Alzheimer voor beginners
2 Reviews | Review toevoegen

Na de diagnose Alzheimer vroeg Leo van Dijk zich af hoe hij met die wetenschap verder moest. Maak kennis met zijn negen ontdekkingen en gebruik ze als inspiratie voor een waardevol leven met dementie.

Standaard levertijd

3-5 werkdagen

€ 21,50
Prijs per stuk incl. verzendkosten en lidmaatschap Stichting Dilemmaboek

 

Aantal: 
Bestellen
Op verlanglijst
 

| Meer

Waarom en voor wie

Na de diagnose Alzheimer vroeg Leo van Dijk zich af hoe hij met die wetenschap verder moest. Hij bezocht lezingen, las van alles, mailde met specialisten. Er moest toch iéts zijn voor mensen met beginnende dementie? Leo was op zoek naar houvast, een manier om zichzelf te blijven, handvatten om er mee om te gaan. Hij vond niets. Er was niets. Met dit boekje wil hij dat veranderen. Maak kennis met zijn negen ontdekkingen en gebruik ze als inspiratie voor een waardevol leven met dementie.

Deze in luxe hardcover uitgevoerde bundel bevat negen inspiraties voor dagelijks leven met dementie die ieder zijn voorzien van een prachtige aquarel van de auteur. Met bijdragen van professor Anne-Mei The en professor Rose-Marie Dröes.

Een must read voor iedereen die begint te vergeten, hun naasten en verzorgenden.

De auteur Leo van Dijk aan het woord

"Na de diagnose Alzheimer in 2008 ging ik zelf op onderzoek uit hoe ik met die wetenschap verder moest. Ik bezocht lezingen, las van alles, mailde met specialisten. Er moest toch iets zijn voor mensen met beginnende dementie? Ik was op zoek naar houvast, een manier om mezelf te blijven, handvatten om er mee om te gaan. Ik vond niets. Er was niets. Dat wilde ik veranderen. Het boekje dat je nu in handen hebt is mijn cadeau aan iedereen die hiermee te maken heeft. Mijn negen ontdekkingen helpen me nu al ruim tien jaar om een leven met dementie leefbaar te houden. Ik heb ze al vaker gedeeld, maar nu is er dit boekje waar jij ook echt mee aan de gang kunt.

Bekijk mijn negen ontdekkingen en gebruik ze als inspiratie. En begin er vooral tijdig aan. Dan heb je er lang plezier van. Doe het voor jezelf, maar ook voor je omgeving. Probeer het gewoon. Ik wens je nog een mooi leven toe."


Leo van Dijk (1933)

Sorteren op:

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst  goedgekeurd moet worden door de beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, verschijnt hij op deze pagina.

Ed IJzerman - 11-11-2019 10:47

Geweldig om te lezen.
Korte zinnen met ingebouwde wijsheden en praktische tips.
Aan te bevelen voor iedereen in de Alzheimer-omstandigheden.

horsman - 06-11-2019 22:24

boekje heel helder

ISBN
stdb
Auteur
Leo van Dijk
Uitgeverij
Stichting Dilemmaboek
Laatst bekeken producten