm voor een bewegingstrainer waarmee mensen met dementie op een veilige manier fietstochten kunnen maken. Er zijn al meer dan 250 prachtige fietstochten beschikbaar, bijvoorbeeld in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Haarlem en een flink aantal andere steden. Het is ook mogelijk zelf een nieuwe fietstocht in eigen stad, dorp of omgeving te laten maken. We kunnen ook bestaande fietsroutes uitbreiden, met bijvoorbeeld een startpunt vanuit uw eigen locatie.

In een verder gevorderd stadium van dementie zijn de fietstochten door de grote steden vaak net iets te druk. Onze fietstochten door de duinen, langs het Gardameer, in de polder of op een waterfiets in de grachten zijn een stuk rustiger en daardoor meer geschikt. 

Er zijn twee soorten fietstochten beschikbaar.
  • Eén soort fietstocht is volledig interactief; de gebruiker bepaalt waar hij of zij heen gaat. Dit zijn dan ook zeer uitgebreide fietstochten met vele uren aan beeldmateriaal.
  • De andere soort fietstocht daarentegen, is gemaakt zonder dat de fietser keuzes kan maken onderweg. Op deze manier hoeft de gebruiker alleen maar om zich heen te kijken, zodat hij of zij van al het moois kan genieten.

Onderweg zelf een route kiezen

Het allerleukste en meest unieke is dat de fietser zelf de route kan bepalen. Dit zorgt voor een interactieve beleving. Onderweg kan er een aantal keer gekozen worden of de gebruiker links of rechts wil afslaan. Hierdoor is het mogelijk om elke keer een andere route te fietsen. Om alle routes te rijden moet er dus een behoorlijk aantal uren gefietst worden! Bij een verder gevorderd stadium van dementie kan deze functie uitgeschakeld worden.  

De toegevoegde waarde van Fietslabyrint

  • Het helpt om voeling te blijven houden of herkrijgen met dat wat zich in de buitenwereld afspeelt.
  • De fietsers hebben met de interactieve fietstocht het gevoel dat ze ergens naartoe gaan en ze genieten van de beelden.
  • Zij kunnen fietsen door de eigen omgeving waar ze hebben gewoond. Het is voor mensen met dementie een geweldige ervaring om bepaalde plekken te herkennen. 
  • Al fietsend worden spierkracht en conditie getraind. En ook de handfuncties worden getraind omdat fietsers door het indrukken van een knop links of rechts af kunnen slaan.
  • Het denkvermogen wordt gestimuleerd door de mogelijkheid om een richting te kiezen. Er zijn ook verschillende locaties waaruit gekozen kan worden. Dat houdt de tochten spannend en afwisselend en daagt mensen uit om langer te fietsen dan gebruikelijk.
  • Door alle geluiden worden zij ook auditief geprikkeld.
  • Naast de extra beweging die wordt gestimuleerd, zijn de fietsroutes ook een middel om in gesprek te komen met de gebruikers over gebeurtenissen uit het verleden die zij associëren met beelden tijdens de fietstocht.
  • Doordat er steeds meer fietstochten beschikbaar komen, kan uit steeds meer verschillende steden en landschappen gekozen worden.
 

Interesse? Vraag geheel vrijblijvend een offerte of proefopstelling aan

Vraag een gratis proefopstelling aan! U kunt Fietslabyrint dan twee weken uitproberen in uw zorginstelling. Neem voor een proef, prijsopgave of overige vragen contact met ons op. De prijs van Fietslabyrint hangt sterk af van een aantal factoren. Daarom zullen wij altijd een offerte op maat maken nadat wij precies weten wat de wensen zijn. Het is ook mogelijk om Fietslabyrint te huren.

Meet meer dan 250 fietstochten in binnen en buitenland. Het is daarnaast ook mogelijk om een fietstocht op maat te laten maken. Fietsen in de eigen omgeving is natuurlijk het allerleuktste! 
 
Een MOTOmed of hometrainer wordt niet standaard bijgeleverd. Fietslabyrint kan door ons op elke MOTOmed of hometrainer worden aangesloten. 
Wanneer u nog hometrainer moet aanschaffen, dan kunnen wij u daar bij adviseren. 

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst moet worden goedgekeurd door een beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is zal hij verschijnen op deze pagina.

Geen reviews gevonden.

Laatst bekeken producten