Dementie met een glimlach
0 Reviews | Review toevoegen

Is vreugdevol contact mogelijk bij mensen met diepe dementie? Kun je ook zonder taal contact maken? Een verslag van een zoektocht naar contact door mimeclown Arno Huibers, met praktische aanwijzingen.

Standaard levertijd

2 - 5 werkdagen

€ 24,95
Prijs per deelnemer

 

Aantal: 
Bestellen
Op verlanglijst
 

| Meer

Waarom en voor wie

Dementie met een glimlach is de ontmoeting tussen clown en mensen in diepe dementie. Een ontmoeting zonder woorden. Mensen met dementie raken steeds verder in een geestelijk en sociaal isolement. Ze hebben uiteindelijk geen enkel houvast meer. Dat maakt dementeren een buitengewoon angstig proces. Hoe ingrijpend is die angst als woorden en functies hun betekenis verliezen? Kun je ook zonder taal nog contact maken?

Die vraag stelt mimeclown Arno Huibers zich in dit boek. Een boek voor verpleeghuis-medewerkers. Voor mantelzorgers. Familie. Voor clowns in de zorg. En ook voor mensen die betrokken zijn bij de zorg voor mensen met meervoudige stoornissen. 

Inhoud

De clown ontmoet de mens met dementie zonder verwachting en zonder plan. Maar met fantasie. Ze ontmoeten elkaar in hun eigen logica, in een aanraking die vanzelfsprekend voelt, en in een oogcontact waarin een glimlach zichtbaar is. Die momenten met humor zijn kleine wonderen van ontmoetingen, ook al is het maar voor even. 

Dit boek is een verslag van een zoektocht naar contact, met praktische aanwijzingen, en achtergronden.
 
Met prachtige foto’s, illustraties en vol ontroerende en humoristische anekdotes. 

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst  goedgekeurd moet worden door de beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, verschijnt hij op deze pagina.

Geen reviews gevonden.

ISBN
9789462262966
Auteur
Arno Huibers
Uitgeverij
Uitgeverij Lecturis
Laatst bekeken producten