De Zingende Koffiemeisjes De Zingende Koffiemeisjes De Zingende Koffiemeisjes De Zingende Koffiemeisjes De Zingende Koffiemeisjes De Zingende Koffiemeisjes
De Zingende Koffiemeisjes De Zingende Koffiemeisjes De Zingende Koffiemeisjes De Zingende Koffiemeisjes De Zingende Koffiemeisjes De Zingende Koffiemeisjes
De Zingende Koffiemeisjes
0 Reviews | Review toevoegen
Interactieve voorstellingen – Ouderwets bakkie – Verbindingen van hart tot hart
Vraag vrijblijvend een offerte aan
 
Op verlanglijst

| Meer

Waarom en voor wie

Herkenning, aandacht, interactie en meezingen zijn belangrijke onderdelen van het programma evenals samen koffie zetten en drinken: harten gaan open, herinneringen worden aangeraakt en mensen verbinden met elkaar.

Muziek is de sleutel tot het gevoel en het geheugen. Wij zingen vanuit ons hart voor mensen met geheugenproblematiek of een somatische aandoening. Iedere keer weer ervaren wij hoe onze stemmen de luisteraars weten te raken. Slechts één toon kan al raken, of een melodie, blik of een gebaar bij een gezongen woord. Afstand verdwijnt, harten gaan open en mensen ontmoeten elkaar. Sámen zingen is een bewezen remedie tegen gevoelens van eenzaamheid en zorgt voor een gevoel van welzijn en geluk. 

Nostalgie - Kom op de koffie

Hoe werd koffie gezet in de jaren zestig? En hoe geurde en smaakte dat? En wanneer moest het schepje Buisman er ook al weer in? De Zingende Koffiemeisjes zetten samen met hun publiek een ouderwets bakkie koffie en horen graag ervaringen uit die tijd. Even weer terug naar toen…… 

Programma 

We kleden ons als koffiemeisjes uit de jaren 60 (roze schorten en bloem in het haar). We nemen onze antieke serveerkar mee met koffie-attributen die heel herkenbaar zijn van vroeger.

  • We laten de bewoners draaien aan de ouderwetse koffiemolens en ruiken aan de versgemalen koffie. Dit brengt vrijwel meteen interactie tot stand. We praten met hen over hun ervaringen met het koffiezetten van toen. Er komen herinneringen boven.
  • Wij zetten samen met de bewoners vier bakkies koffie en laten ze proeven en beoordelen. De helpenden zorgen voor een kan koffie, zodat we de andere bewoners een kopje kunnen inschenken.
  • Rond het koffiezetten en drinken brengen we ons liedjesprogramma.
  • Het liedjesprogramma bestaat uit (voornamelijk) Nederlandse liedjes die de bewoners zullen herkennen uit "hun tijd". De luisterliedjes, mooie, grappige en vrolijke liedjes, zijn vrijwel allemaal herkenbaar.
  • Het  programma bevat een specifiek meezinggedeelte dat er erop is gericht om de bewoners zelf (mee) te laten zingen en musiceren met uitgedeelde ritmische instrumenten. 
  • We delen iets lekkers uit.

We brengen verschillende programma’s  

  • Zingen in de Huiskamer: zingen en koffie zetten voor kleine groepjes.
  • XL: voor grotere groepen in een (recreatie)zaal of tuin met decor.
  • Op Maat: in overleg samen met u.
  • Kerst: start vanaf begin december.

Praktische informatie

Vraag vrijblijvend een offerte aan. Alle speciale wensen zijn bespreekbaar. Lees de brochure.

  vraag vrijblijvend een offerte aan  

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.