Verrijk het leven van uw naaste en van uzelf met een verrassende cursus, workshop of een gericht advies. Denk aan ideeën voor een stimulerende inrichting, prettige prikkels, plezierige activiteiten en het verbeteren van de relatie met uw dierbare.


 


Bezig met laden...
Foto Omschrijving Prijs
 
!-Zorgom.nl-voor-mantelzorgers:-hét-online-platform-om-zorg-te-verdelen ! Zorgom.nl voor mantelzorgers: hét online platform om zorg te verdelen

Zorgom.nl geeft mantelzorgers de ruimte om de zorg rondom een dierbare te verdelen. Agenda’s afstemmen en overleggen met familie en zorgverleners is makkelijker dan ooit. Centraal en veilig.
0,00
Per vouchercode waarmee u zorgom.nl twee maanden gratis kunt uitproberen

!WIN!-Beter-contact-met-mensen-met-dementie-workshop !WIN! Beter contact met mensen met dementie - workshop

Win deze workshop voor ontspannen communiceren. Contact en communicatie is al snel lastig bij dementie. Improvisatietechnieken kunnen helpen om echt contact te krijgen. Vertel waarom u wil winnen.
35,00
Per deelnemer

!WIN!-Breng-eens-n-zonnetje-Hollandse-liedjes-van-vroeger !WIN! Breng eens 'n zonnetje - Hollandse liedjes van vroeger

Win een gratis ‘Feest der herkenning’ met Hollandse liedjes van Vroeger. Of maak kans op 50% korting op een optreden op uw locatie (2x). Brengt absoluut een zonnetje. Vertel waarom u wilt winnen.
350,00
Per optreden

!WIN!-Diva-Dichtbij-Cursus-Stem-af-en-maak-contact !WIN! Diva Dichtbij - Cursus 'Stem af en maak contact'

Maak kans op deze unieke cursus. Voor zorgprofessionals, familie en vrijwilligers. Om op een nieuwe manier contact te maken bij dementie. Je hoeft NIET te kunnen zingen! Vertel waarom u moet winnen.
75,00
Per cursist

!WIN!-Omgaan-met-lastig-gedrag-bij-dementie-Gratis-consult-45-minuten !WIN! Omgaan met lastig gedrag bij dementie - Gratis consult 45 minuten

Win gratis consult van 45 minuten. Voor omgaan met lastig gedrag en gunstige omgeving creëren volgens principes van belevingsgerichte zorg. Vertel waarom u deze praktische hulp verdient.
Op basis van offerte
Activiteiten-en-therapie-met-huisdieren.-Zorgdier Activiteiten en therapie met huisdieren. Zorgdier.

Mensen met dementie kunnen vaak niet meer voor hun huisdier zorgen. Bezoeken met dieren stimuleren ontspanning, plezier, praten met anderen, beweging, zelfvertrouwen, motivatie en concentratie.
Op basis van offerte
Advies-en-coaching-bij-onbegrepen-(probleem)gedrag-individueel-dr.-Anneke-van-der-Plaats Advies en coaching bij onbegrepen (probleem)gedrag - individueel - dr. Anneke van der Plaats

Familieleden, mantelzorgers en/of professionals kunnen bij dr. Anneke van der Plaats terecht voor persoonlijke begeleiding en advies bij onbegrepen (probleem)gedrag thuis of in een verpleeghuis.
Op basis van offerte
Advies-en-implementatie-belevingsgerichte-woonomgeving-voor-mensen-met-dementie Advies en implementatie belevingsgerichte woonomgeving voor mensen met dementie

De omgeving verrijken voor ouderen en mensen met dementie door het juist toepassen van geluid, geur, licht en beeld. Zowel in de huiskamer als in de tuin wordt de sfeer versterkt.
Op basis van offerte
Beeld-van-betekenis-Dierbare-herinnering(en)-in-interieur Beeld van betekenis - Dierbare herinnering(en) in interieur

Waarom en voor wie Ouderen in een zorgcentrum of verpleeghuis doen afstand van dierbare huisraad en verzamelde voorwerpen die te veel ruimte innemen. Bestel hier op maat, een creatieve oplossing om...
Op basis van offerte
Beter-contact-met-mensen-met-dementie-workshop Beter contact met mensen met dementie - workshop

Contact en communicatie geeft al snel problemen in de relatie met mensen met dementie. Improvisatietechnieken kunnen helpen om echt contact te krijgen. Voor ontspannen communiceren.
35,00
Per deelnemer

1 Reviews
Bezoek-van-VisiteClowns Bezoek van VisiteClowns

De VisiteClowns komen op bezoek en brengen een liedje, een briesje, een grapje, brengen mensen in beweging, raken soms zacht aan of geven een stoere stevige hand.
Op basis van offerte
Bij-de-hand-Muziektheater-op-locatie Bij de hand - Muziektheater op locatie

Een bijzondere voorstelling waarin dementie en muziek de hoofdrol spelen. Met deze voorstelling draagt Angela de Rooij iedereen die te maken heeft met dementie een warm hart toe.
Op basis van offerte
Breng-eens-n-zonnetje-Hollandse-liedjes-van-vroeger Breng eens 'n zonnetje - Hollandse liedjes van vroeger

Een Feest der herkenning met Hollandse liedjes van Vroeger. Mensen worden uitgedaagd om actief aan deel te nemen en contact te maken. Brengt absoluut een zonnetje onder de mensen.
350,00
Per optreden

4 Reviews
CareClowns-op-bezoek CareClowns op bezoek

Woont je vader, moeder, partner of andere naaste in een zorginstelling? Denk dan eens aan een bezoek van CareClowns. Deze clowns zijn gespecialiseerd in echt contact maken met mensen met dementie.
Op basis van offerte
Clownerie-Workshop-Speciaal-voor-mantelzorgers Clownerie Workshop - Speciaal voor mantelzorgers

Dat wordt huilen van het lachen tijdens de workshop Clownerie! Ontspannen en inspannen. Met elkaar en voor jezelf. Na afloop lekker moe, maar heel voldaan.
Op basis van offerte
Creëer-een-uitdagende-omgeving-voor-mensen-met-dementie-workshop Creëer een uitdagende omgeving voor mensen met dementie - workshop

Voor iedereen die in zijn privé-situatie of werk te maken heeft met mensen met dementie en die zich de vraag stelt ‘hoe kunnen we iemand meer tot activiteit brengen?’
40,00
Per deelnemer

De-mens-met-dementie-in-beeld-Trainingen-en-opleidingen De mens met dementie in beeld - Trainingen en opleidingen

Bureau Mensbeeld verzorgt opleidingen en trainingen rondom kwetsbare mensen en mensen met dementie in het bijzonder.
Op basis van offerte
Dementelcoach-Telefonische-hulp-voor-mantelzorgers Dementelcoach - Telefonische hulp voor mantelzorgers

Dementelcoach: telefonische hulp voor mantelzorgers. U zorgt voor iemand met dementie. Wie zorgt er voor u? Hoe blijft u vitaal? Vraag vrijblijvend een kosteloos intake-gesprek aan.
0,00
Per intake-gesprek

Dementiekwartet Dementiekwartet

Het dementiekwartet is een vrolijk spel om de kennis van dementie te vergroten en/of levendig te houden. Zowel voor zorgverleners als mantelzorgers.
24,50
Per stuk

1 Reviews
Diva-Dichtbij-Cursus-Stem-af-en-maak-contact Diva Dichtbij - Cursus 'Stem af en maak contact'

Voor wie werkt of te maken heeft met mensen met dementie: zorgprofessionals, familie en vrijwilligers. Om op een nieuwe manier contact te maken. Voor deze workshop hoef je NIET te kunnen zingen!
75,00
Per cursist

Diva-Dichtbij-Intieme-zangoptredens Diva Dichtbij - Intieme zangoptredens

Diva Dichtbij verzorgt intieme optredens voor mensen met dementie. De professionele zang en persoonlijke aandacht hebben een bijzonder positieve uitwerking. Ook prive bij mensen thuis.
Op basis van offerte
Documentaire-vertoning-Ger-mijn-hoofd-in-eigen-hand-plus-dialoog-over-leven-met-dementie Documentaire vertoning 'Ger, mijn hoofd in eigen hand' plus dialoog over leven met dementie

Documentaire vertoning ‘Ger, mijn hoofd in eigen hand’ met aansluitend dialoog over herkenbare thema’s, dilemma’s en de mogelijke oplossingen rond omgaan met dementie. Met Pim Giel, de maker.
Op basis van offerte
Documentaire-vertoning-Mijn-hoofd-in-jouw-handen-plus-dialoog-over-leven-met-dementie Documentaire vertoning 'Mijn hoofd in jouw handen' plus dialoog over leven met dementie

Documentaire vertoning ‘Mijn hoofd in jouw handen’ met aansluitend dialoog over herkenbare thema’s, dilemma’s en de mogelijke oplossingen rond omgaan met dementie. Met Pim Giel, de maker.
Op basis van offerte
Dolce-far-niente-Muziektheater-op-locatie Dolce far niente - Muziektheater op locatie

In Dolce far niente vertelt een man met behulp van zijn dagboek 't verhaal over zijn vrouw die dementie heeft. Hij komt tot de ontdekking dat niet alles ellende is. Hartversterker voor iedereen.
Op basis van offerte
DVD-Documentaire-Alive-Inside-Music-and-Memory DVD - Documentaire 'Alive Inside' - Music and Memory

ALIVE INSIDE volgt Music & Memory oprichter Dan Cohen op zijn reis om mensen met dementie “tot leven te wekken” door zoiets simpels en diepgaands als luisteren naar hun lievelingsmuziek.
16,50
Per stuk

2 Reviews
DVD-Wassen-en-kleden-volgens-PDL DVD - Wassen en kleden volgens PDL

Deze DVD laat zien hoe je een volledige wasbeurt op bed kunt geven zonder veel ‘gedraai’, ‘getrek’ en ‘gesjor’, zonder pijn, maar met aandacht en comfort van zorg.
21,25
Per stuk

DVD-‘Maak-kennis-met-Theater-Veder-en-de-Veder-Methode’ DVD - ‘Maak kennis met Theater Veder en de Veder Methode’

Bevat fragmenten uit de huiskamer- en theatervoorstellingen. Als u kennis wilt maken met Theater Veder en meer wilt weten over het (toepassen) van de Veder Methode, is deze DVD het ideale middel.
24,50
Per stuk

Echt-contact-maken-met-mensen-met-dementie-Training-van-Theater-Veder Echt contact maken met mensen met dementie - Training van Theater Veder

Met de Veder Methode leert u het contact met mensen met dementie te verbeteren. Professionele trainers geven handvatten om in de praktijk aan de slag te gaan. Een achtergrond in de zorg is niet nodig.
175,00
Per persoon

EDOMAH ergotherapie aan huis EDOMAH ergotherapeut - Vergroot (zelf)zorg vaardigheden thuis

Ondersteunt mensen met een beginnende of matige dementie en hun mantelzorger(s) thuis bij het vergroten van de vaardigheden bij het uitvoeren van de dagelijkse (zelfzorg) activiteiten.
0,00
Per stuk

Flosje-en-Blosje-vertroetelen-mantelzorgers Flosje en Blosje vertroetelen mantelzorgers

Verwen-act voor mantelzorgers. Heel geschikt op bijeenkomsten rondom mantelzorg.
Op basis van offerte
Fotostappers-visuele-stappenplannen-voor-10-huishoudelijke-handelingen Fotostappers - visuele stappenplannen voor 10 huishoudelijke handelingen

Handige boekjes met uitleg van veel voorkomende huishoudelijke handelingen in eenvoudige stappenplannen met foto’s. Fotostappers ondersteunen zelfstandig leven in de thuissituatie of zorginstelling.
75,00
Per stuk

Functionele-kleding;-zelf-eenvoudig-(laten)-maken Functionele kleding; zelf eenvoudig (laten) maken

Een boekje met naaibeschrijvingen over het aanpassen van kleding voor mensen waarvoor gekleed worden moeilijk is, vanwege begrip of bewegingsbeperkingen.
15,85
Per stuk

Geef-uw-naaste-een-Geurige-Handmassage-Workshop-op-aanvraag Geef uw naaste een Geurige Handmassage - Workshop op aanvraag

Als mantelzorger bent u natuurlijk heel betrokken bij het wel en wee van uw naaste. Het geven en ontvangen van een kleine handmassage kan u helpen extra contact en verbinding te maken met elkaar.
Op basis van offerte
Geef-uw-naaste-een-Geurige-Voetmassage-Workshop-op-aanvraag Geef uw naaste een Geurige Voetmassage - Workshop op aanvraag

Als mantelzorger bent u natuurlijk heel betrokken bij het wel en wee van uw naaste. Het geven en ontvangen van een kleine voetmassage kan u helpen extra contact en verbinding te maken met elkaar.
Op basis van offerte
Het-4-fasen-dementie-spel Het 4 fasen dementie spel

Geeft inzicht in de verschillende fasen van dementie en leert spelers zichzelf en omgeving aan te passen aan veranderende behoeftes. Voor iedereen die te maken heeft met mensen met dementie.
450,00
Per stuk

Het-vakantiebureau-Vakanties-met-aandacht! Het vakantiebureau - Vakanties met aandacht!

Gezellige vakanties voor mensen met dementie en hun partner. Samen met kinderen of vrienden kan ook. Ervaren vrijwilligers nemen de zorg uit handen. In Nederland.
675,00
Per per persoon 'all in' voor één week

Huiskamervoorstelling-voor-mensen-met-dementie-Theater-Veder Huiskamervoorstelling voor mensen met dementie - Theater Veder

Kleinschalige groepsactiviteit waarin ouderen met geheugenproblemen met theater, muziek en poezie worden verleid tot contact.
Op basis van offerte
Improvisatietheater-van-The-Impro-Company Improvisatietheater van The Impro Company

The Impro Company speelt tijdens uw themadag geïmproviseerde scènes waaraan het publiek input geeft. In het optreden op maat staat interactie en uw onderwerp centraal.
Op basis van offerte
Instaptheater-Interactieve-voorstellingen Instaptheater - Interactieve voorstellingen

Via interactieve voorstellingen met beeld en muziek wordt dementie in beeld gebracht. Thema's rondom zingeving, dementie op jonge leeftijd, gedrag en de mooie kant van de zorg.
Op basis van offerte
Interactieve-Veder-presentatie-over-beter-contact-maken-met-mensen-met-dementie Interactieve Veder presentatie over beter contact maken met mensen met dementie

Presentatie van 1 uur waarin mantelzorgers, vrijwilligers of professionals kennis maken met de Veder Methode en op interactieve wijze handvatten krijgen om wederkerig contact te maken.
Op basis van offerte
Into-Dmentia-Individuele-training-voor-mantelzorgers-en-professionals-Ervaar-hoe-het-voelt-om-met-dementie-te-leven Into D'mentia - Individuele training voor mantelzorgers en professionals - Ervaar hoe het voelt om met dementie te leven

Ervaar hoe ‘t voelt om met dementie te leven. Ervaringstraining met dementie-simulator die het inlevingsvermogen en de relatie versterkt.
125,00
Per persoon

Laat-je-zien!-Muzikaal-Ont-Moeten-voor-mantelzorgers-op-locatie Laat je zien! - Muzikaal Ont-Moeten voor mantelzorgers op locatie

Een programma voor en door mantelzorgers. Zij krijgen in dit muzikale programma echt de kans om zichzelf te laten zien, als ze dat willen. Niets moet, het Ont-Moeten speelt een belangrijke rol!
Op basis van offerte
Levensverhaal-in-Muziek-Workshop-levensverhaal-maken-op-iPod-voor-mantelzorgers Levensverhaal in Muziek - Workshop levensverhaal maken op iPod voor mantelzorgers

Muziek is voor mensen met dementie heel waardevol. Een ‘muzikaal levensverhaal’ beluisteren, bijvoorbeeld via iPod, helpt hen om contact met zichzelf en hun omgeving te maken.
Op basis van offerte
Lezing-De-wondere-wereld-van-dementie.-Door-BreinCollectief-van-dr.-Anneke-van-der-Plaats Lezing 'De wondere wereld van dementie'. Door BreinCollectief van dr. Anneke van der Plaats.

Wanneer mensen de werking van het demente brein begrijpen, kunnen zij zelf praktische oplossingen bedenken om mensen met dementie een gevoel van welbevinden te geven.
Op basis van offerte
Lezing-Inspiratie-vanuit-Azië-voor-gastvrije-zorg-hier Lezing 'Inspiratie vanuit Azië voor gastvrije zorg hier

Levendige presentatie over de visie op zorg van de Tzu Chi organisatie (Taiwan). Brilliant nam een kijkje in de keuken van deze bijzondere Aziatische organisatie.
360,00
Per lezing op locatie

Lezing-De-dementievriendelijke-samenleving-Dr.-Frans-Hoogeveen Lezing - 'De dementievriendelijke samenleving' - Dr. Frans Hoogeveen

Tijdens de lezing bespreekt hij hoe de samenleving meer dementievriendelijk gemaakt kan worden, want mensen met dementie horen er in onze samenleving gewoon bij.
Op basis van offerte
Lezing Frans Hoogeveen Lezing - 'De kracht van muziek bij dementie' - Dr. Frans Hoogeveen

Tijdens de lezing laat hij zien hoe luisteren naar voorkeursmuziek door mensen met dementie kan leiden tot verbetering van kwaliteit van leven.
Op basis van offerte
Lezing-Het-demente-brein-en-omgaan-met-mensen-met-dementie-Dr.-Frans-Hoogeveen Lezing - 'Het demente brein en omgaan met mensen met dementie' - Dr. Frans Hoogeveen

Tijdens de lezing worden de gevolgen van beschadigingen in het brein besproken. Er worden praktische handvatten gegeven voor de omgang met mensen met dementie.
Op basis van offerte
Lezing-Intimiteit-en-seksualiteit-bij-dementie-Dr.-Frans-Hoogeveen Lezing - 'Intimiteit en seksualiteit bij dementie' - Dr. Frans Hoogeveen

Tijdens de lezing laat hij zien hoe u mensen met dementie en hun naasten in staat kunt stellen om intimiteit en seksualiteit te ervaren en hoe u de onderwerpen ter sprake kunt brengen.
Op basis van offerte
Lezing-Kwaliteit-van-leven-bij-dementie-Dr.-Frans-Hoogeveen Lezing - 'Kwaliteit van leven bij dementie' - Dr. Frans Hoogeveen

Tijdens de lezing bespreekt hij de belangrijke elementen van kwaliteit van leven en geeft hij handvatten om in de praktijk aan kwaliteit van leven te werken.
Op basis van offerte
Lezing-Lerend-vermogen-bij-dementie-Dr.-Frans-Hoogeveen Lezing - 'Lerend vermogen bij dementie' - Dr. Frans Hoogeveen

Tijdens de lezing laat hij zien wat de mogelijkheden zijn voor het benutten van geheugenprocessen en het lerend vermogen van mensen met dementie.
Op basis van offerte
Frans Hoogeveen Lezing - 'Onbegrepen gedrag bij dementie' - Dr. Frans Hoogeveen

Tijdens de lezing gaat hij in op 'probleemgedrag'. Hoe is het probleemgedrag te voorkomen, en wat kunt u doen als probleemgedrag zich toch voordoet?
Op basis van offerte
Lezing-Wat-kunt-u-doen-bij-dementie-Carolien-Langendijk Lezing - 'Wat kunt u doen bij dementie?' - Carolien Langendijk

Lezing die meer kennis en inzicht geeft over hoe je bij de zorg rondom dementie zolang mogelijk kwaliteit van leven kunt behouden. Boordevol praktische tips.
Op basis van offerte
Lezing-Wat-willen-mensen-met-dementie-Dr.-Frans-Hoogeveen Lezing - 'Wat willen mensen met dementie?' - Dr. Frans Hoogeveen

Tijdens de lezing behandelt hij de behoeften van mensen met dementie en geeft hij handvatten om de behoeften in de praktijk te vervullen.
Op basis van offerte
Masterclass-‘Plezierig-samenwerken-met-mantelzorgers’ Masterclass ‘Plezierig samenwerken met mantelzorgers’

Van de zorgprofessional wordt verwacht dat hij mantelzorgers meer betrekt bij de zorg voor de cliënt. De masterclass geeft handreikingen voor die samenwerking met respect voor ieders rol en kwaliteit
Op basis van offerte
miMakker-Bakkie-een-clowneske-ontmoeting miMakker Bakkie - een clowneske ontmoeting

miMakker Bakkie ontmoet de ander met een clowneske benadering. Afgestemd op de belevingswereld van de ander. Binnen elke instelling, ontmoetingscentrum of bij u thuis.
Op basis van offerte
Omgaan-met-lastig-gedrag-bij-dementie-Persoonlijk-Consult-en-Advies Omgaan met lastig gedrag bij dementie - Persoonlijk Consult en Advies

Advies aan partner, kinderen of verzorgers voor omgaan met lastig gedrag en gunstige omgeving creëren volgens principes van belevingsgerichte zorg. Praktische stappen naar meer kwaliteit van leven.
Op basis van offerte
Pictogrammen-software-Leren-werken-met-Communicate-In-Print--(individueel) Pictogrammen software - Leren werken met 'Communicate In Print' (individueel)

U leert de fijne kneepjes van de software en doet ideeën op voor toepassingsmogelijkheden. Door de cursus te volgen raakt u sneller vertrouwd met het software programma.
95,00
Per persoon

Pictogrammen-software-Leren-werken-met-Communicatie-in-Print-(groep) Pictogrammen software - Leren werken met 'Communicatie in Print' (groep)

U en doet ideeën op voor toepassingsmogelijkheden van pictogrammen en leert de fijne kneepjes van de software. Door de cursus te volgen raakt u sneller vertrouwd met het software programma.
400,00
Per workshop op locatie

Pictokaartjes-Ruim-1.400-Visitaal-pictogrammen Pictokaartjes - Ruim 1.400 Visitaal pictogrammen

Ruim 1.400 pictogrammen om taal visueel te ondersteunen en structuur en dagplanning te bevorderen. Duidelijke picto’s voor o.a. emoties, verzorging, gezondheid en veel dagelijkse activiteiten.
99,75
Per stuk

Pictostapper-visuele-stappenplannen-voor-24-dagelijkse-zorghandelingen Pictostapper - visuele stappenplannen voor 24 dagelijkse zorghandelingen

Een handig boekje voor mantelzorgers en professionals met 24 duidelijke stappenplannen bij veel voorkomende handelingen als tandenpoetsen, toiletbezoek en douchen. Praktische visuele ondersteuning.
12,50
Per stuk

Praktische-geheugentraining Praktische geheugentraining

Individuele geheugentraining bij vergeetachtigheid en beginnende dementie. Wanneer gebieden in onze hersenen uitvallen of minder functioneren, dan kunnen andere gebieden dat goed opvangen.
Op basis van offerte
Samen-Opfietsen-Omgeving-Amersfoort Samen Opfietsen - Omgeving Amersfoort

Naar buiten, in beweging, de wind in je haren, de zon op je huid. Al fietsend genieten van alles wat je ziet, hoort en ruikt. Met Samen Opfietsen kan dat weer, speciaal voor mensen met dementie.
Op basis van offerte
Seniorenmantel Seniorenmantel

Seniorenmantel biedt dag en nacht ondersteuning aan senioren en mantelzorgers.
Op basis van offerte
Spreken-is-zilver-vragen-is-goud-workshop-in-dialoog-met-ouderen Spreken is zilver, vragen is goud - workshop in dialoog met ouderen

Hoe ga je in gesprek met ouderen? Hoe stel je vragen, hoe houd je een gesprek op gang, hoe kun je verdiepen? Hoe inspireer je ouderen tot het delen van herinneringen, uitwisselen van ervaringen?
Op basis van offerte
STA-OP STA-OP | Informatiemap + minimap met tips voor zelfredzaamheid en veiligheid

STA-OP is een informatiemap met praktische tips om de zelfredzaamheid en veiligheid te vergroten bij alledaagse activiteiten. Geschikt voor iedereen die te maken heeft met kwetsbare senioren.
22,79
Per stuk

Theatervoorstelling-De-dementie-van-Jet-en-Harrie Theatervoorstelling - De dementie van Jet en Harrie

Leren door beleven. Twee uur durend theaterprogramma met spel, kennisoverdracht en muziek over het leven met de diagnose dementie.
Op basis van offerte
Theatervoorstelling-Vergeten-en-verzonken-(maakt-dementie-en-depressie-bespreekbaar) Theatervoorstelling - Vergeten en verzonken (maakt dementie en depressie bespreekbaar)

Deze intieme theatervoorstelling maakt het ongrijpbare, onbegrijpelijke en onbespreekbare van dementie en depressie bij ouderen voelbaar. Herkenbaar, maar vooral uitnodigend tot een open nagesprek.
Op basis van offerte
Theatervoorstelling-voor-mensen-met-dementie-Theater-Veder Theatervoorstelling voor mensen met dementie - Theater Veder

Hoogwaardige theatervoorstelling dat ouderen met geheugenproblemen met theater, muziek en poëzie verleidt tot contact.
Op basis van offerte
Vederlichte-voorstelling-over-contact-maken-met-mensen-met-dementie Vederlichte voorstelling over contact maken met mensen met dementie

Mantelzorgers en vrijwilligers krijgen op speelse, theatrale en muzikale wijze informatie over de problemen van ouderen met geheugenproblemen en handvatten om contact te maken.
Op basis van offerte
Vertoning-film-Mam-van-Adelheid-Roosen.-Aansluitend-nagesprek Vertoning film 'Mam' van Adelheid Roosen. Aansluitend nagesprek.

Theatermaker Adelhelheid Roosen laat met deze film over haar moeder zien dat Alzheimer niet een beperking in het contact hoeft te zijn. Ontdek hoe je kunt 'Alzheimerfluisteren'.
Op basis van offerte
Vormingsspel-Reflectie-kaartspel Vormingsspel - Reflectie kaartspel

Dit reflectiekaartspel kan ondersteuning bieden in het bespreekbaar maken en houden van verschillende onderwerpen in de zorgverlening.
30,00
Per stuk

Workshop-Beleving-Centraal®-Op-locatie Workshop - Beleving Centraal® - Op locatie

U leert steeds opnieuw, steeds beter te doorgronden hoe iemand met dementie zijn leefwereld ervaart. Hersenkunde, belevingsgericht zorgen, lerend vermogen en zelfzorg van de mens staan centraal.
850,00
Per workshop

Workshop-hand--en-voetmassage-op-aanvraag Workshop hand- en voetmassage - op aanvraag

Aanraken en aangeraakt worden zijn basisbehoeften. Bij verdriet, angsten, spanning en eenzaamheid kan een eenvoudige aanraking soms van grotere betekenis zijn als een gesproken woord.
Op basis van offerte
Workshop-omgaan-met-mensen-met-dementie-Training-van-Theater-Veder Workshop omgaan met mensen met dementie - Training van Theater Veder

Een groep mantelzorgers of vrijwilligers krijgt via de Veder Methode handvatten om contact te maken met ouderen met geheugenproblemen. Theorie en praktijkoefeningen maken deel uit van de workshop.
Op basis van offerte
Workshop-Touch-for-Care-bij-Dementie™-voor-mantelzorgers-en-vrijwilligers Workshop Touch for Care bij Dementie™ - voor mantelzorgers en vrijwilligers

Hoe blijf je als mantelzorger in ‘echt’ contact met je naaste, als dementie de communicatie bemoeilijkt? De taal van liefdevolle aanraking vanuit het hart is de taal die altijd wordt begrepen.
47,50
Per persoon