BordjeVol Methode - Workshop voor professionals (Open Inschrijving)
0 Reviews | Review toevoegen

Leer de methode toe te passen. BordjeVol brengt voor mantelzorgers spelenderwijs in kaart welke activiteiten energie kosten, hoe lang de situatie nog vol te houden is en welke mensen kunnen helpen.

Standaard levertijd

Zie data en locaties onder keuzeoptie 'kies datum'

€ 105,00
Prijs per Cursist

 

Velden met een * zijn verplichte velden
Aantal: 
Bestellen
Op verlanglijst
 

| Meer

Wat is BordjeVol?

BordjeVol bestaat uit een set speelkaarten en een set werkbladen. De sets worden aan mantelzorgers ter beschikking gesteld door een (zorg- of welzijns-) organisatie. De mantelzorger vult de werkbladen in en kan deze houden. De speelkaarten zijn eigendom van de betreffende organisatie.

De speelkaarten van BordjeVol maken de draaglast (soms pijnlijk) duidelijk en concreet. En ook wat er niet meer lukt. Vervolgstappen confronteren met de persoonlijke draagkracht nu en in de toekomst. Wat kan er van het bordje af? Welke bekenden (of buurtgenoten) kunnen daarbij helpen? Een persoonlijk actieplan helpt om de eerste stappen te zetten.

Waarom en voor wie? 

De workshop is primair bedoeld voor professionals die in contact zijn met mantelzorgers en hen met BordjeVol kunnen helpen om inzicht te krijgen in hun (toekomstige) belasting en de mogelijkheden tot informele hulp. BordjeVol wordt op dit moment met name ingezet door
mantelzorgmakelaars, welzijnsorganisaties, thuiszorgorganisaties, woonzorgcentra, gemeenten (wijkteams), én HR-afdelingen.

Accreditatie

De workshops zijn geaccrediteerd bij de volgende beroepsregisters:

  • Registerplein: mantelzorgmakelaars, sociaal werkers, maatschappelijk werkers, cliëntondersteuners, sociaal agogen, GGZ agogen en gezinshuisouders (3 punten)
  • ADAP Ergotherapie (2,5 punten)
  • Verpleegkundig Specialisten Register (3 punten)
  • Kwaliteitsregister V&V (3 punten)
  • Register Zorgprofessionals (3 punten)

Inhoud

Tijdens de workshop maak je kennis met de methode door deze in de vorm van een rollenspel te doorlopen. WeHelpen geeft achtergrondinformatie over de stappen en de ervaringen van mantelzorgers en professionals. Vanzelfsprekend is er ook voldoende ruimte om als vakgenoten kennis en ervaring over informele hulp uit te wisselen.

Het is niet nodig om een workshop te volgen voordat de methode kan worden ingezet. De workshop biedt professionals echter een zogenaamde "vliegende start".

Individuele workshop

Om vertrouwd te raken met de methodiek en te ontdekken op welke manieren BordjeVol ingezet kan worden, kunt u zich individueel deelnemen aan een workshop. Ook zijn er mogelijkheden voor in-company workshops. De professional ervaart wat de cliënt meemaakt tijdens het doorlopen van de methode en hoort de achtergrond van de verschillende stappen. Er worden tips gegeven over het leggen van de verbinding naar andere instrumenten.
De workshop biedt een vliegende start aan professionals die met BordjeVol gaan werken. De content wordt gewaardeerd door professionals die beter inzicht willen krijgen in de methode voordat ze besluiten tot aanschaf.

Kosten

  • Open inschrijving: € 105,- incl. btw (Zie data en locaties onder keuzeoptie 'kies datum') 
Klik hier voor de optie voor In-company Workshop 

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst  goedgekeurd moet worden door de beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, verschijnt hij op deze pagina.

Geen reviews gevonden.

Laatst bekeken producten