Documentaire - Mijn Hoofd in Jouw Handen (Download link)
Documentaire - Mijn Hoofd in Jouw Handen (Download link)
3 Reviews | Review toevoegen

Deze 1 uur durende documentaire neemt de kijker mee in het leven van 4 bijzondere mensen. Ieder is op zijn eigen manier betrokken bij beginnende dementie.

Standaard levertijd

5 werkdagen

€ 13,00
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen
Op verlanglijst
 

| Meer

Een opgewekte documentaire over een zwaar onderwerp

U ontvangt een download link.

Beginnende dementie. Zolang je niemand kent die hiermee te maken heeft, hou je je daar niet mee bezig. Toch is de kans groot dat er op enig moment iemand in je familie of vriendenkring dement gaat worden. Want het staat vast dat het aantal dementerenden in rap tempo fors toeneemt.

Nu zijn er circa 250.000 dementerenden, in 2050 is dit aantal opgelopen naar 750.000. Grote kans dat ook jij dan een familielid, collega, partner, kennis of vriend hebt met deze aandoening. Hoe ga je daar mee om? Blijf je zo lang mogelijk samen de dingen doen die je allebei leuk vindt? Of trek je je terug en laat je de zorg over aan professionals? 

Het is lastig om daarover na te denken. Dat vinden de mensen in Mijn hoofd in jouw handen ook. Zij merken elke dag dat hun dementerende partner, vader, moeder of vriend(in) hun liefde hard nodig heeft. En andersom natuurlijk ook. Toch verandert de relatie. De vraag is dan: wat blijft er over van onze liefde of vriendschap? Hierover gaat de documentaire Mijn hoofd in jouw handen.

In de film worden vier hoofdpersonen gevolgd in hun eigen omgeving. De relationele aspecten bij beginnende dementie worden belicht vanuit het perspectief van iemand die de diagnose heeft, een mantelzorger en een hulpverlener.

Wat als je burn out geen burn out is, maar dementie? Hoe is het als je partner kort na jullie huwelijk de ziekte van Alzheimer krijgt? Wanneer raakt je geduld op als je honderd keer dezelfde vragen krijgt van de mensen die je begeleidt?
 
Ger moest afscheid nemen van zijn baan en woont noodgedwongen samen met zijn ex-partner en diens huidige vriend. Hij voelt zich aan de kant gezet en is bang voor wat hem verder nog boven het hoofd hangt.
Oud-schooldirecteur Epko combineert schijnbaar moeiteloos de zorg voor zijn dementerende vrouw met een druk verenigingsleven. Vindt zij dat hij genoeg tijd besteedt aan haar en de kleinkinderen?
Tineke is jong dementerend. Haar familie en vrienden spannen zich in om haar en haar man Johan nog zoveel mogelijk van het leven te laten genieten.
Anne tot slot doet er alles aan om de bezoekers van 'haar' dagopvang zo lang mogelijk actief te houden en de relaties met hun partners te verbeteren.

Over de maker(s):

Filmmaker Pim Giel was 25 jaar werkzaam in de zorg en is thans nog voor 1 dag per week innovatie adviseur voor zorginstellingen. Sinds 3 jaar maakt hij films, met name op gebied van maatschappelijke thema’s. Hij maakte de film om de eigen regie van mensen te laten zien, ondanks de ellendige situatie waarin men verkeert. Hij volgde daartoe bijna 2 jaar een aantal mensen.

Sorteren op:

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst  goedgekeurd moet worden door de beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, verschijnt hij op deze pagina.

Gerard Hofstee Alzhemercafé Coevorden - 06-01-2019 10:09

een mooie realistische en emotionele film. We hebben deze film op een Alzheimer café avond gedraaid en iedereen was diep onder de indruk,deze film komt echt " binnen" bij een aantal gasten omdat ze in hetzelfde proces zitten of in het proces van hun partner. Overigens werd de film al heel snel geleverd na het bestellen, complimenten

Ursula - 20-11-2016 16:03

Tijdens een Alzheimer bijeenkomst samen deze indrukwekkende film gekeken.
Goed om te zien hoe mensen met dementie gevoelens verwoorden tijdens deze film. Gevoelens waar mantelzorgers en professionals van kunnen leren.

Anita de Wit - 13-04-2016 17:20

Hallo dementiewinkel

Ontzettend bedankt voor de super snelle levering. Echt top service van jullie
Maandag hebben we de DVD bekeken. iedereen was onder de indruk.

Vriendelijke groet,

Anita de Wit

Laatst bekeken producten