Training Diva Dichtbij - 'Beter contact'
0 Reviews | Review toevoegen

Contact maken met mensen die afhankelijk zijn van zorg, kan soms ingewikkeld zijn. In deze training ontdek je hoe je nog beter aandacht kunt geven aan de mens achter de cliënt.

Vraag vrijblijvend een offerte aan
Op verlanglijst
 

| Meer

Diva Dichtbij - Training 'Beter contact'

Contact maken met mensen die afhankelijk zijn van zorg, kan soms ingewikkeld zijn. In deze training ontdek je hoe je nog beter aandacht kunt geven aan de mens achter de cliënt.

Voor iedereen die in de zorg werkt

We hebben ervaren dat onze trainingen interessant zijn voor álle lagen en disciplines binnen een zorgorganisatie: bestuurders, managers, fysiotherapeuten, logopedisten, teamleiders, verplegenden, verzorgenden, assistenten, vrijwilligers en mantelzorgers. De extra winst van een gemengde groep is dat er onderling op een andere manier verbindingen totstandkomen. Dit werkt inspirerend.
Echt contact, van mens tot mens

‘Beter contact’ is een vrolijke, motiverende training met een positief effect op het contact tussen zorgmedewerkers en cliënten. Je oefent vooral met non-verbale manieren van contact. En hoe je écht, van mens tot mens, in contact komt en blijft. Ook in situaties waarin een cliënt boos of verdrietig is, of heel erg in een eigen wereld leeft.

Voor iedereen in de zorg

De training is geschikt voor iedereen die in de zorg werkt, in alle lagen van de organisatie en binnen elke discipline. Dus voor verplegenden en verzorgenden én voor logopedisten, fysiotherapeuten, teamleiders, managers en bestuurders. De trainers stemmen de training af op de werksituatie van de deelnemers.

Handvatten voor de praktijk

Afstand, houding, mimiek; wat doet dat met cliënten? Hoe geef je als zorgmedewerker een cliënt de ruimte om leidend te zijn in een contact? En hoe ga je oprecht en zorgvuldig om met emoties van cliënten?  Op zulke vragen geeft deze training antwoord. Daarnaast krijg je de nodige handvatten voor de praktijk van alledag. Ook je stemgebruik komt aan bod. En als je wilt, is er in de training ook aandacht voor je zangstem.

Beter contact maken is een kwestie van ervaren en oefenen. Via leuke rollenspelen ervaar je zelf hoe een bepaalde manier van contact voelt. Je oefent hoe je cliënten op een andere manier tegemoet kunt treden. Met oprecht contact zonder oordeel, waarbij je heel dicht bij jezelf blijft.

De resultaten:

  • Je kent nieuwe mogelijkheden om contact te maken.
  • Je kunt je de nieuwe contactuele vaardigheden eigen maken.
  • Je bent je bewust van het effect van je (zang)stem.
  • Je hebt nieuwe praktische handvatten voor het omgaan met cliënten.
  • Je weet wat je, bewust of onbewust, al heel goed doet.

Praktische informatie

  • Aantal deelnemers: 6 tot 26.
  • Locatie: naar keuze.
  • Duur: ongeveer 3 uur.
  • Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Meer weten?

Stuur een e-mail naar info@dementie-winkel.nl.

  klik hier en vraag vrijblijvend een offerte voor cursus op eigen locatie aan  
 

Over Diva Dichtbij

Stichting Diva Dichtbij verzorgt intieme zangoptredens in zorginstellingen voor kwetsbare mensen die langdurig zorg nodig hebben, veelal ouderen met dementie. De–professioneel geschoolde–zangers en zangeressen maken hierbij op een doordachte, persoonlijke manier intens contact met individuele bewoners: zingen van mens tot mens.

Elk optreden is anders. Bijzonder is het altijd. Want een optreden van Diva Dichtbij maakt veel los. Herinneringen komen boven drijven. Mensen kruipen uit hun schulp en lachen weer. Wie dat nog kan, maakt een dansje, met of zonder rolstoel. Maar er is ook ruimte voor verdriet en pijn. Zo brengen onze Diva’s en Divo’s mensen in beweging, bieden ze verlichting en dragen ze bij aan hun welzijn.
 

Sorteren op:

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst  goedgekeurd moet worden door de beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, verschijnt hij op deze pagina.

Geen reviews gevonden.

Laatst bekeken producten