Dagbesteding, meer dan tijdpassering. Zoeken naar betekenis.
0 Reviews | Review toevoegen

Gaat over methodiek van de dagbesteding en hoe je voor de cliënt een bevredigende dagbestedingsituatie kunt realiseren. Inclusief begeleidingsproces en stappenplan. Stimuleert methodisch werken.

Standaard levertijd

2-3 weken. LET OP: levertijd vooralsnog onbekend i.v.m. mogelijke herdruk.

€ 49,95
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen
Op verlanglijst
 

| Meer

Waarom en voor wie

Dagbesteding, meer dan tijdpassering gaat over methodiek van de dagbesteding. Een zinvolle dag- en tijdsbesteding is van groot belang voor mensen met dementie. Wat betekenisvol is verschilt van persoon tot persoon. Het boek richt zich in de eerste plaats op Sociaal Pedagogisch Werkers en Hulpverleners en studenten. En voor iedereen die vanuit haar/zijn functie of beroep met dagbesteding te maken heeft.

Dit boek ondersteunt bij methodisch werken. Methodisch werken is het kenmerk bij uitstek van de professional, dat wil zeggen: doelgericht, planmatig, systematisch gebruikmaken van een methode, een werkwijze of een methodiek. 

Inhoud

  • Na een inleidend hoofdstuk gaat de auteur in op het begrip dagbesteding en schetst de dagbestedingsituatie en de factoren die bij de invulling van de dagbesteding een rol spelen. Vervolgens gaat hij in op het handelen waarmee mensen vorm geven aan hun dagbestedingsituaties. De intentie die aan dat handelen ten grondslag ligt en de invloed die het heeft op de omgeving. 
  • Om te achterhalen hoe mensen hun dagbesteding hebben ingevuld, waarom ze zijn vastgelopen en vooral om de betekenis die dat voor hen heeft te achterhalen, wordt in een apart hoofdstuk aandacht besteedt aan het verhaal. De auteur gaat in op de verschillende soorten verhalen en op de techniek van het vragenstellen.
  • Daarna wordt het begeleidingsproces beschreven en komt het stappenplan aan bod (kennismaking, ordenen van het verhaal, de activiteitgeörienteerde diagnostiek, de factoren die het probleem veroorzaken en in stand houden). Middels een twee kolommen model wordt beschreven hoe je de voorwaarden kunt achterhalen waaraan een bij de cliënt passende bestedingssituatie dient te voldoen.
  • Vervolgens wordt samen met de cliënt een bevredigende dagbestedingsituatie gecreëerd.
  • Het boek sluit af met een hoofdstuk over kwaliteitszorg en een hoofdstuk met opdrachten.
  bestellen  

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst  goedgekeurd moet worden door de beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, verschijnt hij op deze pagina.

Geen reviews gevonden.

Laatst bekeken producten