Actief - Qbi - De bal die iedereen beweegt
0 Reviews | Review toevoegen

Qbi maakt het mogelijk om met lichaamsbewegingen een bal te besturen over de vloer, zónder deze aan te raken. De bal wordt bestuurd met hoofd-, hand-, heup-, arm-, romp- en beenbewegingen.

Vraag vrijblijvend een offerte aan
Op verlanglijst
 

| Meer

  vraag hier vrijblijvend een offerte en demonstratie aan


Qbi - ‘de bal die iedereen beweegt!’

De bal besturen met je lichaam zonder hem aan te raken, dat fascineert enorm! Qbi daagt uit. Je wil meteen bewegen, extra je best doen, je raakt geconcentreerd, pijn zakt weg, je overstijgt de grens van je eigen beweegmogelijkheden, het lukt en dan… dat succesgevoel!

Wat is Qbi?

Qbi maakt het mogelijk om met lichaamsbewegingen een bal te besturen over de vloer, zónder deze aan te raken. De bal wordt bestuurd met hoofd-, hand-, heup-, arm-, romp- en beenbewegingen. Qbi detecteert lichaamsbewegingen en zet deze direct om naar een rolrichting voor de robotbal. De bal kan zittend én staand bestuurd worden, met of zonder hulpmiddel. Minimaal 1 tot maximaal 4 personen kunnen tegelijkertijd bewegen met ieder een eigen bal. Qbi is individueel en in groepsverband inzetbaar.
 

“Ongelooflijk hoe ik die bal in beweging krijg. Je moet je wel goed concentreren. Het lijkt wel magie!”

Agnes Meijers-Bruggink, 89 jr. – Lid cliëntenraad zorginstelling

 

Inzetbaarheid

Qbi is ontwikkeld voor jong en oud en is zeer breed inzetbaar binnen de zorgwereld. Qbi is inzetbaar binnen de ouderenzorg, kinderzorg, gehandicaptenzorg, fysiotherapie en in de revalidatie. Gebruik Qbi tijdens de therapie voor een gerichte balans- en coördinatietraining en naast de therapie voor een moment van beweging, plezier en ontspanning.

 

“Met Qbi, hebben wij een welzijnsactiviteit te pakken die binnen ZC Op den Toren absoluut bijdraagt aan het leef-plezier van onze cliënten.”

Mohammed Elyamani – locatiemanager ZC Op den Toren (Cicero Zorggroep) in Nuth

Eenvoudige bediening

Eén druk op de grote knop en Qbi is gebruiksklaar. Met een opstarttijd van minder dan een minuut is de verplaatsbare Qbi uitermate geschikt voor iedereen die snel aan de slag wil gaan. Middels het grote en intuïtieve bedieningspaneel is Qbi naar eigen wens instelbaar.

Qbi, een unieke vorm van ‘positieve’ belevings-therapie

Qbi is een unieke manier om mensen in beweging te brengen. Jong en oud binnen de zorgwereld reageert enthousiast op het bewegen van een bal zonder die aan te raken. Magie? Eén ding is zeker, bij het besturen van de bal ervaart men een apart gevoel. Qbi fascineert mensen enorm én houdt de aandacht meteen vast! Bewegen met Qbi is voor de meeste mensen ook samen plezier hebben, elkaar aanmoedigen, maar ook een vorm van ontspanning. Dat maakt beweegtherapie met Qbi tot een vorm van ‘positieve’ belevings-therapie.

“Qbi is een leuke manier om fit te blijven. Ik hoop de rollator nog eens aan de kant te kunnen zetten, dat zou mooi zijn!”

Annie Hamerlinck, 91 jr. – Cliënt zorginstelling

Effecten van Qbi

•    Verbeteren spierkracht, stabiliteit, coördinatie, mobiliteit en balans.
•    Door afleiding verminderde pijnsensatie.
•    Verminderen valangst en valrisico.
•    Verhogen zelfvertrouwen.
•    Verbeteren cognitieve vaardigheden en algemeen welzijn.
•    Verbeteren van de aandacht en het behouden van focus.
•    Verhogen van ontspanning en plezier.
•    Verbeteren sociale interactie.

 

“Als ergotherapeut werk ik voornamelijk met cliënten met ziekte van Parkinson. Hun beweegwereld wordt geleidelijk aan steeds kleiner. Met Qbi probeer ik die beweegruimte voor hun weer groter te maken in relatie tot het dagelijks handelen. Door het spel element en het in beweging zetten van de bal zonder die aan te raken kan ik de focus leggen op grote uitslagen van de armbewegingen, dit kan cliënten positief ondersteunen in andere situaties zoals het draaien in bed. Qbi lokt de beweging uit en dat helpt. Mijn cliënten vinden het leuk en hebben er baat bij. Er is geen vergelijkbaar apparaat waar ik dat mee kan.”

Berlin Boonmann, Ergotherapeut, NOVIzorg

Vraag vrijblijvend een offerte aan

U heeft de keuze uit 4 voordelige Qbi-pakketten namelijk: Basis, Travel, Pro en Compleet.

  vraag hier vrijblijvend een offerte en demonstratie aan

In de offerte leest u meer over de mogelijkheden voor aanschaf. U kunt ook vrijblijvend een demonstratie op uw locatie aanvragen.

Sorteren op:

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst  goedgekeurd moet worden door de beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, verschijnt hij op deze pagina.

Geen reviews gevonden.

Laatst bekeken producten