Bent u op zoek naar inspiratie bij het onderhouden van een warme en betere (zorg)relatie met uw cliënten? Wilt u uw competenties vergroten of de leefomgeving in uw instelling verbeteren? Hieronder vindt u een uitgebreid cursusaanbod. Ook op locatie.


  1 / 2  Bezig met laden...
Foto Omschrijving Prijs
 
!WIN!-Anneke-van-der-Plaats-Gratis-cursus-naar-keuze-‘Omgaan-met-dementie-en-niet-begrepen-(probleem)gedrag’-volgens-de-Brein-Omgeving-Methodiek™ !WIN! Anneke van der Plaats - Gratis cursus naar keuze ‘Omgaan met dementie en niet begrepen (probleem)gedrag’ volgens de Brein-Omgeving Methodiek™

Win gratis deelname aan de Basisopleiding, cursus Zinvolle Dagbesteding of Familieparticipatie volgens 'Brein-Omgeving Methodiek™'. Kies en vertel waarom u bij uitstek dit cadeau wilt winnen.
695,00
Per persoon

!WIN!-Beter-contact-met-mensen-met-dementie-workshop !WIN! Beter contact met mensen met dementie - workshop

Win deze workshop voor ontspannen communiceren. Contact en communicatie is al snel lastig bij dementie. Improvisatietechnieken kunnen helpen om echt contact te krijgen. Vertel waarom u wil winnen.
35,00
Per deelnemer

!WIN!-Breng-eens-n-zonnetje-Hollandse-liedjes-van-vroeger !WIN! Breng eens 'n zonnetje - Hollandse liedjes van vroeger

Win een gratis ‘Feest der herkenning’ met Hollandse liedjes van Vroeger. Of maak kans op 50% korting op een optreden op uw locatie (2x). Brengt absoluut een zonnetje. Vertel waarom u wilt winnen.
350,00
Per optreden

!WIN!-Diva-Dichtbij-Cursus-Stem-af-en-maak-contact !WIN! Diva Dichtbij - Cursus 'Stem af en maak contact'

Maak kans op deze unieke cursus. Voor zorgprofessionals, familie en vrijwilligers. Om op een nieuwe manier contact te maken bij dementie. Je hoeft NIET te kunnen zingen! Vertel waarom u moet winnen.
75,00
Per cursist

!WIN!-Omgaan-met-lastig-gedrag-bij-dementie-Gratis-consult-45-minuten !WIN! Omgaan met lastig gedrag bij dementie - Gratis consult 45 minuten

Win gratis consult van 45 minuten. Voor omgaan met lastig gedrag en gunstige omgeving creëren volgens principes van belevingsgerichte zorg. Vertel waarom u deze praktische hulp verdient.
Op basis van offerte
1234Muziek-Muziekoptreden-gericht-op-contact-beleving-zang-en-beweging 1234Muziek - Muziekoptreden gericht op contact, beleving, zang en beweging

Muziek roept herinneringen en emoties op. Het repertoire aan liederen en ludieke acts wordt afgestemd om zo op een ontspannen manier tot contact, beleving, zang en beweging te komen.
Op basis van offerte
3-daagse-training-Touch-for-Care-bij-Dementie™-voor-zorgprofessionals 3 daagse training Touch for Care bij Dementie™ - voor zorgprofessionals

De training is vooral praktisch en een samenstelling van belevingsgerichte benadering, effectief communiceren, haptonomisch aanraken en massage.
495,00
Per persoon

Aan-de-slag-met-de-Beleefbox-workshop-op-eigen-locatie Aan de slag met de Beleefbox - workshop op eigen locatie

Samen met de bewoners, medewerkers en vrijwilligers wordt o.l.v. van een professional beleefd hoe het is om contact te maken met dementerenden, via de zintuigen en met de attributen uit de Beleefbox.
699,00
Per workshop op locatie inclusief Beleefbox

2 Reviews
Activiteiten-en-therapie-met-huisdieren.-Zorgdier Activiteiten en therapie met huisdieren. Zorgdier.

Mensen met dementie kunnen vaak niet meer voor hun huisdier zorgen. Bezoeken met dieren stimuleren ontspanning, plezier, praten met anderen, beweging, zelfvertrouwen, motivatie en concentratie.
Op basis van offerte
Advies-en-coaching-bij-onbegrepen-(probleem)gedrag-individueel-dr.-Anneke-van-der-Plaats Advies en coaching bij onbegrepen (probleem)gedrag - individueel - dr. Anneke van der Plaats

Familieleden, mantelzorgers en/of professionals kunnen bij dr. Anneke van der Plaats terecht voor persoonlijke begeleiding en advies bij onbegrepen (probleem)gedrag thuis of in een verpleeghuis.
Op basis van offerte
Advies-en-implementatie-belevingsgerichte-woonomgeving-voor-mensen-met-dementie Advies en implementatie belevingsgerichte woonomgeving voor mensen met dementie

De omgeving verrijken voor ouderen en mensen met dementie door het juist toepassen van geluid, geur, licht en beeld. Zowel in de huiskamer als in de tuin wordt de sfeer versterkt.
Op basis van offerte
Advies-en-implementatie-van-een-“eigen-huis”-en-“eigen-straat”-voor-bewoners-met-dementie Advies en implementatie van een “eigen huis” en “eigen straat” voor bewoners met dementie.

Advies ‘op maat’ voor het effectief implementeren van een "eigen huis" en een "eigen straat" in de woonomgeving voor mensen met dementie. Kan bijdragen aan gevoel van privacy en zich thuis voelen.
Op basis van offerte
Advies-en-implementatie-van-natuurbeeld-in-de-woonomgeving-bij-dementie Advies en implementatie van natuurbeeld in de woonomgeving bij dementie

Advies ‘op maat’ voor het effectief inzetten natuurbeeld (foto en film) in de woonomgeving voor mensen met dementie. Eventueel in combinatie met extra daglicht.
Op basis van offerte
Advies-en-Visiesessie-voor-bestuurders-en-directie-Optimaal-ontwerp-Breinomgeving-bij-nieuwbouw-en-renovatie Advies en Visiesessie voor bestuurders en directie - Optimaal ontwerp Breinomgeving bij nieuwbouw en renovatie

Brein Omgevingsvormgever Sylvia de Koning adviseert besturen, directies, architecten en bouwteams. Visie en plannen voor nieuwbouw, renovatie en inrichting worden bestudeerd en waar nodig aangepast.
Op basis van offerte
Advies-inrichten-beleefplekken-en-beweeggebieden Advies inrichten beleefplekken en beweeggebieden

Dementie-winkel.nl adviseert in nauwe samenwerking met Anneke van der Plaats en andere deskundigen op welke wijze u beleefplekken en beweeggebieden kunt inrichten.
Op basis van offerte
Anneke-van-de-Plaats-Cursus-Familieparticipatie-volgens-de-Brein-Omgeving-Methodiek™ Anneke van de Plaats - Cursus Familieparticipatie volgens de Brein-Omgeving Methodiek™.

U leert hoe u volgens de Brein-Omgeving Methodiek™ mantelzorgers, verwanten en vrijwilligers kunt stimuleren om meer betrokken te zijn bij de zorg en begeleiding van mensen met dementie.
695,00
Per persoon

Anneke-van-der-Plaats-Basisopleiding-‘Omgaan-met-dementie-en-niet-begrepen-(probleem)gedrag’-volgens-de-Brein-Omgeving-Methodiek™ Anneke van der Plaats - Basisopleiding ‘Omgaan met dementie en niet begrepen (probleem)gedrag’ volgens de Brein Omgeving Methodiek™

Deze cursus helpt deelnemers de omgeving van mensen met dementie te observeren en te bepalen welke veranderingen daarin kunnen worden aangebracht om het woon-leefklimaat te verbeteren.
695,00
Per persoon

1 Reviews
Anneke-van-der-Plaats-Opleiding-tot-Brein-Omgeving-Coach-‘Omgaan-met-dementie-en-niet-begrepen-(probleem)gedrag’-volgens-de-Brein-Omgeving-Methodiek™ Anneke van der Plaats - Opleiding tot Brein Omgeving Coach ‘Omgaan met dementie en niet begrepen (probleem)gedrag’ volgens de Brein Omgeving Methodiek™

U kunt de omgeving en het gedrag van iemand met dementie beter duiden. Aanpassingen in de fysieke omgeving, werk-leefprocessen en tijdbesteding zijn in gang gezet. U kunt collega's coachen.
3.950,00
Per persoon

2 Reviews
Anneke-van-der-Plaats-Tweedaagse-cursus-zinvolle-dagbesteding-volgens-de-Brein-Omgeving-Methodiek™ Anneke van der Plaats - Tweedaagse cursus zinvolle dagbesteding volgens de Brein Omgeving Methodiek™

Deze cursus helpt deelnemers een zinvolle dagbesteding te ontwikkelen volgens de Brein Omgeving Methodiek™
695,00
Per persoon

Basisopleiding-Complementaire-Zorg-in-de-(Psycho)geriatrie Basisopleiding Complementaire Zorg in de (Psycho)geriatrie

Leer in deze fascinerende drie dagen hoe geuren het welzijn van de ouderen door verdampen, wassen, baden, aanraking en massage zowel in de somatiek als in de PG kunnen helpen bevorderen.
349,00
Per persoon voor 3 dagen

Basisopleiding-Complementaire-Zorg-in-de-Palliatieve-Zorg Basisopleiding Complementaire Zorg in de Palliatieve Zorg

Leer hoe in de palliatieve en terminale fase essentiële oliën uit de aromazorg, aanraak- en ontspanningstechnieken en toepassingen met het prachtige medium water het welzijn bevorderen.
349,00
Per persoon voor 3 dagen

Beeld-van-betekenis-Dierbare-herinnering(en)-in-interieur Beeld van betekenis - Dierbare herinnering(en) in interieur

Waarom en voor wie Ouderen in een zorgcentrum of verpleeghuis doen afstand van dierbare huisraad en verzamelde voorwerpen die te veel ruimte innemen. Bestel hier op maat, een creatieve oplossing om...
Op basis van offerte
Belevingswandeling Belevingswandeling

Belevingswandeling voor bewoners van een zorgcentrum of cliënten van dagverzorging. Aan de hand van afbeeldingen en voorwerpen kunnen herinneringen worden opgehaald.
Op basis van offerte
Beter-contact-met-mensen-met-dementie-workshop Beter contact met mensen met dementie - workshop

Contact en communicatie geeft al snel problemen in de relatie met mensen met dementie. Improvisatietechnieken kunnen helpen om echt contact te krijgen. Voor ontspannen communiceren.
35,00
Per deelnemer

1 Reviews
Bewegen-aan-tafel-|-In-company-training-door-BeweegID Bewegen aan tafel | In-company training door BeweegID

De in-company training is bedoeld voor medewerkers en vrijwilligers die met kwetsbare ouderen werken. Doel is om met weinig of geen voorbereiding invulling te geven aan extra beweegmomenten aan tafel.
Op basis van offerte
Bezoek-van-VisiteClowns Bezoek van VisiteClowns

De VisiteClowns komen op bezoek en brengen een liedje, een briesje, een grapje, brengen mensen in beweging, raken soms zacht aan of geven een stoere stevige hand.
Op basis van offerte
Bij-de-hand-Muziektheater-op-locatie Bij de hand - Muziektheater op locatie

Een bijzondere voorstelling waarin dementie en muziek de hoofdrol spelen. Met deze voorstelling draagt Angela de Rooij iedereen die te maken heeft met dementie een warm hart toe.
Op basis van offerte
Breng-eens-n-zonnetje-Hollandse-liedjes-van-vroeger Breng eens 'n zonnetje - Hollandse liedjes van vroeger

Een Feest der herkenning met Hollandse liedjes van Vroeger. Mensen worden uitgedaagd om actief aan deel te nemen en contact te maken. Brengt absoluut een zonnetje onder de mensen.
350,00
Per optreden

4 Reviews
CareClowns-op-bezoek CareClowns op bezoek

Woont je vader, moeder, partner of andere naaste in een zorginstelling? Denk dan eens aan een bezoek van CareClowns. Deze clowns zijn gespecialiseerd in echt contact maken met mensen met dementie.
Op basis van offerte
Clownerie-Workshop-Speciaal-voor-mantelzorgers Clownerie Workshop - Speciaal voor mantelzorgers

Dat wordt huilen van het lachen tijdens de workshop Clownerie! Ontspannen en inspannen. Met elkaar en voor jezelf. Na afloop lekker moe, maar heel voldaan.
Op basis van offerte
Creëer-een-uitdagende-omgeving-voor-mensen-met-dementie-workshop Creëer een uitdagende omgeving voor mensen met dementie - workshop

Voor iedereen die in zijn privé-situatie of werk te maken heeft met mensen met dementie en die zich de vraag stelt ‘hoe kunnen we iemand meer tot activiteit brengen?’
40,00
Per deelnemer

Cursus-Depressie-is-doen-In-company-training Cursus 'Depressie is doen' - In-company training

Tijdens deze training bekwamen zorgmedewerkers zich in het herkennen van verpleeghuisbewoners met depressieve klachten én het actief hierop reageren.
2.290,00
Per in-company training

Cursus-Dierbare-herinneringen-en-Mediatieve-Therapie-bij-depressie Cursus 'Dierbare herinneringen' en 'Mediatieve Therapie' bij depressie

Psychologen trainen zich om, bij mensen die depressief zijn, de therapie Dierbare Herinneringen toe te passen. Centraal staat het gestructureerd ophalen van specifieke positieve herinneringen.
429,00
Per persoon of 2.490,= euro per in-company training

Cursus-De-kracht-van-herinneringen Cursus - De kracht van herinneringen

Ervaar hoe leuk het is om groepsbijeenkomsten op te zetten voor mensen met dementie en hun mantelzorgers waarbij gebruik gemaakt wordt van verschillende reminiscentie methoden. Voor professionals.
295,00
Per tweedaagse cursus

3 Reviews
Ontwerpen, bouwen en inrichten voor dementie Cursus - Ontwerpen, bouwen en inrichten voor dementie. Een integrale benadering. Door BreinCollectief.

Een praktijkgerichte cursus. U leert waar de bouw en inrichting van binnen- en buitenruimten aan moet voldoen om mensen met dementie een gunstige leefomgeving te bieden waarin zij zich prettig voelen.
2.238,50
Per cursist

Cursus-Werken-met-verhalen-Alles-in-een Cursus Werken met verhalen "Alles in een"

Zorgmedewekers leren werken met korte verhalen op maat: herinneringen ophalen, voorlezen, voorleesmateriaal maken en vertellen zodat cliënten optimaal van voorgelezen of vertelde verhalen profiteren.
500,00
Per cursus van drie dagdelen op locatie

De-Boas-seniorentheater De Boa's - seniorentheater

De Boa's bieden mensen met dementie een herkenbaar en stimulerend programma waarbij plezier en herinneringen ophalen hand in hand gaan.
Op basis van offerte
De-mens-met-dementie-in-beeld-Trainingen-en-opleidingen De mens met dementie in beeld - Trainingen en opleidingen

Bureau Mensbeeld verzorgt opleidingen en trainingen rondom kwetsbare mensen en mensen met dementie in het bijzonder.
Op basis van offerte
De-Proeventafel De Proeventafel

Een prachtig aangeklede tafel waar tientallen schaaltjes met kleine hapjes worden geserveerd. Zout en zoet, zuur en bitter: alle smaken zijn te proeven. Ook exotische en ouderwetse hapjes.
1.030,00
Per proeventafel voor maximaal 200 personen

De-Proeventafel-Toolbox De Proeventafel - Toolbox

Toolbox, inclusief servies, aankleding en houdbare ingrediënten, maakt het regelmatig inzetten van de proeventafel in de zorg mogelijk. Workshop en jaarabonnement voor begeleiden en nabestellen.
3.630,00
Per workshop op locatie, inclusief toolbox

De-Reflectietool-Training-(Open-inschrijving) De Reflectietool - Training (Open inschrijving)

De Reflectietool helpt je om samen met je team oplossingen te vinden in moeilijke situaties bij de omgang met mensen met dementie. Succeservaringen leiden tot inzicht, problemen tot een actieplan.
175,00
Per deelnemer

De-Reflectietool-Training-(Train-de-trainer-incompany) De Reflectietool - Training (Train-de-trainer incompany)

De Reflectietool helpt je om samen met je team oplossingen te vinden in moeilijke situaties bij de omgang met mensen met dementie. Succeservaringen leiden tot inzicht, problemen tot een actieplan.
Op basis van offerte
Dementiekwartet Dementiekwartet

Het dementiekwartet is een vrolijk spel om de kennis van dementie te vergroten en/of levendig te houden. Zowel voor zorgverleners als mantelzorgers.
24,50
Per stuk

1 Reviews
Diva-Dichtbij-Cursus-Stem-af-en-maak-contact Diva Dichtbij - Cursus 'Stem af en maak contact'

Voor wie werkt of te maken heeft met mensen met dementie: zorgprofessionals, familie en vrijwilligers. Om op een nieuwe manier contact te maken. Voor deze workshop hoef je NIET te kunnen zingen!
75,00
Per cursist

Diva-Dichtbij-Intieme-zangoptredens Diva Dichtbij - Intieme zangoptredens

Diva Dichtbij verzorgt intieme optredens voor mensen met dementie. De professionele zang en persoonlijke aandacht hebben een bijzonder positieve uitwerking. Ook prive bij mensen thuis.
Op basis van offerte
DJ-Nostalgios-and-the-shakers-Animatie-op-locatie DJ Nostalgios and the shakers - Animatie op locatie

Een lekker ouderwets feestje! DJ die ouderen laat meezingen en dansen op de tonen van authentieke Engelse, Nederlandse en Vlaamse klassiekers die ze allemaal nog kennen.
450,00
Per optreden

Documentaire-vertoning-Ger-mijn-hoofd-in-eigen-hand-plus-dialoog-over-leven-met-dementie Documentaire vertoning 'Ger, mijn hoofd in eigen hand' plus dialoog over leven met dementie

Documentaire vertoning ‘Ger, mijn hoofd in eigen hand’ met aansluitend dialoog over herkenbare thema’s, dilemma’s en de mogelijke oplossingen rond omgaan met dementie. Met Pim Giel, de maker.
Op basis van offerte
Documentaire-vertoning-Mijn-hoofd-in-jouw-handen-plus-dialoog-over-leven-met-dementie Documentaire vertoning 'Mijn hoofd in jouw handen' plus dialoog over leven met dementie

Documentaire vertoning ‘Mijn hoofd in jouw handen’ met aansluitend dialoog over herkenbare thema’s, dilemma’s en de mogelijke oplossingen rond omgaan met dementie. Met Pim Giel, de maker.
Op basis van offerte
Dolce-far-niente-Muziektheater-op-locatie Dolce far niente - Muziektheater op locatie

In Dolce far niente vertelt een man met behulp van zijn dagboek 't verhaal over zijn vrouw die dementie heeft. Hij komt tot de ontdekking dat niet alles ellende is. Hartversterker voor iedereen.
Op basis van offerte
DVD-Documentaire-Alive-Inside-Music-and-Memory DVD - Documentaire 'Alive Inside' - Music and Memory

ALIVE INSIDE volgt Music & Memory oprichter Dan Cohen op zijn reis om mensen met dementie “tot leven te wekken” door zoiets simpels en diepgaands als luisteren naar hun lievelingsmuziek.
16,50
Per stuk

2 Reviews
DVD-Wassen-en-kleden-volgens-PDL DVD - Wassen en kleden volgens PDL

Deze DVD laat zien hoe je een volledige wasbeurt op bed kunt geven zonder veel ‘gedraai’, ‘getrek’ en ‘gesjor’, zonder pijn, maar met aandacht en comfort van zorg.
21,25
Per stuk

DVD-‘Maak-kennis-met-Theater-Veder-en-de-Veder-Methode’ DVD - ‘Maak kennis met Theater Veder en de Veder Methode’

Bevat fragmenten uit de huiskamer- en theatervoorstellingen. Als u kennis wilt maken met Theater Veder en meer wilt weten over het (toepassen) van de Veder Methode, is deze DVD het ideale middel.
24,50
Per stuk

Echt-contact-maken-met-mensen-met-dementie-Training-van-Theater-Veder Echt contact maken met mensen met dementie - Training van Theater Veder

Met de Veder Methode leert u het contact met mensen met dementie te verbeteren. Professionele trainers geven handvatten om in de praktijk aan de slag te gaan. Een achtergrond in de zorg is niet nodig.
175,00
Per persoon

EDOMAH ergotherapie aan huis EDOMAH ergotherapeut - Vergroot (zelf)zorg vaardigheden thuis

Ondersteunt mensen met een beginnende of matige dementie en hun mantelzorger(s) thuis bij het vergroten van de vaardigheden bij het uitvoeren van de dagelijkse (zelfzorg) activiteiten.
0,00
Per stuk

Flosje-en-Blosje-vertroetelen-mantelzorgers Flosje en Blosje vertroetelen mantelzorgers

Verwen-act voor mantelzorgers. Heel geschikt op bijeenkomsten rondom mantelzorg.
Op basis van offerte
Fotostappers-visuele-stappenplannen-voor-10-huishoudelijke-handelingen Fotostappers - visuele stappenplannen voor 10 huishoudelijke handelingen

Handige boekjes met uitleg van veel voorkomende huishoudelijke handelingen in eenvoudige stappenplannen met foto’s. Fotostappers ondersteunen zelfstandig leven in de thuissituatie of zorginstelling.
75,00
Per stuk

Functionele-kleding;-zelf-eenvoudig-(laten)-maken Functionele kleding; zelf eenvoudig (laten) maken

Een boekje met naaibeschrijvingen over het aanpassen van kleding voor mensen waarvoor gekleed worden moeilijk is, vanwege begrip of bewegingsbeperkingen.
15,85
Per stuk

Handboek-Zorgprogramma-Doen-bij-Depressie Handboek Zorgprogramma 'Doen bij Depressie'

In dit Handboek staat het programma uitgeschreven hoe een zorginstelling kan omgaan met bewoners die depressie klachten hebben. De oudere bewoner en zijn omgeving staan hierbij centraal.
35,00
Per stuk

Het-4-fasen-dementie-spel Het 4 fasen dementie spel

Geeft inzicht in de verschillende fasen van dementie en leert spelers zichzelf en omgeving aan te passen aan veranderende behoeftes. Voor iedereen die te maken heeft met mensen met dementie.
450,00
Per stuk

Huiskamervoorstelling-voor-mensen-met-dementie-Theater-Veder Huiskamervoorstelling voor mensen met dementie - Theater Veder

Kleinschalige groepsactiviteit waarin ouderen met geheugenproblemen met theater, muziek en poezie worden verleid tot contact.
Op basis van offerte
Improvisatietheater-van-The-Impro-Company Improvisatietheater van The Impro Company

The Impro Company speelt tijdens uw themadag geïmproviseerde scènes waaraan het publiek input geeft. In het optreden op maat staat interactie en uw onderwerp centraal.
Op basis van offerte
Instaptheater-Interactieve-voorstellingen Instaptheater - Interactieve voorstellingen

Via interactieve voorstellingen met beeld en muziek wordt dementie in beeld gebracht. Thema's rondom zingeving, dementie op jonge leeftijd, gedrag en de mooie kant van de zorg.
Op basis van offerte
Interactieve-Veder-presentatie-over-beter-contact-maken-met-mensen-met-dementie Interactieve Veder presentatie over beter contact maken met mensen met dementie

Presentatie van 1 uur waarin mantelzorgers, vrijwilligers of professionals kennis maken met de Veder Methode en op interactieve wijze handvatten krijgen om wederkerig contact te maken.
Op basis van offerte
Into-Dmentia-Groepstraining-voor-professionals-Ervaar-hoe-het-voelt-om-met-dementie-te-leven Into D'mentia - Groepstraining voor professionals - Ervaar hoe het voelt om met dementie te leven

Ervaar hoe ‘t voelt om met dementie te leven. Ervaringstraining met dementie-simulator die het inlevingsvermogen en de relatie versterkt.
Op basis van offerte
Into-Dmentia-Individuele-training-voor-mantelzorgers-en-professionals-Ervaar-hoe-het-voelt-om-met-dementie-te-leven Into D'mentia - Individuele training voor mantelzorgers en professionals - Ervaar hoe het voelt om met dementie te leven

Ervaar hoe ‘t voelt om met dementie te leven. Ervaringstraining met dementie-simulator die het inlevingsvermogen en de relatie versterkt.
125,00
Per persoon

Kerst--en-winteracts.-Muziekoptredens-op-locatie Kerst- en winteracts. Muziekoptredens op locatie

Meer dan 40 hartverwarmende kerstliederen en ontroerende winterse muziek.
Op basis van offerte
Laat-je-zien!-Muzikaal-Ont-Moeten-voor-mantelzorgers-op-locatie Laat je zien! - Muzikaal Ont-Moeten voor mantelzorgers op locatie

Een programma voor en door mantelzorgers. Zij krijgen in dit muzikale programma echt de kans om zichzelf te laten zien, als ze dat willen. Niets moet, het Ont-Moeten speelt een belangrijke rol!
Op basis van offerte
Levensverhaal-in-Muziek-Workshop-levensverhaal-maken-op-iPod-voor-mantelzorgers Levensverhaal in Muziek - Workshop levensverhaal maken op iPod voor mantelzorgers

Muziek is voor mensen met dementie heel waardevol. Een ‘muzikaal levensverhaal’ beluisteren, bijvoorbeeld via iPod, helpt hen om contact met zichzelf en hun omgeving te maken.
Op basis van offerte
Lezing-De-wondere-wereld-van-dementie.-Door-BreinCollectief-van-dr.-Anneke-van-der-Plaats Lezing 'De wondere wereld van dementie'. Door BreinCollectief van dr. Anneke van der Plaats.

Wanneer mensen de werking van het demente brein begrijpen, kunnen zij zelf praktische oplossingen bedenken om mensen met dementie een gevoel van welbevinden te geven.
Op basis van offerte
Lezing-Inspiratie-vanuit-Azië-voor-gastvrije-zorg-hier Lezing 'Inspiratie vanuit Azië voor gastvrije zorg hier

Levendige presentatie over de visie op zorg van de Tzu Chi organisatie (Taiwan). Brilliant nam een kijkje in de keuken van deze bijzondere Aziatische organisatie.
360,00
Per lezing op locatie

Lezing-De-dementievriendelijke-samenleving-Dr.-Frans-Hoogeveen Lezing - 'De dementievriendelijke samenleving' - Dr. Frans Hoogeveen

Tijdens de lezing bespreekt hij hoe de samenleving meer dementievriendelijk gemaakt kan worden, want mensen met dementie horen er in onze samenleving gewoon bij.
Op basis van offerte
Lezing Frans Hoogeveen Lezing - 'De kracht van muziek bij dementie' - Dr. Frans Hoogeveen

Tijdens de lezing laat hij zien hoe luisteren naar voorkeursmuziek door mensen met dementie kan leiden tot verbetering van kwaliteit van leven.
Op basis van offerte
Lezing-Het-demente-brein-en-omgaan-met-mensen-met-dementie-Dr.-Frans-Hoogeveen Lezing - 'Het demente brein en omgaan met mensen met dementie' - Dr. Frans Hoogeveen

Tijdens de lezing worden de gevolgen van beschadigingen in het brein besproken. Er worden praktische handvatten gegeven voor de omgang met mensen met dementie.
Op basis van offerte
Lezing-Intimiteit-en-seksualiteit-bij-dementie-Dr.-Frans-Hoogeveen Lezing - 'Intimiteit en seksualiteit bij dementie' - Dr. Frans Hoogeveen

Tijdens de lezing laat hij zien hoe u mensen met dementie en hun naasten in staat kunt stellen om intimiteit en seksualiteit te ervaren en hoe u de onderwerpen ter sprake kunt brengen.
Op basis van offerte
Lezing-Kwaliteit-van-leven-bij-dementie-Dr.-Frans-Hoogeveen Lezing - 'Kwaliteit van leven bij dementie' - Dr. Frans Hoogeveen

Tijdens de lezing bespreekt hij de belangrijke elementen van kwaliteit van leven en geeft hij handvatten om in de praktijk aan kwaliteit van leven te werken.
Op basis van offerte
Lezing-Lerend-vermogen-bij-dementie-Dr.-Frans-Hoogeveen Lezing - 'Lerend vermogen bij dementie' - Dr. Frans Hoogeveen

Tijdens de lezing laat hij zien wat de mogelijkheden zijn voor het benutten van geheugenprocessen en het lerend vermogen van mensen met dementie.
Op basis van offerte
Frans Hoogeveen Lezing - 'Onbegrepen gedrag bij dementie' - Dr. Frans Hoogeveen

Tijdens de lezing gaat hij in op 'probleemgedrag'. Hoe is het probleemgedrag te voorkomen, en wat kunt u doen als probleemgedrag zich toch voordoet?
Op basis van offerte
Lezing-Wat-kunt-u-doen-bij-dementie-Carolien-Langendijk Lezing - 'Wat kunt u doen bij dementie?' - Carolien Langendijk

Lezing die meer kennis en inzicht geeft over hoe je bij de zorg rondom dementie zolang mogelijk kwaliteit van leven kunt behouden. Boordevol praktische tips.
Op basis van offerte
Lezing-Wat-willen-mensen-met-dementie-Dr.-Frans-Hoogeveen Lezing - 'Wat willen mensen met dementie?' - Dr. Frans Hoogeveen

Tijdens de lezing behandelt hij de behoeften van mensen met dementie en geeft hij handvatten om de behoeften in de praktijk te vervullen.
Op basis van offerte
Lezing-Muziek-Als-Middel-Muziek-Op-Maat Lezing - Muziek Als Middel, Muziek Op Maat

Hoe ontdek je welke muziek voor een bewoner geschikt is? En waar kan ik die muziek vinden en hoe kan ik het inzetten als een activiteit in de zorg? Machgiel Bakker geeft antwoorden op die vragen.
Op basis van offerte
Mantelzorgspel Mantelzorgspel

Met het mantelzorgspel kunnen professionals in de eerste lijn meningen, ervaringen en knelpunten in het contact met mantelzorgers uitwisselen.
29,50
Per stuk

Masterclass-‘Plezierig-samenwerken-met-mantelzorgers’ Masterclass ‘Plezierig samenwerken met mantelzorgers’

Van de zorgprofessional wordt verwacht dat hij mantelzorgers meer betrekt bij de zorg voor de cliënt. De masterclass geeft handreikingen voor die samenwerking met respect voor ieders rol en kwaliteit
Op basis van offerte
miMakker-Bakkie-een-clowneske-ontmoeting miMakker Bakkie - een clowneske ontmoeting

miMakker Bakkie ontmoet de ander met een clowneske benadering. Afgestemd op de belevingswereld van de ander. Binnen elke instelling, ontmoetingscentrum of bij u thuis.
Op basis van offerte
Omgaan-met-lastig-gedrag-bij-dementie-Persoonlijk-Consult-en-Advies Omgaan met lastig gedrag bij dementie - Persoonlijk Consult en Advies

Advies aan partner, kinderen of verzorgers voor omgaan met lastig gedrag en gunstige omgeving creëren volgens principes van belevingsgerichte zorg. Praktische stappen naar meer kwaliteit van leven.
Op basis van offerte
Online-Training-Gepersonaliseerde-muziek-aanbieden-Music-&-Memory Online Training - Gepersonaliseerde muziek aanbieden - Music & Memory

Gepersonaliseerde muziek activeert het geheugen van mensen met dementie. Via deze training zet u binnen uw zorgorganisatie een succesvol muziekproject met iPods op.
Op basis van offerte
Pepernotenkrakers-Muziekoptreden-tijdens-de-sinterklaas-weken Pepernotenkrakers - Muziekoptreden tijdens de sinterklaas weken

Pepernotenkrakers zingen meer dan 50 Sinterklaasliedjes, nieuwe en oude, want ook die oude liedjes zijn natuurlijk bijzonder sfeervol.
Op basis van offerte
Pictogrammen-software-Leren-werken-met-Communicate-In-Print--(individueel) Pictogrammen software - Leren werken met 'Communicate In Print' (individueel)

U leert de fijne kneepjes van de software en doet ideeën op voor toepassingsmogelijkheden. Door de cursus te volgen raakt u sneller vertrouwd met het software programma.
95,00
Per persoon

Pictogrammen-software-Leren-werken-met-Communicatie-in-Print-(groep) Pictogrammen software - Leren werken met 'Communicatie in Print' (groep)

U en doet ideeën op voor toepassingsmogelijkheden van pictogrammen en leert de fijne kneepjes van de software. Door de cursus te volgen raakt u sneller vertrouwd met het software programma.
400,00
Per workshop op locatie

Pictokaartjes-Ruim-1.400-Visitaal-pictogrammen Pictokaartjes - Ruim 1.400 Visitaal pictogrammen

Ruim 1.400 pictogrammen om taal visueel te ondersteunen en structuur en dagplanning te bevorderen. Duidelijke picto’s voor o.a. emoties, verzorging, gezondheid en veel dagelijkse activiteiten.
99,75
Per stuk

Pictostapper-visuele-stappenplannen-voor-24-dagelijkse-zorghandelingen Pictostapper - visuele stappenplannen voor 24 dagelijkse zorghandelingen

Een handig boekje voor mantelzorgers en professionals met 24 duidelijke stappenplannen bij veel voorkomende handelingen als tandenpoetsen, toiletbezoek en douchen. Praktische visuele ondersteuning.
12,50
Per stuk

Samen-Opfietsen-Omgeving-Amersfoort Samen Opfietsen - Omgeving Amersfoort

Naar buiten, in beweging, de wind in je haren, de zon op je huid. Al fietsend genieten van alles wat je ziet, hoort en ruikt. Met Samen Opfietsen kan dat weer, speciaal voor mensen met dementie.
Op basis van offerte
Spelenderwijsch-Muzikale-Ont-Moeting-bij-Dementie Spelenderwijsch Muzikale Ont-Moeting bij Dementie

Een muzikale Ont-Moeting voor mensen met geheugenproblemen. Niets moet en alles mag. Zowel thuis als in verpleeghuis.
Op basis van offerte
Spreken-is-zilver-vragen-is-goud-workshop-in-dialoog-met-ouderen Spreken is zilver, vragen is goud - workshop in dialoog met ouderen

Hoe ga je in gesprek met ouderen? Hoe stel je vragen, hoe houd je een gesprek op gang, hoe kun je verdiepen? Hoe inspireer je ouderen tot het delen van herinneringen, uitwisselen van ervaringen?
Op basis van offerte
STA-OP STA-OP | Informatiemap + minimap met tips voor zelfredzaamheid en veiligheid

STA-OP is een informatiemap met praktische tips om de zelfredzaamheid en veiligheid te vergroten bij alledaagse activiteiten. Geschikt voor iedereen die te maken heeft met kwetsbare senioren.
22,79
Per stuk

Theatervoorstelling-De-dementie-van-Jet-en-Harrie Theatervoorstelling - De dementie van Jet en Harrie

Leren door beleven. Twee uur durend theaterprogramma met spel, kennisoverdracht en muziek over het leven met de diagnose dementie.
Op basis van offerte
Theatervoorstelling-Vergeten-en-verzonken-(maakt-dementie-en-depressie-bespreekbaar) Theatervoorstelling - Vergeten en verzonken (maakt dementie en depressie bespreekbaar)

Deze intieme theatervoorstelling maakt het ongrijpbare, onbegrijpelijke en onbespreekbare van dementie en depressie bij ouderen voelbaar. Herkenbaar, maar vooral uitnodigend tot een open nagesprek.
Op basis van offerte
Theatervoorstelling-voor-mensen-met-dementie-Theater-Veder Theatervoorstelling voor mensen met dementie - Theater Veder

Hoogwaardige theatervoorstelling dat ouderen met geheugenproblemen met theater, muziek en poëzie verleidt tot contact.
Op basis van offerte
Thuisgevoel-Interieurstyling-(omgevingszorg) Thuisgevoel - Interieurstyling (omgevingszorg)

Advies en ontwerp voor inrichten van woon- of huiskamer in verpleeghuis of zorgcentrum. Creëert een herkenbare, vertrouwde en veilige sfeer met voldoende prikkels.
Op basis van offerte
Token-Test-Perspex-Afasiediagnostiek Token Test Perspex - Afasiediagnostiek

De Token Test (De Renzi & Vignolo 1962) is een centrale test in de diagnostiek van afasie bij patiënten met een hersenbeschadiging. Deze verkorte versie bevat 36 opdrachten.
99,00
Per stuk

Training-Omgaan-met-onbegrepen-grensoverschrijdend-gedrag-van-mensen-met-dementie Training - Omgaan met onbegrepen, grensoverschrijdend gedrag van mensen met dementie

Voor medewerkers zorgcentra en dagbesteding. Leren effectief omgaan met onbegrepen/agressief gedrag van bewoners en naasten zodat u zelf rust heeft, bewoners beter begrijpt en effectief kan reageren.
Op basis van offerte
   1  2