De wondere wereld van dementie 5 7
De wondere wereld van dementie
De wondere wereld van dementie
Reviews | Review toevoegen

Geeft een geheel nieuwe kijk op de werking van hersenen bij ouderen met dementie. De invloed van de omgeving is groot. Omgevingszorg vermindert probleemgedrag. Mensen gaan zelfs beter functioneren!

Standaard levertijd

In herdruk. Wordt verwacht eind maart begin april.

€ 15,90
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen

| Meer

De wondere wereld van dementie geeft een geheel nieuwe kijk op de werking van hersenen bij dementerende ouderen. Duidelijk wordt wat de invloed is van de omgeving op het ontstaan van gedrag. Deze vorm van zorg (omgevingszorg) vermindert probleemgedrag. Een dementerende gaat zelfs beter functioneren en blijkt tot meer in staat dan wij dachten!

Duidelijk wordt hoe dementerenden omgaan met verschillende prikkels uit de omgeving en waarom het doseren van prikkels zo belangrijk is. Hoe we het faalgevoel van dementerenden kunnen verminderen, waardoor zij minder angstig worden. Hoe we doelgerichte bewegingen kunnen bevorderen, waardoor de verzorging en de begeleiding gemakkelijker verlopen. En hoe we de omgeving van dementerenden dienen in te richten waardoor een dementerende zich veilig en prettig voelt.

Het boek is een welkome aanvulling op alles wat al bekend is over de psychosociale begeleiding van dementerenden, waarbij veel gebruikgemaakt wordt van praktijkvoorbeelden. Het is geschreven voor helpenden, verzorgenden en verpleegkundigen.

Dr. Anneke van der Plaats heeft jaren als verpleeghuisarts gewerkt en is gespecialiseerd in gedragsproblemen bij mensen met hersenaandoeningen. Momenteel werkt zij freelance als docent en ouderenadviseur. Bob Verbraeck was trainer en gespecialiseerd in de ouderenpsychiatrie. Vanuit zijn eigen bedrijf gaf hij trainingen aan verzorgenden, verpleegkundigen en (para)medici, vooral in verpleeg- en verzorgingshuizen en thuiszorg. Ook begeleidde hij teams bij het invoeren van nieuwe werkwijzen.

Aan deze druk is een onlineomgeving toegevoegd: StudieCloud. De lezer kan via deze internetsite voortdurend beschikken over dit aanvullende materiaal zoals extra oefenvragen, samenvattingen en deeplinks met betrouwbare informatie, samengesteld door de auteurs van het boek. Deze site is te bereiken via www.Studiecloud.nl en door de scratchcode uit het boek te gebruiken.

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst moet worden goedgekeurd door een beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is zal hij verschijnen op deze pagina.

Cw Sprong -

Heel verhelderend en praktische

M. Hoem -

Dit boekje geeft duidelijk inzicht over de werking van de hersenen tijdens ziektebeeld dementie. Gebruikt als literatuur voor onderzoek tijdens studie.

Coby Swart -

Helder wordt uitgelegd wat de gevolgen zijn van de hersenbeschadigingen op het geheugen en op het functioneren van mensen met dementie. Vreemd gedrag wordt
invoelbaar en begrijpelijk gemaakt waarbij veel bruikbare aanwijzingen worden gegeven om hiermee om te gaan, in alle stadia van de dementie.

Mevrouw baars -

Wordt goed uit gelegd wat dementie is

Mw. Mebius - Carintreggeland -

Goed leesbaar boekje, geeft inzicht in de dementie.

Willy Fleuren -

Een erg makkelijk te begrijpen en te lezen boek.
Er wordt veel duidelijker door de uitleg in de wondere wereld van dementie.
Tijdens ons werk wordt er regelmatig terug verwezen naar dit boek.

Inge Noort -

Ik heb veel aan de boeken van dr. Anneke van der Plaats. 'De wondere wereld van dementie' legt duidelijk uit wat dementie is en wat dat met iemand doet. 'Het demente brein' legt heel duidelijk en begrijpelijk uit voor iedereen waarom iemand met dementie doet wat hij doet en wat onze invloed daarop is. Dit heeft mij en mijn team enorm geholpen om om te gaan met de moeilijke achteruitgang van onze cliënten.

Geen reviews gevonden.

Meer reviews
ISBN
: 9789035234253
Auteur
: dr. Anneke van der Plaats, Bob Verbraeck
Uitgever
: Reed Business Education

Relevante producten