BordjeVol Methode - Workshop voor professionals (Open Inschrijving)
0 Reviews | Review toevoegen

Leer de methode toe te passen. BordjeVol brengt voor mantelzorgers spelenderwijs in kaart welke activiteiten energie kosten, hoe lang de situatie nog vol te houden is en welke mensen kunnen helpen.

Standaard levertijd

Zie data en locaties onder keuzeoptie 'kies datum'

€ 108,30
Prijs per Cursist

 

Aantal: 
Bestellen
Op verlanglijst
 

| Meer

Wat is BordjeVol?

BordjeVol is een effectieve methode voor mantelzorgondersteuning en bestaat uit speelkaarten en werkbladen. BordjeVol kan door een mantelzorger zelfstandig worden doorlopen of met ondersteuning van een professional. De professional stelt een set ter beschikking aan de mantelzorger. De mantelzorger vult de werkbladen in en kan deze houden. De speelkaarten zijn eigendom van de betreffende professional.

De speelkaarten van BordjeVol maken de draaglast duidelijk en concreet. En ook wat er niet meer lukt. Vervolgstappen confronteren met de persoonlijke draagkracht nu en in de toekomst. Wat kan er van het bordje af? Welke bekenden (of buurtgenoten) kunnen daarbij helpen? Een persoonlijk actieplan helpt om de eerste stappen te zetten.

Waarom en voor wie? 

De workshop is primair bedoeld voor professionals die in contact zijn met mantelzorgers en hen met BordjeVol kunnen helpen om inzicht te krijgen in hun (toekomstige) belasting en de mogelijkheden tot informele hulp. BordjeVol wordt op dit moment met name ingezet door mantelzorgmakelaars, welzijnsorganisaties, thuiszorgorganisaties, woonzorgcentra, gemeenten (wijkteams), én HR-afdelingen.

De workshops duren 3 uur.

Accreditatie

De workshops zijn geaccrediteerd bij de volgende beroepsregisters:

  • Registerplein: mantelzorgmakelaars, sociaal werkers, maatschappelijk werkers, cliëntondersteuners, sociaal agogen, GGZ agogen en gezinshuisouders (3 punten)
  • ADAP Ergotherapie (2,5 punten)
  • Verpleegkundig Specialisten Register (3 punten)
  • Kwaliteitsregister V&V (3 punten)
  • Register Zorgprofessionals (3 punten)

Inhoud

Tijdens de workshop ervaart de professional/vrijwilliger wat een mantelzorger meemaakt tijdens het doorlopen van de methode en hoort de achtergrond van de verschillende stappen. Er worden veel praktijkervaringen en tips gedeeld. BordjeVol wordt in een breder kader van informele hulp geplaatst. Ook andere instrumenten die informele hulp ondersteunen komen aan bod. De workshop biedt zo een vliegende start aan professionals die met BordjeVol gaan werken en informele hulp willen stimuleren. 
Hoewel je geen training nodig hebt om met BordjeVol te kunnen werken, worden de workshops voor professionals en vrijwilligers hoog gewaardeerd.

Open inschrijving of in-company

U kunt zich inschrijven op een van de onderstaande workshops. Ook is het mogelijk om een In-company Workshop te organiseren. 

Kosten

  • Open inschrijving: € 105,- incl. btw (Zie data en locaties onder keuzeoptie 'kies datum') 
Klik hier voor de optie voor In-company Workshop 

Sorteren op:

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst  goedgekeurd moet worden door de beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, verschijnt hij op deze pagina.

Geen reviews gevonden.

Laatst bekeken producten