Daginzichtagenda 2021 2e halfjaar- Metalen wire-o binding (met/zonder pictogramstickers)
18 Reviews | Review toevoegen

Prikkelarme agenda met makkelijk leesbaar lettertype, een dag per pagina en drie schrijfvelden: één voor de ochtend, middag en avond.

Standaard levertijd

2 - 3 werkdagen

€ 14,95
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen
Op verlanglijst
 

| Meer

Prikkelarm en duidelijk

Mensen met een geheugenprobleem hebben grote behoefte aan duidelijkheid. Zij willen niet afgeleid worden door gisteren of morgen en ook niet door illustraties. Zij willen maar één ding: een helder zicht op vandaag.

De agenda heeft een uitgekiend prikkelarm ontwerp voor optimale duidelijkheid. De dagplanner is ontwikkeld in nauwe samenwerking met gebruikers en professionals (artsen, ergotherapeuten en ervaren zorgverleners).

Agenda per dag

Iedereen vergeet wel eens iets. Als dit vaker gebeurt kan het ontzettend handig zijn om een agenda als geheugensteuntje te gebruiken. Een agenda is een zeer geaccepteerd instrument, dat helpt om overzicht te geven, structuur aan te brengen en regie te houden over eigen leven.

Dag in zicht

De agenda bladert intuïtief van rechts naar links, zodat een pagina links en een pagina rechts van de ring te zien is. Iedere dag heeft een eigen kleur en is verdeeld in ochtend, middag avond. Maandag is blauw, dinsdag geel, woensdag groen, donderdag rood, vrijdag wit, zaterdag oranje en het zondag grijs.

De agenda, de kleuren en de pictogrammen helpen de gebruiker om regie te houden over de dag.
De agenda is met en zonder pictogrammen te bestellen. 

Wat maakt de daginzicht agenda bijzonder?

 • prikkelarm, dus zonder afleiding. Er zijn geen hoofdletters, geen plaatjes, duidelijke kleuren, geen vermelding van feestdagen
 • makkelijk leesbaar lettertype: door lettergrootte en contrast speciaal geschikt voor mensen met leesbril
 • een dagagenda, met een eigen kleur voor elke dag
 • per dag drie schrijfvelden: één voor de ochtend, middag en avond
 • datumaanduiding in geschreven taal
 • afspraken zijn weer te geven in geschreven taal, maar voor mensen die visueel ingesteld zijn ook door middel van dertig veel voorkomende pictogramstickers die in een handig mapje worden meegeleverd
 • met en zonder pictogramstickers te gebruiken
 • genoeg schrijfruimte, makkelijk beschrijfbaar en mee te nemen
 • tot stand gekomen in samenwerking met een grote groep (ruim 100) gebruikers én professionals in de zorg, zoals huisartsen, mantelzorgers en ergotherapeuten.

Kenmerken

 • 1 dag per bladzijde
 • unieke dagindeling in ochtend, middag en avond!
 • iedere dag een eigen kleur
 • geschikt voor mensen met behoefte aan structuur, NAH of geheugenproblemen
 • handzaam A5 formaat
 • dik 120 grams papier
 • per half jaar verpakt
 • geschikt voor mensen met verslechterd zicht
 • weeknummers
 • grote schrijfvlakken

Pictogrammen

Beelden werken soms beter dan geschreven taal. Daarom hoort bij de daginzicht-agenda een mapje met stickervellen waarop 30 verschillende pictogrammen te vinden zijn. Met deze pictogram-stickers kunnen veelvoorkomende activiteiten eenvoudig in de agenda worden ‘genoteerd’. Ieder vel bevat 15 dezelfde pictogramstickers.

Aanwezig in de stickerset: apotheek, audicien, bellen, bezoek, boodschappen, dagbesteding, dokter, douchen, ergotherapie, eten, familie, feest, fysiotherapie, hobby, kapper, kerk, koffie/thee, opticien, pedicure, schoonheidsspecialist, schoonmaken, sport en spel, tandarts, taxi, thuiszorg, tijd, uitstapje, voorstelling, vuilnis, ziekenhuis.

Wire-o binding:

Wanneer 2 dagen in zicht te verwarrend is: sla de bladzijde helemaal naar achteren om en er is maar 1 dag in zicht.

 

Sorteren op:

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst  goedgekeurd moet worden door de beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, verschijnt hij op deze pagina.

Annemarie - 26-09-2020 09:54

Hallo wat fijn te horen dat de agenda bij anderen goed bevalt. Ik ben er zelf ook weg vooral ivm structuur maar mijn lieve moeder heeft meer overzicht van de week nodig en blijft dus bladeren van voren naar achteren en andersom.
Zoveel mensen zoveel wensen.

m.a.a. van winden - 30-08-2019 12:38

Heb de agenda aangeschaft voor mijn vader, hij gebruikt hem dagelijks en het maakt alles voor hem veel overzichtelijker. Jammer dat jullie niet ook een zakformaat hebben, die neemt hij nl dagelijks overal mee naar toe in de borstzak van zijn overhemd.

Ellen - 19-08-2019 21:11

Prima hulpmiddel

Adrienne - 21-07-2019 12:07

prima hulpmiddel.

Jose - 22-05-2019 14:58

Dagagenda gekocht op aanraden van de verzorgende. Mijn vader kan er beter mee werken omdat het overzichtelijker voor hem is.

Petronella - 17-05-2019 17:08

Fijne agenda. Door het handige ringsysteem ligt er maar één dag in beeld. De dag is opgedeeld in ochtend-middag-avond, wat het heel overzichtelijk maakt.

Jolanda - 24-10-2018 14:20

Mijn dementerende peettante is erg blij met de overzichtelijke agenda. Door het formaat goed vindbaar.
Agenda is inclusief verzendkosten aan de prijzige kant. Wij zijn hem pas in september op het spoor gekomen en gebruiken dus maar 4 van de 6 maanden.

marieke - 21-10-2018 12:15

Fijne overzichtelijke agenda.
Heeft alle andere briefjes, kalenders en memo 's overbodig gemaakt.
Door het formaat ook altijd goed te vinden.

Sonja - 05-10-2018 21:25

Mijn moeder is er dol blij mee. Zeer overzichtelijk en genoeg ruimte om eventueel notities te maken. Zéker een aanrader!

Lotte van der Meer - 10-09-2018 16:38

De pictogramstickers gebruiken we (nog) niet.
De agenda is niet handig mee te nemen (daar gebruikt mijn moeder ook nog een andere kleinere agenda voor en dat helpt niet bij het overzicht).
Wel heel handig de dagen om te draaien in de ringband. Geen gezoek naar huidige datum met de Kalenderklok (ook van jullie) er vlakbij en de routine om voor het slapen gaan de volgende dag om te draaien.
Voor 'Contacten' een ander systeem (kaartjes in een alfabetisch-bakje), anders moet je telkens overschrijven.
Fijne onderverdeling in dagdelen.
Prijzig voor de resterende 4 maanden gebruik door vakantie-stop bij jullie.Anoniem - 01-09-2018 09:25

Heldere agenda..ik heb wel voor mijn moeder een magnetische bladwijzer toegevoegd zodat zij weet dat waar die zit , de dag van vandaag is. De agenda helpt bij het overzicht houden.

Anoniem - 16-08-2018 15:52

Overzichtelijke agenda en fijn dat je door de ringband op alle pagina’s makkelijk kunt schrijven. Misschien is het nog iets om een touwtje aan de agenda te maken die kan dienstdoen als een boekenlegger. Zodat de agenda op de goede dag blijft liggen als er bij de contactpersonen wordt gekeken.

Karen - 16-11-2017 22:16

Erg overzichtelijk. Veel ruimte om activiteiten op te schrijven. Fijn verdeeld in ochtend-middag-avond.

Anoniem - 18-10-2017 13:11

De agenda geeft rust. Er is voldoende schrijfruimte om aantekeningen bij de geplande activiteiten te maken. Eén dag per pagina werkt goed. Ik gebruik de agenda wel in combinatie met een klok met aanduiding van de dag en datum, omdat mijn moeder niet kan onthouden welke dag het is en ik niet steeds aanwezig ben dit haar te vertellen.

Hetty van Vugt - 13-10-2017 14:44

Onlangs mocht mijn man bij u in Huizen een daginzichtagenda ophalen omdat we zo dichtbij in Naarden wonen. De agenda was bedoeld voor mijn moeder van bijna 92 die erg in de war raakte door haar Koningshuis agenda. Jullie daginzichtagenda is het ei van Columbus. Mijn moeder en wij als kinderen zijn er zo blij mee en enthousiast over. We vonden het leuk dat jullie even te laten weren. Ook heb ik een vraag en wel :vanaf wanneer kunnen wij de agenda december tot en met juli 2018 bestellen. Ik hoor graag van jullie. Hartelijke groet Hetty van Vugt.

Anoniem - 11-08-2017 12:30

Ik vind hem handig en duidelijk. Maar voor mijn man waar ik hem voor aangeschaft heb kan er niet mee omgaan.

annet - 08-08-2017 13:50

De agenda doet wat hij belooft: geeft overzicht en rust

Somme - 21-06-2017 18:58

Fijne hanteerbare agenda. Bijzonder overzichtelijk.
Jammer, dat je elk half jaar de contacten/adressen opnieuw moet invullen.
Handig zou zijn wanneer je deze in kon voegen in het nieuwe half jaar.

Laatst bekeken producten