Een nieuw geheugenpaleis
Een nieuw geheugenpaleis
0 Review | Review toevoegen
Geef herinneringen een plaats bij mensen met alzheimer en dementie. Unieke methode om het contact met mensen met dementie te verbeteren.

Standaard levertijd

2 - 5 werkdagen

€ 15,99
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst

| Meer

  Bestellen  

Over het boek

Unieke methode om het contact met mensen met dementie te verbeteren

Geef herinneringen een plaats bij mensen met dementie.
Vergroot het thuisgevoel in een vreemde of vertrouwde omgeving.
Ontdek nieuwe gespreksonderwerpen via een gedeelde activiteit.

Om de vier seconden krijgt ergens in de wereld iemand te horen dat hij of zij dementie heeft. Ook mantelzorgers en hulpverleners hebben het als 'schaduwslachtoffers' bijzonder zwaar. Hoe kunnen we geheugentechnieken inzetten om de communicatie met mensen met dementie en alzheimer te versterken?

Een geheugenpaleis is een eeuwenoude techniek waarbij je in gedachten langs een vertrouwde route loopt om bijvoorbeeld je weg terug te vinden of lijstjes te memoriseren. In dit boek gebruiken we die methode om mensen met dementie gezichten van dierbare personen sterker te helpen verankeren. Via een wandelroute langs objecten in de vertrouwde omgeving, worden die gekoppeld aan positieve herinneringen en ervaringen. Zo creëren we de toegang tot een nieuw geheugenpaleis.

MemoryHome is een toegankelijke en wetenschappelijk onderbouwde mobiele applicatie voor je tablet. Dit boek bevat een unieke code waarmee je meteen met deze applicatie aan de slag kunt gaan. Wandel je mee?

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.

ISBN
9789401447409
Auteur
Kasper Bormans
Uitgeverij
Lannoo