Beter Thuis met Dementie - vijfdaagse cursus op vakantielocatie voor mantelzorger samen met partner
Reviews | Review toevoegen

Voor mantelzorger samen met partner met dementie. Vijfdaagse cursus op vakantielocatie. Geniet van het erop uit zijn én leer beter met de aandoening om te gaan waardoor u minder belasting zult voelen.

Standaard levertijd

Zie de beschikbare data

€ 100,00
Prijs per per stel 'all in' voor vijf dagen

 

Op verlanglijst
 

| Meer

Waarom en voor wie

Beter Thuis met Dementie is een cursus voor mantelzorgers met een partner met dementie op een vakantielocatie. Terwijl u met uw partner en nog maximaal vijf andere koppels van maandag tot vrijdag logeert in een bed & breakfast in Gouderak leert u tijdens deze cursus alles over het zorgen voor en leven met iemand met dementie. 
 
Het doel van deze cursus is dat u zich hierna minder belast voelt omdat u beter met de problemen om kunt gaan en dat uw partner als gevolg hiervan langer prettig thuis kan wonen. De reacties van eerdere deelnemers zijn positief: ze leren van de workshops en van elkaar en krijgen meer zelfvertrouwen. Daarnaast bent u er ook even samen uit. Er wordt er een hele week voor u gezorgd. 

Het effect van deze cursus is onderzocht in een driejarig wetenschappelijk onderzoek en de voorlopige resultaten wijzen erop dat mensen hier echt baat bij hebben.

Programma

De lessen zijn in de ochtend en in de middag. Uw partner met dementie kan deelnemen aan allerlei leuke en ontspannende activiteiten en krijgt ook de nodige rust. 's Middags en 'savonds wordt gezamenlijk gegeten. Na half vijf in de middag zijn de lessen afgelopen en kan elk stel zijn eigen gang gaan. U heeft een eigen kamer met televisie waar u zich in terug kunt trekken. Er wordt ook een muziekavond georganiseerd.

Data
  • 4 maart tot 8 maart 2019 (speciaal voor jonge mensen met dementie)
  • 18 maart tot 22 maart 2019
  • 15 april tot 19 april 2019
  • 20 mei tot 24 mei 2019

Kosten

Het cursussen worden gefinancierd. De de eigen bijdrage is daarom slechts € 100,- euro per koppel per 'vakantie-cursus-week'.

  meer informatie of reserveren  

Bekijk de uitzending van Brandpunt over de vakantiecursus

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst moet worden goedgekeurd door een beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is zal hij verschijnen op deze pagina.

Geen reviews gevonden.

Meer reviews