Een ruime verzameling vakliteratuur voor de professional en de geïnteresseerde leek. Voor verdieping en de allernieuwste inzichten. 


  1 / 2  Bezig met laden...
Foto Omschrijving Prijs
 
!WIN!-Handboek-Complementaire-zorg-in-de-palliatieve-zorgverlening !WIN! Handboek Complementaire zorg in de palliatieve zorgverlening

Uitgebreid handboek met als thema AromaZorg, Massage, Aquazorg en Ontspanning. In aanvulling op de reguliere zorg voor welbevinden in de palliatieve fase. Vertel waarom u wilt winnen.
79,95
Per stuk

!WIN!-Mijn-neus-als-gids !WIN! Mijn neus als gids

Win dit praktisch boek voor professionals om doelgericht met geur aan de slag te gaan bij mensen met dementie of een verstandelijke beperking. Vertel waarom u in aanmerking komt voor dit cadeau.
15,75
Per stuk

!WIN!-Zolang-ik-er-ben !WIN! Zolang ik er ben

Win dit rijk geïllustreerde boek met verhalen en ervaringen van mensen met Alzheimer en hun dilemma’s in het dagelijks leven. De vraag ‘Doe ik nog mee?’ staat centraal. Aangeboden door CRDL.
34,95
Per stuk incl. verzendkosten en lidmaatschap Stichting Dilemmaboek

(Op)nieuw-geleerd-oud-gedaan (Op)nieuw geleerd, oud gedaan

In dit boek leggen we uit wat er in de hersenen gebeurt bij dementie en hoe het kan dat mensen met dementie nog kunnen leren. Lerend vermogen een enorme invloed heeft op de kwaliteit van leven.
22,99
Per stuk

Activiteiten-&-begeleiding.-Pasklaar-Box-en-Online.-Kwartaalabonnement Activiteiten & begeleiding. Pasklaar Box en Online. Kwartaalabonnement.

Een Pasklaar-abonnement biedt de activiteitenbegeleider meer dan 450 creatieve, recreatieve of educatieve activiteiten voor een plezierige dagbesteding. Ieder kwartaal verschijnen activiteitenkaarten.
76,95
Per stuk

Activiteiten-&-begeleiding.-Pasklaar-Online-Only.-Jaarabonnement Activiteiten & begeleiding. Pasklaar Online Only. Jaarabonnement.

Op een geheel vernieuwde website geeft Pasklaar Online Only toegang tot de volledige inhoud van meer dan 450 plezierige activiteiten. Een activiteitenbegeleider bespaart veel tijd en moeite!
120,00
Per stuk

Agressief-gedrag-bij-dementie Agressief gedrag bij dementie

Dreigen, uitschelden, krabben en slaan: het zijn allemaal vormen van agressief gedrag. Wie ouderen met dementie begeleidt, krijgt er zeker mee te maken. Belangrijk is het handige stappenplan.
16,95
Per stuk

1 Reviews
Alzheimer-onderzocht Alzheimer onderzocht

In de wetenschap daagt het besef dat er misschien niet één oorzaak voor de ziekte van Alzheimer is en dat er wellicht ook nooit één oplossing voor zal worden gevonden.
29,99
Per stuk

Alzheimer.-Biografie-van-een-ziekte Alzheimer. Biografie van een ziekte

Alzheimer wordt wel de nieuwe volksziekte genoemd. Een kwart miljoen Nederlanders lijdt eraan. Waar ligt de grens tussen normale en abnormale veroudering?
22,50
Per stuk

Anders-kijken-naar-Alzheimer Anders kijken naar Alzheimer

Pleidooi voor een nieuwe, warme en liefdevolle benadering van een ziekte Alzheimer die velen treft. Laat zien wat er met een liefdevolle en warme omgeving allemaal nog wél mogelijk is. Veel tips.
20,00
Per stuk

Architectonica Architectonica

Hoe moet een woonzorgcentrum er uitzien om mensen met dementie er zich thuis te laten voelen? Aan welke vereisten moet het gebouw beantwoorden om ze er hun weg te doen vinden en te laten aarden?
37,50
Per stuk

Basisboek-zorg-om-ouderen Basisboek zorg om ouderen

Het boek geeft therapeutische behandelingen voor ouderen met psycho-geriatrische problemen. Het gaat in op veranderingen in gedrag, stemming en emoties, en hersenaandoeningen zoals alzheimer.
38,90
Per stuk

Bezielde-jaren.-Zingevingsactiviteiten-met-ouderen-hun-familie-vrienden-en-vrijwilligers Bezielde jaren. Zingevingsactiviteiten met ouderen, hun familie, vrienden en vrijwilligers

Dit boek biedt twaalf uitgewerkte thema’s voor zingevingsactiviteiten. Met praktische werkhandleiding en handreiking om ervoor te zorgen dat de activiteiten een vaste plaats in de organisatie krijgen.
29,50
Per stuk

1 Reviews
Bij-Alzheimer-op-schoot Bij Alzheimer op schoot

Tegenwoordig willen familieleden maar ook mensen met dementie zelf zich verdiepen in de ziekte. Er komt immers heel wat op je af. Dan is het maar beter om over zaken te hebben nagedacht en gesproken.
24,95
Per stuk

Bitterballen Bitterballen

Hoe een demente ex-politica haar euthanasie bevocht. Non fictie en autobiografisch over de laatste twee maanden van haar leven, opgeschreven door haar dochter. Met een nawoord van de moeder.
15,95
Per stuk

2 Reviews
Brood-en-bomen Brood en bomen

De vreemde titel voert ons naar het hart van dit boek. Want de communicatie tussen personen met dementie enerzijds en hun familie en mantelzorgers anderzijds loopt niet altijd van een leien dakje.
18,00
Per stuk

Cognitieve-gedragstherapie-voor-ouderen Cognitieve gedragstherapie voor ouderen

Een praktische gids voor het toepassen van de effectiefste therapie bij ouderen: CGT
19,99
Per stuk

Competenties-van-verpleegkundigen-en-verzorgenden-in-begeleiding-van-en-zorg-voor-mensen-met-dementie Competenties van verpleegkundigen en verzorgenden in begeleiding van en zorg voor mensen met dementie

Dit boek biedt een concreet instrument waarmee zowel zorgvoorzieningen als onderwijsinstellingen aan de slag kunnen, hetgeen moet leiden tot een verhoging van de zorgkwaliteit.
8,60
Per stuk

Complementary-Nursing-in-End-of-Life-Care Complementary Nursing in End of Life Care

Handboek Aromazorg (in het Engels) voor de professional. Vertaald uit het Nederlandse “Complementaire Zorg in de Palliatieve Zorgverlening” door Madeleine Kerkhof-Knapp Hayes.
79,95
Per stuk

Cross-culturele-Dementiescreening-(CCD)-Complete-set Cross-culturele Dementiescreening (CCD) Complete set

Complete set met handleiding, scoreformulieren en testmateriaal voor de Cross Culturele Dementie Screening. De CCD is een screeningsbatterij waarmee bij niet-Nederlandssprekende ouderen kan worden nag
356,00
Per stuk

De-betekenis-van-levensverhalen.-Theoretische-beschouwingen-en-toepassingen-in-onderzoek-en-praktijk De betekenis van levensverhalen. Theoretische beschouwingen en toepassingen in onderzoek en praktijk

Levensverhalen voorzien in een steeds grotere maatschappelijke behoefte, getuige de opkomst van weblogs, de talloze autobiografieën en therapeutische toepassingen. Reflecteren...
53,90
Per stuk

De-dag-door-met-dementie-dr.-Anneke-van-der-Plaats-&-Dick-Kits De dag door met dementie - dr. Anneke van der Plaats & Dick Kits

Helder handboek voor iedereen. Een eye-opener. Van Anneke van der Plaats en Dick Kits. Praktische tips illustreren hoe je thuis een prettiger en ontspannen omgang met mensen met dementie kunt hebben.
19,95
Per stuk

21 Reviews
De-dementie-van-Jet-en-Harrie-Boek De dementie van Jet en Harrie - Boek

In boek wordt op toegankelijke wijze verteld wat er in de hersenen gebeurt wanneer iemand lijdt aan dementie. Het tweede deel spitst zich toe op bruikbare tips om het contact te verbeteren.
17,95
Per deelnemer

De-magische-wereld-van-Alzheimer.-30-tips-voor-meer-begrip-en-tevredenheid De magische wereld van Alzheimer. 30 tips voor meer begrip en tevredenheid.

Huub Buijssen geeft praktische en direct toepasbare tips waarmee het leven met en zorgen voor iemand met dementie lichter, aangenamer en vreugdevoller wordt.
0,00
Per stuk

De-schat-van-je-leven-Herinneringen-ophalen-met-mensen-met-dementie De schat van je leven - Herinneringen ophalen met mensen met dementie

Dit unieke boek neemt je mee in hun belevingswereld. Het biedt je concrete handvaten om hun levensverhaal in het dagelijks leven te verweven. Hoe lees je hen voor? Waarom is muziek zo belangrijk?
33,90
Per stuk

De-verborgen-zin-van-dementie De verborgen zin van dementie

Van buitenaf gezien lijkt dementie zinloos: wat is de betekenis van geheugenverlies of het niet meer herkennen van geliefden? Pleidooi voor omgang met mensen met dementie vanuit het hart.
12,50
Per stuk

De-vierde-dementie De vierde dementie

Dit boek geeft aan de hand van vele persoonlijke verhalen en voorbeelden handvatten om de onderliggende boodschap in het contact te ontdekken.
17,50
Per stuk

De-wondere-wereld-van-dementie De wondere wereld van dementie

Geeft een geheel nieuwe kijk op de werking van hersenen bij ouderen met dementie. De invloed van de omgeving is groot. Omgevingszorg vermindert probleemgedrag. Mensen gaan zelfs beter functioneren!
15,90
Per stuk

7 Reviews
Dement:-zo-gek-nog-niet Dement: zo gek nog niet

De lezer wordt op een heldere en meeslepende manier binnengeleid in de gedachte- en belevingswereld van mensen die aan dementie lijden en in die van hun familieleden en verzorgenden.
27,90
Per stuk

Dementie-Verhalen-&-goede-raad Dementie - Verhalen & goede raad

Algemene kennis die een beter zicht op dementie geeft en deze koppelt aan praktische tips met een uiteenzetting over onderwerpen uit de dagelijkse praktijk.
38,90
Per stuk

Dementie-en-psychiatrie Dementie en psychiatrie

De geheel geactualiseerde tweede druk is een systematische handleiding waarin eerst de gedragsproblemen worden besproken en daarna de combinatie dementie en psychiatrische problematiek.
43,95
Per stuk

Dementie-op-jonge-leeftijd Dementie op jonge leeftijd

Een praktische gids voor personen met jongdementie, familie en hulpverleners
24,99
Per stuk

Dementie-·-Een-boek-voor-partners Dementie · Een boek voor partners

Dit is het eerste boek van, over en voor partners van mensen met dementie. Zij hebben het meegemaakt. Zij hebben mee aan het boek gewerkt en ze hebben beleefd wat erin beschreven staat.
20,00
Per stuk

Dementie-het-blikveld-verruimd Dementie, het blikveld verruimd

Een eerste kennismaking met de persoonsgerichte zorgvisie van Tom Kitwood en de observatiemethode Dementia Care Mapping (DCM). Deze observatie geeft een beeld van het welbevinden van mensen.
15,00
Per stuk

Dementie:-van-hersenlagen-tot-omgangsvragen Dementie: van hersenlagen tot omgangsvragen

Basale kennis van werking van de hersenen helpt gedrag van iemand met dementie te begrijpen. Toepasbare inzichten over veroudering, hersenlagen en daaraan verbonden mentale functies en benaderwijzen.
37,50
Per stuk

1 Reviews
Dementiekwartet Dementiekwartet

Het dementiekwartet is een vrolijk spel om de kennis van dementie te vergroten en/of levendig te houden. Zowel voor zorgverleners als mantelzorgers.
24,50
Per stuk

1 Reviews
Dementieschaal-voor-mensen-met-een-verstandelijke-handicap-DSVH.-Set-van-25-formulieren Dementieschaal voor mensen met een verstandelijke handicap DSVH. Set van 25 formulieren.

Set van 25 scoreformulieren. De Dementieschaal voor mensen met een verstandelijke handicap, is een gedragsbeoordelingsschaal. De schaal dient als hulpmiddel bij de diagnostiek van dementie.
46,99
Per stuk

Dementieschaal-voor-mensen-met-een-verstandelijke-handicap-Handleiding-DSVH Dementieschaal voor mensen met een verstandelijke handicap Handleiding DSVH

Handleiding. De Dementieschaal voor mensen met een verstandelijke handicap, is een gedragsbeoordelingsschaal. De schaal dient als hulpmiddel bij de diagnostiek van dementie.
61,99
Per stuk

Dementiezorg-in-de-praktijk-deel-1-van-achterdocht-tot-zwerfgedrag Dementiezorg in de praktijk deel 1, van achterdocht tot zwerfgedrag

Dit boekt geeft voorbeelden, herkenbare portretten en belicht de wisselwerking tussen ouderen en hun begeleiders.
44,99
Per stuk

Dementiezorg-in-de-praktijk-deel-2-van-aanpassingsproblemen-tot-zingeving Dementiezorg in de praktijk deel 2, van aanpassingsproblemen tot zingeving

Dit boekt geeft voorbeelden, herkenbare portretten en belicht de wisselwerking tussen ouderen en hun begeleiders.
40,90
Per stuk

Denkbeeld-Jaarabonnement.-Online-Only Denkbeeld - Jaarabonnement. Online Only.

Denkbeeld is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat. Dit abonnement bestaat uit online toegang tot het tijdschrift.
54,60
Per stuk

Denkbeeld-Jaarabonnement.-Tijdschrift-én-online-toegang Denkbeeld - Jaarabonnement. Tijdschrift én online toegang.

Denkbeeld is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat. Dit abonnement bestaat uit een tijdschrift én online toegang.
90,99
Per stuk

Dingske-Handleiding-bij-het-beeldboek-Dingske Dingske - Handleiding bij het beeldboek Dingske

Deze Handleiding hoort bij het beeldboek Dingske en is bedoeld voor ondersteuners van mensen met dementie, met tips en mogelijkheden om het beeldboek ‘op maat’ te gebruiken.
10,00
Per stuk

DVD-Documentaire-Alive-Inside-Music-and-Memory DVD - Documentaire 'Alive Inside' - Music and Memory

ALIVE INSIDE volgt Music & Memory oprichter Dan Cohen op zijn reis om mensen met dementie “tot leven te wekken” door zoiets simpels en diepgaands als luisteren naar hun lievelingsmuziek.
16,50
Per stuk

2 Reviews
DVD-Ger-Mijn-Hoofd-in-eigen-hand DVD - Ger, Mijn Hoofd in eigen hand

Documentaire waarin Ger, ex-docent verpleegkunde als kritische Alzheimerpatiënt wordt gevolgd. Over nut in de maatschappij, eigen regie, omgang met anderen. Een indringende film met pieken en dalen.
19,00
Per stuk

DVD-Mijn-Hoofd-in-Jouw-Handen DVD - Mijn Hoofd in Jouw Handen

Deze 1 uur durende documentaire neemt de kijker mee in het leven van 4 bijzondere mensen. Ieder is op zijn eigen manier betrokken bij beginnende dementie.
19,00
Per stuk

2 Reviews
DVD-Wassen-en-kleden-volgens-PDL DVD - Wassen en kleden volgens PDL

Deze DVD laat zien hoe je een volledige wasbeurt op bed kunt geven zonder veel ‘gedraai’, ‘getrek’ en ‘gesjor’, zonder pijn, maar met aandacht en comfort van zorg.
21,25
Per stuk

DVD-‘Maak-kennis-met-Theater-Veder-en-de-Veder-Methode’ DVD - ‘Maak kennis met Theater Veder en de Veder Methode’

Bevat fragmenten uit de huiskamer- en theatervoorstellingen. Als u kennis wilt maken met Theater Veder en meer wilt weten over het (toepassen) van de Veder Methode, is deze DVD het ideale middel.
24,50
Per stuk

E-dementie E-dementie

Gids bestemd voor iedereen die geconfronteerd wordt met mensen met dementie. Met interactieve elektronische cursus op cd-rom voor hulpverleners (herziene versie).
30,00
Per stuk

Een-hart-vol-verhalen-Handleiding-voor-gesprekken-bij-het-voorleesboek Een hart vol verhalen - Handleiding voor gesprekken bij het voorleesboek

De handleiding bij 'Een hart vol verhalen, voorleesboek voor ouderen' geeft activiteitenbegeleiders, mantelzorgers en vrijwilligers handvaten om met dementerende over de verhalen in gesprek te gaan.
7,50
Per stuk

1 Reviews
Een-hart-vol-verhalen-voorleesboek Een hart vol verhalen - voorleesboek

'Een hart vol verhalen, voorleesboek voor ouderen' is een boek met 12 korte verhalen die speciaal voor ouderen met dementie zijn geschreven. De verhalen zijn eenvoudig, maar niet kinderachtig.
17,95
Per stuk

3 Reviews
Een-steen-in-je-hand-Ontmoetingsgroep-voor-mensen-met-beginnende-dementie Een steen in je hand - Ontmoetingsgroep voor mensen met beginnende dementie

Dit boek beschrijft de ideeën, de concepten en de ervaringen van de eerste ontmoetingsgroep voor personen met dementie in België.
23,90
Per stuk

Een-veilig-huis Een veilig huis

Vormen van vieringen voor ouderen om zich veilig te voelen in een soms onbegrijpelijke wereld met het geloof als veilig huis om in te wonen.
19,95
Per stuk

Een-vitale-toekomst Een vitale toekomst

'Een vitale toekomst' bevat een waaier van prikkelende essays over onze gezondheidszorg in 2040. Van de hand van 30 toonaangevende deskundigen en wetenschappers. O.a over dementiezorg nieuwe stijl.
52,50
Per stuk

Ergotherapie-bij-ouderen-met-dementie-en-hun-mantelzorgers Ergotherapie bij ouderen met dementie en hun mantelzorgers

Beschrijving van en praktische werkmaterialen voor een nieuw evidence based ergotherapieprogramma voor diagnostiek en behandeling van ouderen met dementie en hun mantelzorgers thuis: EDOMAH-programma.
53,90
Per stuk

Ergotherapie-bij-ouderen-met-dementie-en-hun-mantelzorgers-(E-book) Ergotherapie bij ouderen met dementie en hun mantelzorgers (E-book)

Beschrijving van en praktische werkmaterialen voor een nieuw evidence based ergotherapieprogramma voor diagnostiek en behandeling van ouderen met dementie en hun mantelzorgers thuis: EDOMAH-programma.
47,06
Per stuk

Eten-en-drinken-bij-dementie Eten en drinken bij dementie

Verzorgenden, verpleegkundigen en voedingsassistenten krijgen met 'Eten en drinken bij dementie' praktische handvatten om hun cliënten te kunnen ondersteunen.
16,95
Per stuk

Fotostappers-visuele-stappenplannen-voor-10-huishoudelijke-handelingen Fotostappers - visuele stappenplannen voor 10 huishoudelijke handelingen

Handige boekjes met uitleg van veel voorkomende huishoudelijke handelingen in eenvoudige stappenplannen met foto’s. Fotostappers ondersteunen zelfstandig leven in de thuissituatie of zorginstelling.
75,00
Per stuk

Foutloos-leren-bij-dementie Foutloos leren bij dementie

Foutloos Leren is een instructiemethode die effectief gebleken is voor het optimaliseren van het lerend vermogen van personen met ernstige geheugenstoornissen. Alledaagse vaardigheden kunnen (opnieuw)
20,00
Per stuk

Functionele-kleding;-zelf-eenvoudig-(laten)-maken Functionele kleding; zelf eenvoudig (laten) maken

Een boekje met naaibeschrijvingen over het aanpassen van kleding voor mensen waarvoor gekleed worden moeilijk is, vanwege begrip of bewegingsbeperkingen.
15,85
Per stuk

Gedragsproblemen-bij-ouderen Gedragsproblemen bij ouderen

'Gedragsproblemen bij ouderen' geeft verzorgenden en helpenden (kwalificatieniveau 3 en 2) snel inzicht in psychische en psychiatrische aandoeningen bij ouderen.
20,90
Per stuk

Gerōn.-Tijdschrift-over-ouder-worden-&-samenleving.-Abonnement-op-tijdschrift-en-Online-toegang Gerōn. Tijdschrift over ouder worden & samenleving. Abonnement op tijdschrift en Online toegang

Gerōn is een tijdschrift over ouder worden in de moderne samenleving, met informatie en opinies uit beleid, praktijk en wetenschap. Dit abonnement bestaat uit het tijdschrift en online toegang.
64,50
Per stuk

Gerōn.-Tijdschrift-over-ouder-worden-&-samenleving.-Abonnement.-Online-Only Gerōn. Tijdschrift over ouder worden & samenleving. Abonnement. Online Only.

Gerōn is een tijdschrift over ouder worden in de moderne samenleving, met informatie en opinies uit beleid, praktijk en wetenschap. Dit abonnement bestaat uit online toegang tot het tijdschrift.
38,70
Per stuk

Goede-zorg-voor-mensen-met-dementie-(e-boek) Goede zorg voor mensen met dementie (e-boek)

Dit boek getuigt van een zoektocht naar goede zorg voor mensen met dementie in het verpleeghuis, maar is ook breder toepasbaar.
15,99
Per stuk

Had-ik-het-maar-geweten Had ik het maar geweten

Dit boek, gebaseerd op de ervaringen van vele familieleden en deskundigen, biedt de omgeving van de patiënt thuis hulp bij de praktische aanpak. De zelfredzaamheid staat centraal.
15,00
Per stuk

Handboek-Complementaire-zorg-in-de-palliatieve-zorgverlening Handboek Complementaire zorg in de palliatieve zorgverlening

Uitgebreid handboek met als thema aromatherapie, massage, aquazorg en ontspanningstechnieken. Aanvulling op de reguliere zorg. Holistische insteek gericht op het welbevinden in de laatste levensfase.
79,95
Per stuk

Handboek-dementie-Laatste-inzichten-in-diagnostiek-en-behandeling Handboek dementie Laatste inzichten in diagnostiek en behandeling

Handboek dementie is een compleet boek, dat uitgebreid aandacht besteedt aan het interdisciplinaire karakter van de zorg rondom dementie.
64,90
Per stuk

Handboek-PDL-–-Liefdevolle-ondersteuning-van-passiviteit Handboek PDL – Liefdevolle ondersteuning van passiviteit

Beschrijft de uitgangspunten van PDL en de PDL handelingen, -voorzieningen en -maatregelen die passen bij de problematiek bij de verzorging, verpleging of behandeling bij een complexe hulpvraag.
48,75
Per stuk

Handboek-Zorgprogramma-Doen-bij-Depressie Handboek Zorgprogramma 'Doen bij Depressie'

In dit Handboek staat het programma uitgeschreven hoe een zorginstelling kan omgaan met bewoners die depressie klachten hebben. De oudere bewoner en zijn omgeving staan hierbij centraal.
35,00
Per stuk

Handig-bij-dementie.-Minder-geheugen-meer-gevoel Handig bij dementie. Minder geheugen, meer gevoel.

Het gevoels- en emotieleven van mensen met dementie gaat vooruit. Dit boek legt uit hoe dat komt en hoe hiermee om te gaan. Daarnaast bevat het veel praktische informatie voor het dagelijks leven.
22,95
Per stuk

Help-me-even-herinneren Help me even herinneren

Praktische gids over milde geheugenproblemen met tips voor het omgaan met deze geheugenproblemen.
38,90
Per stuk

Het-Alzheimer-Mysterie Het Alzheimer Mysterie

Laat zien wat de ziekte inhoudt, wat het verschil is met andere vormen van dementie, wat de stand van zaken is in het onderzoek, hoe de ziekte te behandelen, wat je kunt doen om het te voorkomen.
18,99
Per stuk

Het-Demente-Brein.-Omgaan-met-probleemgedrag Het Demente Brein. Omgaan met probleemgedrag.

Vijfde druk. Het nieuwe boek van Anneke van der Plaats en Gerke de Boer. Praktisch en vrolijk. Over het cruciale belang van de fysieke omgeving voor mensen met dementie.
14,95
Per stuk

15 Reviews
Het-dementie-formularium Het dementie formularium

Het Dementie Formularium is een praktische leidraad in zakformaat voor de huisarts waarin het diagnostisch en therapeutisch handelen m.b.t. dementie overzichtelijk worden weergegeven.
25,00
Per stuk

Het-dementiecafé Het dementiecafé

Elke tweede maandag van de maand wordt het Elzenveld te Antwerpen omgetoverd tot 'het dementiecafé'. Het boek Het dementiecafé is de weerslag van twee jaar ervaring.
20,00
Per stuk

Het-komt-wel-goed Het komt wel goed

In dit boek staan gouden tips voor veel voorkomende gesprekssituaties in de zorg, gekoppeld aan praktijkervaringen van de auteur.
19,50
Per stuk

Ik-ben-verdwaald.-Dementie.-Wat-is-dat Ik ben verdwaald. Dementie. Wat is dat?

Medische toelichting op de vele verschijningsvormen van dementie met uitleg en antwoorden om begripvol, adequaat en met respect te handelen in tere, ongemakkelijke en soms onbegrijpelijke situaties.
13,95
Per stuk

Ik-heb-dementie Ik heb dementie

Hoe kun je leven als je steeds meer gaat vergeten? Als de dokter je meedeelt wat je al vreesde, dat dementie aan je knaagt. Je wilt positief blijven, maar gaat je dat lukken ... Hoe doen anderen dat?
19,50
Per stuk

1 Reviews
Ik-lijd-aan-ouderdommigheid Ik lijd aan ouderdommigheid

Miriam Janssen beschrijft in haar boek Ik lijd aan ouderdommigheid op liefdevolle wijze de laatste jaren van Annie Pender. Annie, lerares, schrijfster en moeder, lijdt aan de ziekte van Alzheimer.
15,00
Per stuk

Ik-weet-nog-goed Ik weet nog goed

Voorleesverhalen voor mensen met milde en beginnende dementie.
24,90
Per stuk

In-de-wachtkamer-van-de-dood In de wachtkamer van de dood

Over leven en sterven met dementie. Anne-Mei The werkte als onderzoeker twee jaar mee in een verpleeghuis. Over de belevenissen van demente bewoners en hun familie, verzorgenden, artsen en managers.
19,95
Per stuk

In-gesprek-met-meneer-Alzheimer In gesprek met meneer Alzheimer

Het contact van mens tot mens staat centraal. Korte verhaaltjes over momenten met de bewoners, familie en beroepskrachten. Invoelbare, theoretisch onderbouwde handreiking voor kwaliteitsvolle zorg.
14,50
Per stuk

In-gesprek-met-mensen-met-dementie In gesprek met mensen met dementie

Deze uitgave is een praktisch hulpmiddel om te communiceren met mensen met dementie. Deze vernieuwde uitgave van Mijn leven in fragmenten (2009) helpt familie, vrijwilligers én zorgprofessionals
41,90
Per stuk

Is-dementie-erg Is dementie erg?

Wat is er met een dementerende aan de hand? Waarom weten we vaak niet hoe te reageren op een dementerende? En hoe leer je zien wat ze nodig hebben?
19,95
Per stuk

Kennismaken-met-PDL Kennismaken met PDL

Kennismaken met PDL- een handig boekje voor iedereen die informatie zoekt over deze zorgmethode voor mensen met grote zorgafhankelijkheid.
13,75
Per stuk

Kerngezond Kerngezond

Voorkom en genees ziekten door de natuurlijke evenwichten in het lichaam te respecteren. Voer aan wat je cellen nodig hebben, vermijd storende elementen.
24,99
Per stuk

Klaar-met-leven-Ouderen-en-het-levenseinde-in-psychologisch-perspectief Klaar met leven? Ouderen en het levenseinde in psychologisch perspectief.

Belicht het thema 'klaar met leven' vanuit psychologisch perspectief. Geeft professionals handreikingen om ouderen bij te staan in hun verlangens, dilemma's en angsten ten aanzien van het levenseinde.
29,95
Per stuk

Kleinschalig-genormaliseerd-wonen-voor-mensen-met-dementie-Het-antwoord-op-101-vragen Kleinschalig genormaliseerd wonen voor mensen met dementie - Het antwoord op 101 vragen

Dit boek verheldert in 101 vragen en antwoorden wat kleinschalig genormaliseerd wonen inhoudt.
24,90
Per stuk

Kleinschalig-genormaliseerd-wonen-voor-personen-met-dementie Kleinschalig genormaliseerd wonen voor personen met dementie

Draaiboek voor initiatiefnemers over te maken keuzes bij het organiseren van kleinschalig genormaliseerd wonen met voorstellen voor beleidsmakers om huidige regelgeving aan te passen.
12,90
Per stuk

Kleinschalig-wonen-voor-mensen-met-dementie Kleinschalig wonen voor mensen met dementie

Kleinschalig wonen is de beste oplossing voor mensen die de weg kwijt zijn. De bewoners vormen een klein gezin en ze hebben van alles te doen.
16,95
Per stuk

Kleinschalig-zorgen Kleinschalig zorgen

'Kleinschalig zorgen voor mensen met dementie' gaat verder dan 'alleen maar' kleinschalig wonen. Voor verzorgenden is het een andere manier van werken: contact met de bewoner als mens staat centraal.
30,90
Per stuk

Kleur-geven-aan-de-grijze-massa.-Ethische-vragen-over-dementie-en-euthanasie Kleur geven aan de grijze massa. Ethische vragen over dementie en euthanasie.

Deze uitgave wil een bijdrage leveren om het debat rond dementie en euthanasie inhoudelijk te stofferen en fundamenteel te onderbouwen.
21,90
Per stuk

Laat-je-hersenen-niet-zitten Laat je hersenen niet zitten

Hoe lichaamsbeweging de hersenen jong houdt. Wie meer beweegt verkleint de risico's op het ontwikkelen van dementie. Dit boek is een bevlogen pleidooi om weer te gaan bewegen.
17,99
Per stuk

Langer-thuis-met-dementie Langer thuis met dementie

Zo lang mogelijk thuis blijven is de wens van velen. Maar zelfstandig thuiswonen is voor personen met dementie niet altijd vanzelfsprekend. In dit boek staan de verschillende manieren centraal waarop
19,90
Per stuk

Leven-met-dementie Leven met dementie

Behandelt op heldere en toegankelijke wijze de oorzaken, behandelingsmethoden en zelfhulptechnieken bij dementie.
31,90
Per stuk

Liever-goed-sterven Liever goed sterven

‘Liever goed sterven’ is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Het vertelt op toegankelijke en ondramatische wijze hoe het proces van besluit tot de uitvoering van zelfeuthanasie van Bob verliep.
9,00
Per stuk

Mantelzorgspel Mantelzorgspel

Met het mantelzorgspel kunnen professionals in de eerste lijn meningen, ervaringen en knelpunten in het contact met mantelzorgers uitwisselen.
29,50
Per stuk

Meer-kwaliteit-van-leven.-Integratieve-persoonsgerichte-dementiezorg Meer kwaliteit van leven. Integratieve persoonsgerichte dementiezorg.

Dit boek integreert beschikbare kennis om het optimaal functioneren van mensen met dementie te bevorderen. Over persoonsgerichte dementiezorg vanuit geneeskundig, functioneel en belevingsperspectief.
33,00
Per stuk

Meetinstrumenten-en-PDL Meetinstrumenten en PDL

Betrouwbare meetinstrumenten om zorgzwaarte te kunnen bepalen (bijv. voor inzet PDL zorgmethode) en de effecten van interventies (zoals PDL) te kunnen meten bij mensen met grote zorgafhankelijkheid.
19,00
Per stuk

Mijn-denken-stottert-vaak-meer-dan-mijn-benen Mijn denken stottert vaak meer dan mijn benen

Over hoe mensen Parkinson beleven. Wil je iemand met Parkinson beter begrijpen, dan is dit boek daar een goed hulpmiddel voor. Autobiografisch materiaal van gesprekken met tientallen mensen.
18,50
Per stuk

   1  2