Drinkfles met Kalverspeen (2 stuks) Drinkfles met Kalverspeen (2 stuks)
Drinkfles met Kalverspeen (2 stuks) Drinkfles met Kalverspeen (2 stuks)
Drinkfles met Kalverspeen (2 stuks)
0 Reviews | Review toevoegen
Kan een oplossing zijn voor voeden van persoon bij wie de zuigreflex is teruggekeerd. Bijvoorbeeld iemand met dementie in de laatste levensfase. Inclusief extra speen met kruisopening.

Standaard levertijd

1-2 werkdagen

€ 11,40
Prijs per drinkfles plus 2 spenen
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst

| Meer

Drinkfles met Kalverspeen kan oplossing zijn voor voeden in de laatste levensfase


Bij mensen met dementie in de laatste levensfase komen de primitieve kinderreflexen weer terug zoals de Babinskyreflex en de zuigreflex. Sommige mensen gaan daadwerkelijk op hun duim zuigen. Deze zuigreflex verschijnt vaak als de persoon met dementie niet meer kan slikken. Door deze zuigreflex kan iemand niet meer normaal eten en drinken. Een pasgeboren baby heeft ook een zuigreflex. Deze is bedoeld om de borst of de fles in één keer leeg te drinken. Het kindje ademt en slikt tegelijkertijd en is daardoor óók niet in staat om een lepeltje appelmoes of drinken uit een tuitbeker tot zich te nemen. 

In de praktijk blijkt dat een persoon met dementie wél kan drinken uit een fles met een lange, stevige speen. Zie de video. In december 2010 verscheen dit Australische filmpje op YouTube. Je ziet hoe een man zijn moeder voedt via een fles met een Kalfsspeen, op advies van haar arts. De ervaring leert dat de fles vaak in één keer uitgedronken wordt. In de wetenschappelijke literatuur zijn er geen artikelen die hierover gaan. Men heeft het wel over het verschijnen van de zuigreflex in het laatste stadium **.
   
** Vreeling FW, Houx PJ, Jolles J, Verhey FR. Primitive reflexes in Alzheimer’s disease and vascular dementia. J.Geriatr Psychiatry Neurol. 1995; 8 (2): 111-117

Drinkfles met kalverspeen 

Deze drinkfles met klaverspeen wordt met twee verschillende spenen geleverd die u kunt uitproberen. Hoe stevig de speen moet zijn en hoe groot het gat hangt af van de kracht van de zuigreflex en de stevigheid van de voeding. U kunt het kruisgat kan desgewenst iets groter maken.
  • Speen Rood = stevig
  • Speen Honing = soepel
  • De spenen hebben een kruisopening en zijn 10 cm lang

Het is mogelijk om een groter aantal spenen bij te bestellen.

Regelmatig de spenen vervangen is voor de hygiëne heel belangrijk. Daarnaast kunt u ervaring opdoen met meerdere spenen waarvan u het kruisgat telkens iets groter maakt naar gelang het type voeding. 

Let op! 
  • Gebruik de speen nooit als fopspeen.
  • Spenen dienen om hygiënische en veiligheidsredenen regelmatig te worden vervangen.

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.